E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiBakan Varank'tan 'Milli Savaş Uçağı' açıklaması---

Bakan Varank'tan 'Milli Savaş Uçağı' açıklaması

Bakan Varank'tan 'Milli Savaş Uçağı' açıklaması
29 Nisan 2021 - 09:52 borsagundem.com

Milli Muharip Uçak Projesi hakkında açıklamalar yapan Bakan Mustafa Varank, "İnsansız savaş uçağı, savaşan İHA konseptini biz Türkiye'de geliştirmek istiyoruz. Alternatif savaşan İHA projeleriyle de dünyaya yeni bir vizyon koyacağız" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dünyanın artık otonom, insansız uçaklara doğru gittiğini belirterek, "İnsansız savaş uçağı, savaşan İHA konseptini biz Türkiye'de geliştirmek istiyoruz." dedi.

F-35'lerin önemli kabiliyetleri bulunduğunu ancak çok pahalı bir uçak olduğunu ifade eden Varank, "Bunun sadece alıcısı değil, F-35 Programı'nın bir ortağıydık. Motor parçaları da dahil olmak üzere bine yakın parçasını Türkiye üretiyordu. Hukuki olarak bir boşluğa düşmemek için kendi taahhütlerimizi son güne kadar yerine getirdik." dedi.

Bakan Varank, "Tek üretici olduğumuz parçalar vardı. Programdan çıkmamızla birlikte uçağın maliyetlerinde bir artış oldu, yeni tedarikçiler bulmak zorunda kaldılar." diye konuştu.

MİLLİ MUHARİP UÇAK AÇIKLAMASI

Varank, Türkiye'de Milli Muharip Uçak Projesi'nin yürütüldüğünü ve buna yönelik çalışmaların büyük gayretle sürdürdüğünü söyledi.

Geleceğin teknolojilerinin önemine işaret eden Varank, şu değerlendirmede bulundu:

"DÜNYA BİZİ TAKİP EDECEK"

"Dünya artık otonom, insansız uçaklara doğru gidiyor. İnsansız savaş uçağı, savaşan İHA konseptini biz Türkiye'de geliştirmek istiyoruz. Bu projeyi Baykar ile başlatmış olduk, onların kendilerine koyduğu hedefler var. Belki bundan 5-10 yıl sonra 5'inci nesil savaş uçaklarının artık kullanışlı olmadığını, insansız sistemlere dünyanın dönmesi gerektiğini konuşacağız, bütün dünya bizi takip etmeye başlayacak.

Biz yaptığımız bütün işlerde mutlaka geleceği hedeflemeliyiz. Zaten F-35 Programı ile üretim tesislerimiz önemli kabiliyetler elde etti. Hem kendi Muharip Uçak Projemizi devam ettireceğiz, bunun yanında alternatif savaşan İHA projeleriyle de dünyaya yeni bir vizyon koyacağız."

Milli savaş uçağı motorunda kritik adım

 

Milli savaş uçağı için çok özel yazılım geliştiriliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kyhn 29 Nisan 2021 12:54

    O zaman hemen f 16 da dahil bütün uçaklarımızı otonom uçağa çevirelim yerlisini yapana kadar onlarla operasyon yürütelim.

  • Vatandaş29 Nisan 2021 13:08

    Bu haberler millete gaz haberleri, tankın motorunu sonunda kore ile anlaşma yaparak hazır almaya karar verdik, yıllardır sürüncemede olan atalay belki üretilecek. Bu arada bizim motor çalışmalarımıza hız vermemiz gerekiyor.