E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakanlıktan McKinsey tepkisi---

Bakanlıktan McKinsey tepkisi

Bakanlıktan McKinsey tepkisi
30 Eylül 2018 - 08:29 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından McKinsey iddialarıyla ilgili açıklama yapıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, "IMF programına dönüldüğü gibi akla hayale gelmeyecek değerlendirmeler yapıldı. Danışmanlığın hiçbir icra fonksiyonu ya da yetkisi olmayacaktır. Yeni Ekonomi Programı kapsamında Kamu Maliyesi Değişim ve Dönüşüm Ofisi kurulacak." açıklaması yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklama:

Hazine ve Maliye Bakanımız Sn. Berat Albayrak 20 Eylül 2018 tarihinde Yeni Ekonomik Program’ı açıklamıştır. Yeni Ekonomik Program’ın temel bileşenlerinden bir tanesi mali disiplin ve bu kapsamda güçlü ve sürdürülebilir kamu maliyesinin sağlanmasıdır. Bu çerçevede, Yeni Ekonomik Program’da kamu maliyesine yönelik harcamalarda tasarruf sağlanması ve ilave gelir üretici tedbirlerin alınması öngörülmüştür.

Söz konusu tasarruf ve gelir tedbirlerinin etkin bir şekilde yerine getirilebilmesi amacıyla, Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde Kamu Maliyesi Dönüşüm ve Değişim Ofisi’nin kurulacağı ifade edilmiştir. Söz konusu ofis, kamu maliyesine yönelik Yeni Ekonomik Program’da öngörülen tedbirlerin uygulamasına liderlik edilmesinin yanı sıra yeni tedbirlerin süreklilik esası çerçevesinde tasarlanması ve tasarlanan bu ilave tedbirlerin uygulamasından sorumlu olacaktır. Bu ofis, bakanlıklar ve kendi insan kaynağımızdan oluşmaktadır. Söz konusu ofis, tamamı kamu görevlisi olan Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın mevcut çalışanlarından kurulmuştur.

Kısa süre içinde diğer bakanlıklar, devlet bankaları ve diğer devlet kurumlarından kamu görevlileri de sürece dahil edilecek ve bu şekilde kurumlar arasında ortak iş yapma kültürünün geliştirilmesi ve hızlı sonuç alınması sağlanacaktır. Bu kapsamda ofisin, çalışma yöntemlerinde dünyadaki en başarılı örnekleri analiz edebilmesi için gerek görüldüğünde danışmanlık alması öngörülmüştür.

Bu kapsamda, Sayın Bakanımızın daha önce kamu ve özel birçok kurumun hizmet aldığı danışmanlık firmalarından birisini gündeme getirmesinin ardından “ekonominin bu danışmanlık firmasına bırakıldığı” ve “IMF programına dönüldüğü” gibi akla hayale gelmeyecek, mantıkla bağdaşmayan, tamamen art 29.09.2018 niyetli ve tek amacı provokasyon olan değerlendirmeler yapılmıştır. Bu değerlendirmelerin gerçeklerle uzaktan yakından alakası yoktur. Türkiye için bir kez daha faydalı bir icraat adımı atıldığında, bir kez daha kamuya güçlü bir kurum kazandırılmaya çalışıldığında; yakından tanıdığımız aynı koro olayı çarpıtmak, süreci baltalamak için karşımıza çıkmıştır. Bu değerlendirmeleri yapanların geçmişlerini bilmesek, basit bir danışmanlık mevzusu ile ilgili yaptıkları çarpıtmayı “öküzün altında buzağı arama” olarak değerlendirebilirdik. Ancak, ortaya atılan iddia ve iftiralar art niyetli provokasyon ve ucuz siyasi kazanç çabasından başka bir şey değildir. Söz konusu danışmanlığın, hiçbir icra fonksiyonu ya da yetkisi olmayacaktır. Çalışma alanı tek taraflı ve dünyadaki en başarılı modellerin Türkiye’ye kazandırılması ile sınırlı olacaktır.

Türkiye’de ilk defa hayata geçirilecek böyle bir ofisin en doğru modelle kurgulanması sonrasında, güçlü ve yerli insan kaynağımız ile kamuda büyük bir değişim ve dönüşüm süreci başlayacaktır. Yeni Ekonomi Programı ile ilgili ortaya konulan hedeflere ulaşmak için kararlılığımız tamdır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kaktust01 Ekim 2018 02:44

    yokmuydu bu işi yapacak milli bir şirket,yoksa, hani kuracaktınız ,kuruyordunuz,muhalefet ettiginizi yapıyorsunuz sonra yaptıgınıza muhalefet ediyorsunuz,imf yapmak istediginiz hakemligini bu amerikalıya yaptırcaksınız,ee ne degişti,bu amerikalılara neden kaleyi teslim edyorsunuz,geriye söylenecek bir söz kaldımı bilmiyorum

  • ışın Özdemir30 Eylül 2018 22:53

    Her çıkan amerikaya sallayacak.Dış gçler derken yergök inleyecek.Damat bakan kalkıp amerikalı şirket bulacak.içimizi dışımızı amerika iyice ögrenecek.Ülkede ekonomiden anlayan adamlar yokmu be.kur bir ekip güven onlara olsun bitsin. Satmayın ülkeyi.Alacaksan danışmanlık sadece akıllılar Abd demi var.Onlar iyi olsa faiz artırımına gitmezler.Bak reisiniz kızar faize

  • erol g.30 Eylül 2018 21:57

    BİR ZAMAN AMERİKAN SİGARALARININ SATIŞI YASAKTI SONRA YASAL OLDU DAHA SİGARA FABRİKALARIMIZ ABD ŞİRKETLERİNİN OLDU

  • Yaşar Usta30 Eylül 2018 18:19

    İcra yetkisi olmayacak mı denetleme yapacak yani peki o zaman bütcede hedefiniz bu su kesimden kesinti yapmamıssınız yapmalısınız dıye denetleme raporu verecek sız buna tavsıye diyeceksiniz bu tavsıye ye uymazsanız size para buldugu kesimlerin hosuna gıtmez para gelmez diyecek mecbur yapmak Zorunda kalacaksınız bunun adıda icraat yani bakanlık golge oyunundaki figurlere dönüsecek düşünmesi bile korkunc 16 kişilik maliyet ve dönüşüm ofisi 80 milyonun hayatıyla oynayacak bu icraatın içinden degildir de nedir

  • ali30 Eylül 2018 18:07

    hiç bir icra fonksiyonu olmayacakmış eeeeee o zaman neden boş bir işle uğraşıyorsunuz hiç bir işe yaramayacak mış bir varmışşşşşşşş bir de yokmuş

  • alf30 Eylül 2018 17:13

    ekonomikden anlayan danismanlar veya firmalar kullanmak guzel bi adim. ama dis güçler ekonomiye saldiriyor söylemini yiyen millet, abd’li firmanin danismanligi ile söylemlerin ikisini birden yemesi siyaset açisindan daha’da kötüye gidilebileceginin işareti. ne söylesen inaniyolar o zaman hangi siyasi yapi sorunluluk üstlenir ki?

  • Makaracı30 Eylül 2018 16:11

    Güldür eğlendir bizi damat......

  • merdan30 Eylül 2018 15:53

    bu millet hak ettiği gibi yönetiliyor.

  • gokhan temiz30 Eylül 2018 13:13

    18 yil amerika da yasadim bir tane resmi arac gormedim turkiyede de devlet kurumlari ve belediye araclari yuzunden trafik olusuyor copu bile gunduz saati topluyor bu ulkeden bisey olmaz...

  • murat30 Eylül 2018 12:41

    tasarruf diyorlar,500 milyon usd ye uçak alıyorlar sonrada hediye diyorlar.şehirleri büyükşehir diye yapılandırıyorlar köyleri mahalle yapıp meraları para ile orada çitçilik yapanlara kiralamak istiyorlar.sonrada tarım çöküyor.Bunun adına da reform diyorlar.

  • doğa30 Eylül 2018 12:12

    e hani yerli ve milli

  • Emekci30 Eylül 2018 10:16

    IMF olmasa da Mckensey de iyi. Yurtdışına ekonomiyi Tayyip değil de finans bilen, faizle arası iyi, ABD'de eğitim almış Damadın yonettiginin yurtdışına gosterilmesi lazım.

  • Türkoğlutürk 30 Eylül 2018 08:45

    Tasarruf yapacaklar belli. Bunun için abd yardımına değil milletini seven, devletin malı deniz demeyen insanlara ihtiyaç var. Tasarruf en çok harcanandan yapılır. Sen önce lüx yaşamı durdur.

  • Ss30 Eylül 2018 08:37

    Madem iyi bisey, neden hicbir gelismis devlette yok bu isler...ekonomi bakanligini kapa gitsin.tasarruf olur..