E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatları doların güçlenmesiyle baskılandı---

Bakır fiyatları doların güçlenmesiyle baskılandı

Bakır fiyatları doların güçlenmesiyle baskılandı
17 Ocak 2022 - 09:01 borsagundem.com

Bakır fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın bu yıl çok sayıda faiz artışı yapacağı iddiaları nedeniyle doların güçlenmesi ile geriledi. Demir cevheri vadeli işlemleri, tedarik endişelerinin gevşemesiyle düşüş yaşadı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 06.10'da %0,1 düşerek 9.713,5 dolar/tondan işlem gördü. Kontrat, Cuma günü %2,4 düşerek 26 Kasım'dan beri en büyük düşüşünü gerçekleştirmişti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Şubat vadeli bakır, %2,1 düşerek 69.950 yuan/tona (11.014 dolar) geriledi.

Dolar bir önceki seansta düştüğü 2 ayın en düşük seviyesinden toparlanınca fiyatlar üzerinde baskı oluşturdu. Ancak bakır fiyatlarının daha fazla düşüşünü kalıcı düşük stok seviyeleri sınırladı.

Demir cevheri vadeli işlemlerde düşüş yaşadı

Gösterge Dalian ve Singapur demir cevheri vadeli işlmeleri, yakın vade tedarikin iyileşmesi ve Çin'de ekonomik zayıflığın devam edeceği sinyalinin baskısıyla bugünkü işlemlerde düşüş yaşadı.

Düşüş, Çin merkez bankasının para politikasını sürpriz bir şekilde gevşetmesine rağmen geldi ve aynı zamanda diğer Dalian çelik yapım hammaddeleri ve Shanghai'deki çelik vadeli işlemleri üzerinde de baskı yarattı.

Dalian Emtia Borsası'nda Mayıs vadeli demir cevheri, %3,1 düşerek 700 yuan/ton ile 10 Ocak'tan beri en düşük seviyesine geriledi.

Singapur Borsası'nda Şubat vadeli demir cevheri, %2,8 düşerek 123,10 dolar/ton ile 5 Ocak'tan beri en düşük seviyesine indi.

Analistler, duraklayan ekonomik veriler ve Çin Merkez Bankası'nın faiz indiriminin halihazırda fiyatlandırıldığını belirterek, zayıflamanın bu çeyrekte de sürmesinin beklendiğine dikkat çekti.

Öte yandan Brezilya'da havaların iyileşmesi ve Avustralya'dan sevkiyatın artması tedarik endişelerini hafifletti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri ve sıcak haddelenmiş rulo %2,4 düşüş yaşadı.

Altın yatırımcıları hala Fed'i bekliyor

 

Dolarda marj daraldı

 

Brent petrol yükselişini sürdürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)