E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatları düştü, nikel kazancını artırdı---

Bakır fiyatları düştü, nikel kazancını artırdı

Bakır fiyatları düştü, nikel kazancını artırdı
29 Kasım 2023 - 14:05 borsagundem.com

Bakır fiyatları, güçlenen doların ve Çin'deki ekonomiye ilişkin devam eden endişelerin etkisiyle gerilerken, nikel yükselişini sürdürdü.

Londra Metal Borsası'nda (LME) üç ay vadeli bakır, büyük madenlerdeki kesintiler nedeniyle bir önceki seansta %1,3 yükseldikten sonra TSİ 13.00'da %0,1 düşüşle 8.466 dolar/tona geldi.

Analistler, kesintilerden dolayı arzın daralması ihtimalinin, 2024'e yönelik bir uyarı sinyali gönderdiğini belirtti.

Analistler, büyük bakır üreticileri Panama ve Peru'nun arzının azalmasının, küresel bakır piyasasını 2024'te fazladan açığa çevirebileceğini kaydetti.

Bu arada Peru'da işçi sendikası, Las Bambas bakır madeninde başlangıçta süresiz olarak düzenlenen grevin yarın sona ereceğini açıkladı.

LME'de nikel %1,4 artışla 16.995 dolar/tona yükselirken, Şangay Vadeli İşlemler Borsası'nda Ocak nikel kontratı %5,7'ye kadar yükseldi.

Kazançlar, çoğunlukla LME yüksek saflıkta metal sözleşmesine dayalı olan Endonezya'daki metal fiyatlarındaki değişiklik beklentilerinden kaynaklandı.

LME, finans şirketlerinin açtığı davayı kazandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)