E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Turhan'dan Kanal İstanbul açıklaması---

Bakan Turhan'dan Kanal İstanbul açıklaması

Bakan Turhan'dan Kanal İstanbul açıklaması
27 Aralık 2019 - 20:35 borsagundem.com

Bakan Turhan, Kanal İstanbul'un boğazlardaki tehlikeleri önlemek için yapılması gerektiğini belirterek, "Yapmazsak bu bizim üzerimizde baskı olur" dedi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Çankırı'nın Orta ilçesinde Belediye Başkanı Bayram Yavuz Onay ile görüşerek, ilçe hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Şabanözü ilçesine giden Turhan, belediye binası önünde yaptığı konuşmada, bugüne kadar milyarlarca liralık hizmet gerçekleştirdiklerini söyledi.

Turhan, "Zaman zaman bizi içimizden bölmüşler, parçalamışlar, beyliklere çevirmişler fakat yine toparlanıp dirilmişiz, imparatorluklar kurmuşuz. Yeniden dirildik, kuruluyoruz, yeni imparatorluğumuzu kuracağız inşallah. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde olalım" diye konuştu.

Kural koyan, karar veren büyük bir Türkiye davaları bulunduğunu anlatan Turhan, bunu da millet olarak birlikte tesis edeceklerini dile getirdi.

Türkiye'nin menfaatlerinde birlik olunması gerektiğine işaret eden Turhan, şunları kaydetti:

"Ülkemizde maalesef bir ana muhalefet var, ne yaparsak, 'yanlıştır' diyor. Boğazlara köprü yapıyoruz, boğazın altından tünel yapıyoruz, dağları deliyoruz, 'Yanlış yapıyorsunuz' diyorlar. Şimdi, 'Kanal İstanbul yapacağız' diyoruz, ona da karşı çıkıyorlar. Bunların düşünce sistematiğinde kendilerine güven yok. Bu millet otomobil yapmaya kalktı, 'Yapamazsınız' dediler, yaptırmadılar. Uçak yapmaya kalktı, 'Biz bunu beceremeyiz' dediler, yaptırmadılar. Kendi barajlarını, kendi köprülerini yapmaya kalktı, ona da karşı çıktılar. Şimdi biz bunları yapıyoruz. Hem de bu ülkede sağlanan siyasi ve ekonomik istikrar sonucu bütçeden para harcamadan birçok projemizi yap-işlet-devret ile yapıyoruz. Bu projeler kendi parasını kendi ödüyor. Bunu da eleştirmeye kalkıyorlar."

Kanal İstanbul Projesi ile elde edilecek birçok kazanım bulunduğunu vurgulayan Turhan, bugün İstanbul Boğazı'nda bir geminin sahile vurduğunu hatırlattı.

Boğazdan geçen gemi sayısının yılda 43 bine ulaştığına dikkati çeken Turhan, şöyle devam etti:

"Boğazın girişlerinde, Marmara ve Karadeniz açıklarında demir atmış, günlerce bekleyen gemiler var. Gideceği yere varmak için gemiler günlerce bekliyor. Orada insanlar risk altında. Bir fırtına kopuyor, orada bekleyen gemiyi sürüklüyor, sahile götürüyor. Bunlara biz seyirci mi kalacağız? Burası bir uluslararası su yolu. Montrö bunun kurallarını belirlemiş. Tarafların hak ve hukukunu belirlemiş. Bizim burada hükümranlık haklarımız var. Burada kuralları biz koyuyoruz ama emniyetli ve güvenli şekilde uluslararası deniz trafiğine hizmet verebilmek için tahminimiz 25 bin civarında gemi ancak geçebilir. Şu anda 43 bin küsür geçti. Bu, her yıl artıyor". 

Bakan Turhan, İstanbul Havalimanı'nın da ihtiyaç karşılanmadığı için yapıldığını belirterek, "Kanalı da bunun için yapıyoruz. Yapmazsak bu bizim üzerimizde baskı olur. Orada bekleyen gemiler, orada oluşan kazalar, gemilerden dolayı oluşabilecek deniz kirliliği, patlamalar veya kazalar bize zarar verecek. Bunun tedbirini almamız lazım. Bunun karşılığında da geçen gemiden karşılığını alacağız" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alaattin Akçay23 Ocak 2020 20:27

    Lafa geldi mi insanlar Anadolu'ya göndermek için teşvik vereceğiz diyorlar. İstanbul'un nüfusu kalabalık diyorlar. hele Bloomberg TV'de bir konuşmacı lüks konutlara ver gelmiş bunun belediye verilmemesi normal diyor çünkü belediye verilirse belediye bunu vatandaşa dağıtır büyükşehirden nüfusta dahada yoğunlaşıyor diyor. söz kanal İstanbul'a geliyor Bu kez mutlaka yapılmalıdır diyor karşıdaki diyor ki nüfus artmaz mı o kadar olacak diyor..? Bunlar besleme hormonlu değilse nedir..?

  • Kadir28 Aralık 2019 23:07

    Kanalın temeli atılmadan yanında 500 bin kişilik şehir yapacağız diyor. Hemen betonu basın rant hazır. Adamsanız etrafına imar vermeyin. Kanal sadece amacına uygun yapılsın. İlaveten terkos ve sazlıbosna barajları kalkacak. Susuzluk çeken istanbula ihanet edilmiyor

  • Günaydın 28 Aralık 2019 20:20

    Yanlış bilgi vererek milletin aklını karıştırmayın. Son 10 yılda geçiş yapan gemi sayısı %22 düşmüş tonaj bakımından ise %45 artmış 'tasimacilik daha yüksek tonajlı gemilerle yapılma şeklini almış. Bakan oyle söyleyecek tabi , kim bilecek