E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatları 5 ayın zirvesine yakın---

Bakır fiyatları 5 ayın zirvesine yakın

Bakır fiyatları 5 ayın zirvesine yakın
14 Kasım 2022 - 09:15 borsagundem.com

LME'de bakır fiyatları, 5 ayın zirvesine yakın seyrediyor. Demir cevheri ise Çin bazı Kovid önlemlerini gevşetmesiyle %5'tan fazla arttı

Londra bakır fiyatları, Çin'in katı Kovid-19 kısıtlamalarını gevşetmesi ve sorunlu emlak sektörüne daha fazla destek açıklamasının ardından talep beklentilerini canlanmasıyla beş ayın en yüksek seviyelerine yakın seyretti.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 06.09'da %0,2 artışla 8.505 dolar/tona yükseldi. LME'de çinko %1 artışla 3.054,50 dolar/tondan, alüminyum %1,1 düşüşle 2.435,50 dolar/tondan ve kurşun %1,2 düşüşle 2.136 dolar/tondan işlem gördü.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Aralık vadeli bakır, %0,2 düşüşle 67.450 yuan/tona (9.551,79 dolar) geriledi. Kontrat geçen hafta %6,4 yükselerek 29 Temmuz'da sona eren haftadan beri en iyi performansını sergiledi ve 16 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Kaynaklar, Çin'in finans kurumlarına, zor durumdaki emlak sektörünü desteklemek için şirletlere daha fazla destek vermelerini söylediğini belirtti.

Öte yandan Cuma günü Çin, katı Kovid kurallarının bazılarını hafifletti.

Bu arada LME Cuma günü yaptığı açıklamada, piyasanın önemli bir bölümünün 2023'te hala Rus metalini satın almayı planladığı için Rus metalinin ticaretini ve sisteminde depolanmasını yasaklamayacağını duyurdu.

Demir cevheri, Çin bazı Kovid önlemlerini gevşetmesiyle %5'tan fazla arttı

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'in bazı Kovid-19 kurallarını gevşetme vaadinde bulunması ve zor durumdaki emlak sektörü için destek önlemleri belirlemesi ile bir ayın en yüksek seviyesini gördü.

Dalian Emtia Borsası'nda Ocak vadeli demir cevheri, %5,5 artışla 735,50 yuan/ton (104 dolar) ile 11 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Singapur Borsası'nda, Aralık vadeli demir cevheri, %5,2 artışla 96 dolar/ton ile 28 Eylül'den bu yana en güçlü seviyesine çıktı.

Analistler, Covid önlemlerinin gevşetilmesi ve emlak sektörüne desteğe atıfta bulunarak, bu hareketlerin açıkça Çin ekonomisine biraz daha destek sağlayacağını ancak ülke genelinde artan Covid sayılarının hesaba katılmalarının gerektiğine vurgu yaptı.

Dalian'da koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla %2,4 ve %2,2 arttı.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %1,7, sıcak haddelenmiş rulo %1,6, filmaşin %0,7 arttı, paslanmaz çelik ise %1,9 düştü.

Küresel risk iştahı güç kazandı

 

Piyasalar yeni haftaya temkinli başladı

 

LME, Rus metalini sisteminden yasaklamayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)