E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatları, doların toparlanmasıyla geriledi---

Bakır fiyatları, doların toparlanmasıyla geriledi

Bakır fiyatları, doların toparlanmasıyla geriledi
21 Mart 2023 - 08:49 borsagundem.com

LME'de bakır fiyatları doların toparlanması ve gerçekleşmesinden endişe edilen küresel finansal kriz nedeniyle düşütü

Londra'da bakır fiyatları, bir gün önce doların beş haftanın en düşük seviyesine inmesinden bir miktar toparlanması ve gerçekleşmesinden endişe edilen küresel finansal kriz nedeniyle düşüş yaşadı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 05.47'de %0,4 düşerek 8.662,50 dolar/tona inerken, Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Mayıs vadeli bekır, LME'de gece kazancını takip ederek %0,5 artışla 67.350 yuan/tona (9.788,53 dolar) çıktı.

LME'de nakit bakır kontratı, üç aylık kontrat üzerinden 3,75 dolar/ton primle işlem görerek 19 Ocak'tan bu yana süren indirim bölgesinden çıkarak arzın yakınlarda sıkıştığını gösteriyor.

Bunun yanında SHFE'de bir aylık bakır kontratı, 13 Mart'tan bu yana üç aylık kontratın üzerinde primle işlem görüyor ve bu da Çin'deki metal talebinin artmasıyla arzın yakınlarda sıkılaştığına işaret ediyor.

Dalian'da demir cevheri, daha fazla müdahale endişesiyle düşüşünü sürdürdü

Dalian'da demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'in piyasadaki spekülatif faaliyetlere ilişkin son uyarısı ve devam eden üretim kısıtlamalarının ardından, hükümetin piyasaya daha fazla müdahale edeceğine dair devam eden endişeler nedeniyle kayıplarını artırdı.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) Mayıs vadeli demir cevheri, önceki günkü %2,48'lik düşüşün ardından bugün TSİ 05.03'te %0,95 düşüşle 890,5 yuan/tona (129,41 dolar) geriledi.

Analistler, demir cevheri fiyatlarına baskı yapan ana faktörlerin çevre koruma kaynaklı üretim kısıtlamaları ve yüksek fiyatlara tepki olarak politika kontrolünden kaynaklanan belirsizlikler olduğuna dikakt çekti.

İki büyük çelik üretim merkezi olan Handan ve Tangshan şehirleri, önümüzdeki günlerde yoğun hava kirliliği tahminini takiben sırasıyla 17 Mart ve 20 Mart'ta 2. seviye acil durum müdahalelerini uygulamaya koydu.

Singapur Borsası'nda, Nisan vadeli demir cevheri, %0,4 artışla 126 dolar/tona yükseldi.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,35 düşüşle 4.218 yuan/tona gerilerken, sıcak haddelenmiş rulo %0,3, filmaşin %0,02 düştü, paslanmaz çelik yatay seyretti.

Fitch Solutions'tan altın tahmini

 

Altın Fed öncesi yükselişte

 

Borsada madencilik ve spor sektörleri yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)