E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır Çin endişesiyle düştü---

Bakır Çin endişesiyle düştü

Bakır Çin endişesiyle düştü
19 Temmuz 2013 - 14:00 borsagundem.com

Bakır fiyatları Avrupa ve Çin'de ekonomilerin yavaşladığı endişeleriyle değer kaybetti

Bakır fiyatları Avrupa ve Çin'de ekonominin yavaşladığı endişelerinin talepte düşüşe yol açacağı endişeleriyle beraber Londra'da değer kaybetti.
Credit Suisse Group AG tarafından yapılan açıklamaya göre madenlerden gelen bakır arzı 2015 yılı sonu itibariyle neredeyse 2 milyon yükselebilir.
Xconnect Trading Ltd. küresel metal işlemleri direktörü James Marks, "Makro endişeler özellikle hükümetle bağlantılı şirketlerin kredi endişelerinden dolayı Çin tarafında devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Üç ay vadeli bakırın ton fiyatı yüzde 0.4 düşerek London Metal Exchange'de yerel saatle 10:17'de 6.875 dolar oldu. Fiyatlar bu hafta yüzde 1.1 düşerek son 3 haftanın ilk haftalık kaybını gerçekleştirdi. Eylül vadeli bakırın pound fiyatı ise New york Comex'te yüzde 0.4 kayıpla 3.1175 dolar oldu.
Anglo American Plc, BHP Billiton Ltd. ve Rio Tinto Group gibi maden firmaları bu hafta yaptıkları açıklamada bakır üretimlerinin bir yıl öncesine göre Haziran ayına kadar yükseldiğini belirttiler.
Euro Bölgesi işsizlik oranı Mayıs ayında yüzde 12.2 olurken, Almanya'da fabrika siparişleri ve ihracat beklenmedik bir düşüş gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)