E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatları düşerken demir yükseliyor---

Bakır fiyatları düşerken demir yükseliyor

Bakır fiyatları düşerken demir yükseliyor
28 Ocak 2022 - 09:10 borsagundem.com

Bakır fiyatları, güçlü doların baskısıyla haftalık kayba hazırlanırken demir cevheri , Çin'de talep iyimserliği ile altı haftanın en iyi performansına hazırlanıyor.

Bakır fiyatları bugün de düşerek haftalık kayba doğru ilerliyor. Bakır fiyatlarında düşüşe doların güçlenmesi baskı oluşturdu.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır TSİ 08.05'te %0,5 düşerek 9.738 dolar/ton ile bir önceki gündeki kaybı sürdürdü.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Mart vadeli bakır, %0,3 düşerek 70.310 yuan/tona (11.067 dolar) geriledi.

ABD doları, Fed'in bir yıllık agresif faiz artışlarının fiyatlamasıyla euro karşısında kilit seviyeleri kırdıktan sonra bugün yedi ayın en iyi haftasına yöneldi.

Dalian'da demir cevheri, Çin'de talep iyimserliği ile altı haftanın en iyi performansına hazırlanıyor

Dalian'da demir cevheri vadeli işlemleri, bugün %4'ten fazla artarak Aralık ortasından beri en iyi haftalık performansa doğru ilerliyor. Demir cevheri fiyatlarını Çin'in hızlandırılmış parasal gevşemesinin talebi canlandıracağına dair umutların ve sıkı arz beklentilerine ilişkin endişelerin birleşimi destekledi.

Dalian Emtia Borsası'nda Mayıs vadeli demir cevheri, %4,1 artarak 802 yuan/ton (126,22 dolar) ile 13 Ekim'den beri en güçlü seviyesine çıktı. Singapur Borsası'nda Mart vadeli demir cevheri, %4,1 artarak 143,20 dolar/tona çıktı.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in "emisyonları azaltmak, üretkenliği azaltmak ve hiç emisyon yapmamakla ilgili değil" sözlerini değerlendiren analistler, Kış Olimpiyatları sonrası talebin canlanmasına dair umutları ateşlediğini kaydetti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %1,8, sıcak haddelenmiş rulo %1,7, paslanmaz çelik %0,4 arttı.

Altında son 2 ayın en kötü haftası

 

Petrolde son durum ve Türkiye Petrol Rafinerileri (TUPRS) analizi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)