E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakanlık duyurdu! Pençe-3 harekatı başladı---

Bakanlık duyurdu! Pençe-3 harekatı başladı

Bakanlık duyurdu! Pençe-3 harekatı başladı
24 Ağustos 2019 - 09:49 borsagundem.com

Irak kuzeyinde bulunan Sinat-Haftanin bölgesindeki teröristleri ve kullandıkları mağara, sığınakları imha etmek amacıyla 23 Ağustos 2019 tarihinde Pençe-3 Operasyon Planı çerçevesinde yeni bir harekât başlatıldı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Pençe-3 Operasyonu'nun dün başlatıldığı kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Operasyon, hudut güvenliğini ileriden sağlamak, Sinat-Haftanin bölgesinde bulunan teröristleri ve kullandıkları mağara, sığınakları imha etmek maksadıyla icra edilmektedir. Hava Kuvvetleri uçakları, Kara Havacılık unsurları, SİHA/İHA ve Fırtına obüsleri ile desteklenen operasyon planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir."

Son dakika... Bakanlık duyurdu Pençe-3 harekatı başladı

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Pençe-3 harekâtıyla ilgili olarak CNN Türk'te yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

Şırnak ve Hakkari'yi aşan tüm sınır kamplarında icra edecek. Bu anlamda yakın zamanda kendisini gösteriyordu aslında. Özellikle Pençe-2 ve Pençe-1'in ortaya koyduğu etkilerle birlikte Haftanin çok hareketlenmişti. Türkiye'nin PKK'ya karşı uygulamaya çalıştığı stratejik anlamda bir kıskaç var. Fırat Kalkanı'nda yapılanları göz önünde bulundurarak bu cümleleri kullanıyorum. Haftanin, Zap ve Hakurk, Zeytin Dalı harekat alanı PKK'nın olduğu bölgeyi çift taraftan kuşatmış oluyor.

Türkiye'nin uygulamış olduğu genel bir yaklaşım var. Gözüken bir şey var. Türkiye temelde şu an 350 km'lik sınırı boyunca, terörün güç ürettiği alanları tamamiyle alan hakimiyeti çerçevesinde kontrol altında bulunduracak gibi gözüküyor. Sinat ve Haftanin en başından beri, PKK'nın kullanmış olduğu en temel alanlardan bir tanesi. Bütün Şırnak'ı göğüsleyen temel kamp alanları, teröristlerin yuvalandığı yüzlerce kamp bölgesiyle birlikte binlerce mağara var.

Ben nihai hedefin Suriye'nin Kuzey doğusundaki, Menbiç'teki PKK'nın konvansiyonel gücünün kırılması olduğunu düşünüyorum.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Basri25 Ağustos 2019 00:35

    Atatürkümüzün partisi pkknın avukatı gibi Hayretler içindeyim

  • KILIÇ24 Ağustos 2019 11:57

    ALLAH GÜÇ KUVET VERSİN HAYİNLERİN KÖKÜ KURUSUN DİYECEGİM AMA BİZDE CHP VARYA GÖREVDEN ALINAN HAYİN BEKEDİYE BAŞKANLARINA SEN TÜRK BAYRAGINI NEDEN EVRAKTAN ÇIKARDIN SEN ŞEHİT AİLSİNİ İŞTEN ÇIKARDIN DİYE HESAP SORACAGINA SAHİP ÇIKMASI BU CHP KİM OLDUGUNU ORTAYA KOYMUŞDUR.BU CHP AZ DEGİL BAŞIMIZDA MUSALLAT ALLAH BU ÜLKEYİ CHP DEN KORUSUN .

  • Metin24 Ağustos 2019 19:19

    Amin .Allah bu ülkeye chp zihniyetinden uzak tutar inşallah.