E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır düşüşüne sürdürüyor---

Bakır düşüşüne sürdürüyor

Bakır düşüşüne sürdürüyor
18 Mart 2015 - 12:09 borsagundem.com

Bakır, Çin’de emlak fiyatlarının gerilemesi ile birlikte düşüşü 3. güne taşıyor

Bakır, dünyanın en büyük metal tüketicisi Çin’de emlak fiyatlarının gerilemesi ile birlikte düşüşü 3. güne taşıyor. Dolar, Fed’in faiz kararı öncesinde kayıpları koruyor.

Bakır, yüzde 0.5 kadar yükselmesinin ardından yüzde 1.1 kadar geriledi. Çin’de yeni konut fiyatları geçtiğimiz ay hükümet tarafından takip edilen 70 şehrin 66’sında düşüş gösterdi. Ocak ayında ise 64 şehirde gerileme görülmüştü. Ülke, 2015 yılı için yüzde 7 civarında olan büyüme hedefine destek sağlamak için hedefli önlemler alınacağı taahhüdü verdi. Morgan Stanley ve BNP Paribas SA’ya göre Fed faiz artırımları ile ilgili sözlü yönlendirmesinden “sabırlı” ifadesini kaldırabilir.

Şanghay’daki Everbright Futures Co.analistlerinden Xu Maili, “Yatırımcılar Fed açıklamaları öncesinde tedbirli. Odak noktası Fed’in ‘sabır’ ifadesini kaldırıp kaldırmayacağı üzerinde. Metal piyasası yön bulmayı bekliyor” dedi.

Üç ay vadeli bakır kontratı Londra Mteal Borsası’nda (LME) yüzde 1 gerileyerek Şanghay saat ile 15:02’de ton başına 5,725.50 dolardan (pound başına 2.60 dolar) alıcı buldu. New York Comex’te Mayıs vadeli bakır kontratı yüzde 1.2 düşüş ile pound başına 2.62 dolar oldu. Aynı ay vadeli kontrat Şanghay’da yüzde 1.9 gerileyerek ton başına 41,620 yuandan (6,675 dolar) kapanış yaptı.

Kurşun Londra’da yatay bir seyirle 1,273.50 seviyesindeydi. Metal, Salı günü 4 yıldan uzun bir sürenin en düşük kapanışını yaptı. LME’de alüminyum, nikel ve çinko geriledi. Nikel yatay seyretti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)