E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır dar bir aralıkta sıkıştı---

Bakır dar bir aralıkta sıkıştı

Bakır dar bir aralıkta sıkıştı
27 Şubat 2023 - 08:46 borsagundem.com

Bakır, Çin'de talep belirsizliği ile dar aralıkta işlem gördü

Londra'da bakır fiyatları, yatırımcıların küresel arz endişelerine karşı güçlenen dolar ve Çin'de talep belirsizliğini değerlendirmesiyle dar bir aralıkta işlem gördü.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, Cuma günü yaklaşık yedi haftanın en düşük seviyesini gördükten sonra, bugün erken saatlerde %0,2 artışla 8.730 dolar/tona yükseldi.

Analistler, düşük bakır fiyatlarının, güçlü talep sezonu olan Nisan ve Mayıs öncesinde piyasadan bir miktar talep göreceğini belirtiyor. Stok oluşumundaki yavaşlamanın talepte de bir canlanma sinyali verdiği kaydediliyor.

Endonezya, Peru ve Şili'den gelen bakır tedarikinde aksamalar da fiyatları destekliyor.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Nisan ayı bakır sözleşmesi %1,4 düşüşle 68.600 yuan/tona (9.841,33 dolar) geriledi.

LME'de kurşun %0,4 artışla 2.080 dolar/tondan ve alüminyum %0,4 artışla 2.344,50 dolar/tondan, çinko %0,2 düşüşle 2.959,50 dolar/tondan ve kalay %0,9 düşüşle 25.415 dolar/tondan işlem gördü.

Demir cevheri, Tangshan'da geçici üretim kısıtlamasıyla geriledi

Dalian ve Singapur'da demir cevheri vadeli işlemleri, dün Tangshan'ın ağır kirliliğe yanıt olarak kapasiteyi bir miktar kapatmasının ardından, yakın vadede zayıf talebe ilişkin endişeler nedeniyle kayıplarını artırdı.

Çin'in en büyük çelik üreticilerinden biri olan Tangshan yönetimi, bu hafta tahmin edilen ağır hava kirliliği ile başa çıkmak için dünden itibaren 2. seviye acil durum müdahalesi başlatacağını bildirdi.

Üretim kısıtlamalarının ne kadar süreceği ise netlik kazanmadı.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) Mayıs vadeli demir cevheri, erken işlemlerde %0,55 düşerek 903,50 yuan/tondan (129,80 dolar) işlem gördü.

Singapur Borsası'nda, Mart ayı demir cevheri sözleşmesi %0,95 düşüşle 125,55 dolar/tona geriledi.

Analistler, vadeli fiyatların düşmesine esas olarak Tangshan ve Handan'daki üretim kısıtlamalarının neden olduğunu belirtti.

Öte yandan artan liman stoklarının da demir cevheri üzerindeki ters rüzgarları artırdığı kaydedildi.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,45 artışla 4.237 yuan/tona çıktı. Sıcak haddelenmiş rulo %0,7, filmaşin %0,59 arttı. Paslanmaz çelik ise %1,08 düştü.

Güçlenen dolar petrol fiyatlarını geriletti

 

Altında 'Fed' baskısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)