E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır düştü, nikel fırladı---

Bakır düştü, nikel fırladı

Bakır düştü, nikel fırladı
10 Şubat 2023 - 08:44 borsagundem.com

Bakır fiyatları, talep endişeleriyle düştü, SHFE'de nikel fiyatları fırladı

Bakır fiyatları, Çin ve ABD'nin ekonomik verilerinin talep endişelerini artırmasıyla düştü. Shanghai'de nikel, Trafigura'nın nikel dolandırıcılığı iddiasıyla 577 milyon dolar kayıp açıklaması sonrasında yükseldi.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 06.48'de %0,6 düşüşle 8.931 dolar/tondan işlem gördü. Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Mart bakır kontratı %0,3 düşüşle 68.270 yuan/tona (10.043,69 dolar) geriledi.

SHFE'de nikel, LME'de nikel fiyatlarının önceki gün %6,4 artmasının ardından bugün %3,5 artışla 217.700 yuan/tona yükseldi.

Analistler, düşük stok ve likiditeye sahip olan Shanghai nikel kontratının dolandırıcılık haberleriyle desteklendiğini bildirdi.

LME'de alüminyum %0,8, kalay %1,8, çinko %0,3, kurşun %0,3 düştü.

SHFE'de alüminyum %2 düştü.

Demir cevheri, talep görünümünün değerlendirilmesiyle baskılandı

Demir cevheri vadeli işlemleri, yatırımcıların küresel ekonominin görünümü ve Çin'in toparlanmasını dikkate alarak yaptığı talep değerlendirmesiyle düştü.

Dalian Emtia Borsası'nda Mayıs vadeli demir cevheri, sabah işlemlerini %0,1 düşüşle 856 yuan/tondan (125,91 dolar) tamamladı. Ancak kontrat bu hafta şimdiye kadar %1,2 arttı.

Singapur Borsası'nda, Mart kontratı TSİ 06.44'te %0,6 düşüşle 123,2 dolar/tona indi ve bu hafta %1,3 düştü.

Analistler, uluslararası makro etkinin yoğunlaştığını ve Çin'in Yeni Ay Yılı tatilinden sonra yurt içi işlerin yeniden başlamasının yavaş olduğunu belirtti ancak öte yandan, yurt içi ekonominin toparlanmasına dair güvenin var olduğuna dikkat çektiler.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %1,4, sıcak haddelenmiş rulo %1, filmaşin %1,2 ve paslanmaz çelik %1,7 düştü.

ABD'den İran petrolüne yönelik yaptırım

 

BOTAŞ: 3 büyükşehrin giriş istasyonlarına doğalgaz verildi

 

Altın ithalatı arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)