E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakanlık, THY uçağının kanadını çarpması ile ilgili inceleme başlattı---

Bakanlık, THY uçağının kanadını çarpması ile ilgili inceleme başlattı

Bakanlık, THY uçağının kanadını çarpması ile ilgili inceleme başlattı
22 Mayıs 2019 - 14:09 borsagundem.com

Ulaştırma Bakanlığı, THY uçağının kanadını çarpması ile ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, THY uçağının kanadını çarpması ile ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"22 Mayıs 2019 günü Saat: 08.45 İstanbul Havalimanı -Ankara Esenboğa Havalimanı seferini yapacak olan THY'ye ait Boeing 777-(300) tipindeki uçak, kalkış öncesinde “taksi” sırasında F6 kavşağından önce kanadını direğe çarpmıştır. Söz konusu kaza, THY'ye Boeing 737 tipi “heavy” (ağır) tipi uçağın, T11 üzerinden G4 hizasına yönlendirilecekken söz konusu yönde trafiğin olması sebebiyle, kontrolör tarafından TF ve T12 taksi yoluna yönlendirilmesi ve uçağın sağ kanadını F6 kavşağından önce aydınlatma direğine çarpması sonucu yaşanmıştır.

Kazada hiçbir yolcu yara almazken, söz konusu uçak Push back aracı ile 316 park pozisyonuna çekilmiş, tüm yolcular başka bir uçakla seyahatini gerçekleştirmiştir. Kaza ile ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)