E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır dalgalı seyrediyor---

Bakır dalgalı seyrediyor

Bakır dalgalı seyrediyor
09 Mart 2015 - 12:52 borsagundem.com

Bakır, ABD toparlanmasının Çin’in ticaret fazlasını rekor seviyeye yöneltmesi ile dalgalı bir seyir izliyor

Bakır, ABD ekonomik toparlanmasının Çin’in ticaret fazlasını rekor seviyeye itmeye yardımcı olması ile kayıp ve kazançlar arasında dalgalı bir seyir izliyor. Çin’in bakır ithalatı 4 yılın en büyük düşüşünü kaydetti.

Bakır Londra’da yüzde 0.5 kadar yükselip geriledi. Gümrük İdaresi’nin Pazar günü Pekin’de yaptığı açıklamaya göre Çin’in Şubat ayı ticaret fazlası 60.6 milyar dolar ile Ocak ayında görülen 60 milyar dolarlık rekor seviyeyi aştı.  ABD’ye yapılan ihracatlar, yuan bakımından ilk iki ayda yüzde 21 yükseldi.

Sydney’deki Ayers Alliance Securities baş yatırım yetkilisi Jonathan Barratt, “Talep mevcut. ABD ekonomisi ilerlerse, bizde ilerleriz. Her şey oldukça olumlu” dedi.

Üç ay vadeli bakır kontratı Londra Metal Borsası’nda (LME) yüzde 0.6 yükselerek Hong Kong saati ile 15:07’de ton başına 5,778.50 dolardan (pound başına 2.62 dolar) işlem gördü. Fiyatlar, 6 Mart’ta yüzde 1.5 gerileyerek 5,745 dolar ile 23 Şubat’tan bu yana en düşük seviyeye indi.

Mayıs vadeli bakır kontratı, yüzde 0.8 artış göstererek  pound başına 2.63 dolardan işlem gördü. Aynı ay vadeli bakır kontratı Şanghay’da yüzde 0.2 değerlenerek ton başına 42,300 yunadan (6,757 dolar) kapanış yaptı.

Çin’in bakır ithalatı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 32 gerileyerek 280,000 tona düştü ve 3 yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesine indi.

LME’de kurşun ve nikel geriledi. Alüminyum ve çinko yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)