E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivBakanlıktan 260 bin araç satışına inceleme---

Bakanlıktan 260 bin araç satışına inceleme

Bakanlıktan 260 bin araç satışına inceleme
04 Şubat 2023 - 13:29 borsagundem.com

Otomotiv sektöründe sıfır araçlarda stokçuluk yapılıyor iddiaları için Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti

Hazine ve Maliye Bakanlığı, otomotiv sektöründe kayıt dışılık, stokçuluk ve haksız fiyat artışlarını önlemek amacıyla inceleme başlattığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, otomotiv sektörüyle ilgili son dönemde sıfır araçlarda stokçuluk yapıldığına, vergi mevzuatına aykırı hareket edildiğine, elden tahsilat yapılarak vergi kayıp ve kaçağına yol açıldığına yönelik şikayetler alındığı belirtildi.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bursa'nın asırlık otomotiv tecrübesi

 

Otomotiv ithalatında yeni düzenleme

 

Otomotivde tek sıkıntı çip değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bay e05 Şubat 2023 20:35

    Bizi uyutuyorsunuz bir sonuç yok

  • Atakan05 Şubat 2023 16:52

    Şimdiye kadar Kaç distribütöre kaç bayiye ceza yazılmış yapanın yaptığı yanına kalırsa çıkarılan kanunlar hayata geçirilmezse bir anlamı olmaz inşallah bu defa yüklü cezalar gelir

  • mali05 Şubat 2023 12:45

    Avrupa otomobil pazarı daralmış. Türkiye'de bayiler müşterilerine otomobil yetiştiremiyor.  Yok satıyor. Ne müthiş zenginleştik. 

  • Psiko05 Şubat 2023 06:04

    Sadece bakıyorlar,adları gibi.

  • Ggff04 Şubat 2023 23:53

    Sokakta aracını park edecek yer yok okadar paraver Git sokağa birak araclari zengiler topluyor. Gözümle gördüm adam mutahit bayideki bütün araçları adı t guruba satılmıştır diye yazılıydı. Devletin yapacağı Öteveyi kaldırmak . Araç vergilerini artırmak 26.milyon araçvar trafikte alsana kaynak

  • Bakmayın sadece04 Şubat 2023 23:35

    Bakanlık Honda ve Yamaha motosiklet satışlarını incelesin.müşteriye sıfır ürün satılmıyor ama sıfır ürün sarı sayfada 40/50 bin fazlaya satılık.

  • Mucise Reis : )04 Şubat 2023 14:54

    İş yerleri faturalı almış ise, resmid efterlerde nasıl işlenmdiği ? amortisman kayıtlarında nasıl oldu da önemli. kimi araçlar ticari gibi %18 kdv li işleniyor devlet vergi kaybına uğruyor. Mali denetim olacak ise, defter kayıtlarıda incelenmeli. Ticari olmayan araçların %18 kdv gider göstermesi hatalı kayıttır. Ve düzeltilmesi gerekmektedir. Öncesinde maliye hayatlı kayıtlarınızı kendiniz düzeltin ve maliyeye bildirin demesi lazım. ilgili fark ödemesi kayıt düzeltmesi sonrasında malıyeye en sopn dönem kdv beyannamesinde bildirilsin ayda özel tahattuk düzenlemesi ile ilgili beyan bedeli maliyeye ödensin. muhasebe hata ve hatalı kayıtlarda zarar uğratmaktadır.

  • Mucise Reis : )05 Şubat 2023 09:20

    Xd Cahil olmak ne güzel :D oh maşallah. Ona iğneli laf, buna sataşmalı laf.. içi boş teneke : )) sen bir metni 100 kere okurken, ben gözlerimi üzerinde gezdirdiğimde algı faliyete geçiyor :D  

  • Xd04 Şubat 2023 23:35

    müfettiş herri bunada el attın

  • Sahtekarlar04 Şubat 2023 14:53

    Zamanında sıfır araç almak için bayiye gittiğinizde kapıda karşılıyorlardı,şimdi 6-7 satış danışmanı içeri müşterimi girmiş araçmı alacakmış istiflerini bile bozmuyor şöyle geciyor sohbet ararız haber veririz kalırsa şanslıysanız,neden peki? Neden olacak araç satışı yapanlara toptan satmak için veyahut 10-15 bin cebe koyarsanız sıranızı öne almak için,ez cümle ne pandemi kaldı ne kapalı fabrika ee hayırıdır tutturdunuz bir çip daleveresi gidiyoesunuz bu rüzgar terse döner görürüz.