E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatları 12 ayda rekor seviyeye çıkacak---

Bakır fiyatları 12 ayda rekor seviyeye çıkacak

Bakır fiyatları 12 ayda rekor seviyeye çıkacak
10 Mart 2021 - 17:06 borsagundem.com

Çinli metal alım satım şirketi Maike Group, Çin'de temiz enerjinin tetiklediği güçlü talep ve küresel maden tedarikine yıllarca eksik yatırımın bir sonucu olarak önümüzdeki 12 ayda bakır fiyatlarının tarihi rekor düzeye çıkacağını belirtti

Londra Metal Borsası'nda 25 Şubat'ta 9.617 dolar/ton ile dokuz buçuk yılın en yüksek seviyesine çıkan bakır fiyatları, 2011'de 10.190 dolar/ton ile tüm zamanların rekorunu kırmıştı.

Maike Başkanı He Jinbi, bakır fiyatının 8.900 dolar civarına gevşediğini hatırlattı ancak Çin'de metal yoğunluklu yenilenebilir enerji ve elektrikli araç altyapısı nedeniyle bakır ve diğer temel metallerde gelecekte ciddi açıklar görüleceğine ve sermaye akışına tabii olacaklarına inandığını söyledi.

Çin Ulusal Halk Kongresi delegesi olan He, yaptığı değerlendirmede, bakır fiyatlarının gelecek yıl rekor seviyeye çıkacağını söyledi.

Piyasa kademeli kabul edecek, çünkü küresel tüketim piyasası toparlandığında Avrupa ve Amerika piyasalarında bakır açığı olacak.

He, geçen beş yılda küresel yatırımın ciddi şekilde yetersiz olduğuna dikkat çekti.

Altın fiyatlarında yükseliş beklentisi

Bakırda umutlu yükseliş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)