E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakanlar istifa edecek mi?---

Bakanlar istifa edecek mi?

Bakanlar istifa edecek mi?
05 Aralık 2013 - 11:00 borsagundem.com

Gaziantep'ten aday göstereilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, istifa eleştirilerine yanıt verdi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması nedeniyle Bakanlık görevinden istifa etmesi gerektiğine ilişkin eleştirilere karşılık, "Bu acelecilik ne onu anlayamıyorum. Çünkü kimsenin adayları netleşmedi. Kendi şehrimden biliyorum, yarış başlamadı. Ben Fatma Şahin'im. Ben o yarışa girdiğim zaman Fatma Şahin olarak gireceğim" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK'larda değişiklik öngören kanun tasarısı ele alındı.

Tasarının görüşmeleri başlamadan önce söz alan AK Parti, CHP, MHP ve BDP'li üyeler, Fatma Şahin'e, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı dolayısıyla başarı dileklerinde bulundu.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay ile CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Şahin'e, demokrasi geleneği kapsamında Bakanlık görevinden istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Tasarı üzerinde görüşmelere geçildikten sonra sunumuna başlayan Fatma Şahin, milletvekillerinin "istifa" konusundaki eleştirilerini yanıtladı.

Adaylığının yeni bir süreç olduğunu belirten Şahin, devletin kendilerine verdiği sorumlulukla, siyaseten bu yeni sürecin sorumluluğu noktasında ne yapmaları gerektiğini bildiklerini ifade etti.
Şahin, şunları söyledi:

"Adaylığım Cuma günü açıklandı. O günden beri yazılıp çiziliyor. İsterseniz son bir aylık Bakanlık takvimimizi sizlere gönderebilirim. Hiçbir şekilde bunu siyasetin bir parçası yapmadık. Hatta, 'İşlerimiz yarım kalmasın. Elimizdeki işleri tamamlayarak bizden sonraki arkadaşlara teslim edelim' anlayışıyla çalıştık. Ben çok rahat bir şekilde 'Artık ben adayım benden sonrası ne yaparsa...' da diyebilirdim. Ama biz tam tersi elimizdeki yarım işleri tamamlayarak teslim edelim anlayışıyla çalışıyoruz.

Bizim istifamızla ilgili süreçte, YSK 'Bakanların istifa etmesine gerek yok' diye bir karar açıkladı. Ama arkadaşlarımızın söylediği noktadaki hassasiyetlere ben de katılıyorum.

Zaten Sayın Başbakanımız, bir televizyon programında konuyla ilgili görüşlerini açıkladı. Bakanlar Kurulu'ndan sonra da Hükümet Sözcümüz, Sayın Başbakan'ın görüşünü beyan etti: 'YSK böyle demesine rağmen biz burada en kısa sürede bu sürecin yönetilmesini sağlayacağız' dedi.
Ancak bu acelecilik ne onu anlayamıyorum. Çünkü kimsenin adayları netleşmedi. Kendi şehrimden biliyorum. Yarış başlamadı."

Şahin, adaylığının açıklanmasının ardından Gaziantep'e yaptığı ziyaretin, 2 ay öncesinden programlanmış bir ziyaret olduğunu belirterek, "Ben Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak orada oldum. Çok da dikkat ettim. Yanımdaki makamın ne yazdığı beni hiç ilgilendirmiyor. Ben Fatma Şahin'im. Ben o yarışa girdiğim zaman Fatma Şahin olarak gireceğim. Bu işin bir haksız rekabete dönüşmesine de asla fırsat vermem. O yüzden tüm arkadaşlar rahat olsunlar. Daha yarış başlamadı. Demokrasinin gereği neyse bunu yapacağımızı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Meselenin makamlardan nemalanmak değil makamların hakkını vermek olduğunu vurgulayan Şahin, çalışmalarına her zaman bu düşüncelerle devam edeceğini dile getirdi.

Belediye başkanlığı adaylığının aslında Türkiye için bir kazanç olduğuna dikkati çeken Şahin, "Çünkü bir örneği yok. Kadın büyükşehir belediye başkanı yok. İnşallah kalkınmanın, kadın bakış açısıyla da yapılabileceğini gösteren bir anlayış oluşur" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)