E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Turhan: Kanal İstanbul'da imzalar atıldı---

Bakan Turhan: Kanal İstanbul'da imzalar atıldı

Bakan Turhan: Kanal İstanbul'da imzalar atıldı
08 Aralık 2019 - 14:03 borsagundem.com

Turhan, Kanal İstanbul'a ilişkin güzergahta, mevcut ve planlanan diğer kurumlara ait projelerle ilgili görevlerin belirlenmesi ve yerine getirilmesi için Bakanlıklar ve İBB arasında da iş birliği protokolü imzalandığını söyledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kanal İstanbul Projesi'nin, İstanbul Boğazı'nın geleceği için artık zaruret halini aldığını vurgulayarak, "Kanal İstanbul, sadece bugünün değil yarının da projesidir. Kanal İstanbul, İstanbul Boğazı’nı kazalardan kurtaracak projedir." dedi.

Bakan Turhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümet olarak Türkiye'nin "refah devleti" olması için büyük çaba sarf ettiklerine dikkati çekerek, bu doğrultuda birbirinden büyük projeleri hayata geçirdiklerinin altını çizdi.  Kanal İstanbul'un dünyanın en büyük projelerinden biri olacağını dile getiren Turhan, "Kanal İstanbul Projesi de ülkemiz ve İstanbullu vatandaşlarımız için büyük öneme sahiptir. İstanbul için hayata geçirilen birçok projeyle, İstanbul'u muhtemel tehlikelerden korumanın yanı sıra daha temiz İstanbul'a ulaşmayı amaçlıyoruz. Bu zamana kadar yaptığımız her proje, İstanbul'da daha az egzoz gazı salınmasını sağladı. Yaptığımız her projeyle İstanbul'a yeni yeşil alanlar kazandırdık. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere biz İstanbul'a büyük önem veriyoruz." diye konuştu.

Turhan, şu anda 25 bin gemi kapasitesi bulunan İstanbul Boğazı'nda her yıl ortalama 40-42 bin gemi trafiği olduğuna işaret ederek, Boğaz'ı kullanacak gemilerin neredeyse bir hafta beklemek durumunda kaldıklarını, güvenliği sağlamak amacıyla da gemileri kılavuz ve römorklarla geçirdiklerini bildirdi.
Geçmişte boğazlarda yaşanan kazaların büyük zararlara neden olduğunu anımsatan Turhan, şunları kaydetti:

"94 bin 600 ton ham petrol taşıyan ve 27 gün boyunca söndürülemeyen Independenta tanker gemisi faciası hala akıllarımızda. Nassia ve Shipbroker tankerlerinin çarpışması nedeniyle boğazların petrolle kaplanması hala akıllarımızda. Sadece 4 yıl önce Ethem Pertev Yalısı'na çarpılması ve tarihimize verilen büyük hasar hala akıllarımızda. Şu anda oluşan yüksek deniz trafiği de bizi bu nedenle endişelendirmekte. Bu yüksek deniz trafiği sonucunda oluşacak herhangi bir kazanın, sonuçları artık katlanılamayacak düzeyde olabilir. Hatta boğazlarda 2 tanker arasında yaşanacak olası kazanın Karadeniz ve Marmara Denizi'nde onlarca balık türünü bir anda yok edebileceği ifade ediliyor. Bu nedenle Kanal İstanbul Projesi'nin yapılması, İstanbul Boğazı'nın geleceği için artık zaruret halini almıştır. Kanal İstanbul Projesi'nin yapılması, İstanbul Boğazı'nın geleceği için artık zaruret halini almıştır. Kanal İstanbul, sadece bugünün değil yarının da projesidir. Kanal İstanbul, İstanbul Boğazı’nı kazalardan kurtaracak projedir."

Kanal İstanbul’un maliyeti 75 milyar TL’ye çıktı

"MEDENİYET PROJESİ OLACAK"

Turhan, İstanbul Boğazı'ndan petrol başta olmak üzere geçen tehlikeli yük miktarının 150 milyon tonu aştığı, küresel petrol ticaretinin önemli bölümüne Karadeniz ve Marmara Denizi'nin ev sahipliği yaptığı bilgisini verdi.

İstanbul Boğazı'nın, dünyanın en tehlikeli su yollarından biri olarak gösterildiğini belirten Turhan, "Kanal İstanbul'la İstanbul Boğazı'nın gemi trafik yükünü azaltmakla kalmayacağız. İstanbul Boğazı'nda tehlikeli madde taşıyan gemilerden dolayı oluşabilecek riskleri de minimize edeceğiz. Ayrıca İstanbul Boğazı'ndan beklemeden geçmek isteyen gemi ve tankerler için de alternatif oluşturacağız. Uluslararası yük taşıyan gemiler, ücreti karşılığında Kanal İstanbul'u kullanabilecek. Bir haftayı bulan bekleme nedeniyle oluşabilecek maddi yüklerden de kurtulmuş olacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

Turhan, özellikle dünya ticaretinin doğuya kayması nedeniyle boğazları kullanan gemi sayısının her geçen yıl arttığına dikkat çekerek, 20 yıl içinde İstanbul Boğazı'nı kullanacak gemi sayısının 70 bini bulmasının beklendiğini vurguladı. Söz konusu projenin Türkiye'ye yeni bir boğaz geçişi kazandırmasının yanı sıra İstanbul'da yeni yaşam alanı oluşturacağını belirten Turhan, proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile planlamaları yaptıklarını söyledi.

Kurulacak yeni alanın marinasıyla, serbest bölgesiyle, su yoluyla, havaalanıyla başlı başına kendi kendine yeterli, mavi ve yeşilin birleştiği çevreci bir proje olacağını vurgulayan Turhan, "Kentsel dönüşümle de özellikle deprem kuşağında olan İstanbul'daki olumsuz yapılaşmayı da en hızlı şekilde modernize edeceğiz. Aynı zamanda İstanbul'un her tarafıyla entegrasyonu sağlanmış başlı başına kendine yeten bir medeniyet projesi olacak." diye konuştu.

İmamoğlu: Kanal İstanbul ekolojik denge için büyük risk

"MARMARA DENİZİ'Nİ SADECE OLUMLU ETKİLEYECEK"

Bakan Turhan, Kanal İstanbul Projesi'nin çok ayaklı olduğunu belirterek, bu nedenle proje alanını belirlerken özellikle tüm çevresel ve iklimsel faktörleri gözden geçirdiklerini kaydetti.

Projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmasının ardından Kanal İstanbul'un geçebileceği 5 koridor üzerinde yıllarca süren çalışmalar yapıldığını bildiren Turhan, en uygun olan Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridorunda karar kılındığını anımsattı. Turhan, güzergah üzerinde Karadeniz ve Marmara Denizi girişlerindeki rüzgar ve derin deniz dalgalarını incelediklerini anlatarak, tsunamiyle ilgili parametrelerin belirlendiğini, Marmara ve Karadeniz'de oluşabilecek tsunami etkilerinin kayıtlı tüm verileri çerçevesinde detaylı çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Proje alanında yaklaşık 25 yıllık rüzgar verileri kullanılarak modelleme çalışmaları yapıldığını da açıklayan Turhan, "Kanal içerisinde gemi geçişlerinden oluşacak dalgaların kanal yan yüzeylerine etkisi en olumsuz senaryolara göre değerlendirildi. Hatta Kanal İstanbul Projesi'nin su modelleri ve simülasyon/navigasyonla ilgili teknik çalışmaları da bu noktada dünyanın en iyi firmalarından biri aracılığıyla gerçekleştirildi. Kanal güzergahı belirlenirken yerleşim yerleri dışarıda bırakılarak insanlarımızın da olumsuz etkilenmesi önlendi." ifadelerini kullandı.

Turhan, Kanal İstanbul Projesi kapsamında Boğaziçi ve ODTÜ gibi Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden alanında uzman öğretim üyeleri ve yine alanında uzman uluslararası firmalarla çalışıldığını vurgulayarak, projeyle, Marmara Denizi'nin sadece olumlu olarak etkilenmesi ve özellikle yük taşımacılığından kaynaklı kazaların önüne geçilmesinin amaçlandığının altını çizdi.

İmamoğlu: Kanal İstanbul, İstanbul'a en büyük ihanet

"KUSURSUZ BİR PROJE OLMASI İÇİN ÇALIŞILIYOR"

Kanal İstanbul çalışmaları sırasında sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin yanı sıra ÇED için de ilgili kurum ve kuruluşlardan görüşlerinin alındığını dile getiren Turhan, bununla birlikte ÇED hazırlıklarında halk katılım toplantıları yapılarak vatandaşların görüşlerinin de alındığını bildirdi.

Söz konusu projenin bazı kesimler tarafından siyasi amaçla eleştirildiğini iddia eden Turhan, "Ancak biz bu projeye siyasi gözle bakamayız. Biz İstanbul'un geleceğini düşünmek zorundayız. Bu nedenle de bu projede çok dikkatli bir şekilde ilerliyoruz. Projeye başladığımız ilk günden bu yana da her bir eleştiri konusunu enine boyuna tartışıyoruz ve endişeye sevk edecek herhangi bir durum kalmayacak hale getirildikten sonra yola devam ediyoruz. Zaten 2011'den bu yana yaptığımız bu titiz çalışmaların sonucunda üniversiteler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyeleri ve kamu kurumları da olmak üzere toplamda 52 kurumun olumlu görüşünü aldık." dedi.

Turhan, Kanal İstanbul'un birçok farklı disiplinin yürütülmesi gereken mega proje olduğu bilgisini vererek, dolayısıyla projenin sorunsuz hayata geçirilebilmesi için 9 yıldır her türlü mühendislik tedbirlerinin yanı sıra şehirleşme ve çevresel etkilerin de masaya yatırıldığını, projenin kusursuz olması için çabaladıklarını söyledi.

"İLGİLİ BAKANLIKLAR VE İBB İLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI"

Turhan, projeyi İstanbul'a "sıfır hata" ile kazandırmak için yıllardır büyük bir özveriyle çalışıldığına işaret ederek, bu süreçte Kanal koridorunda ilave 7 bin metre sondaj tamamladıklarını anlattı. Trafik etüt çalışmaları kapsamında Kanal'dan geçecek gemi boyutlarının belirlendiğini ve bugünkü toplam Boğaz trafiğinin yüzde 99'unun Kanal İstanbul'u kullanabileceğini dile getiren Turhan, bu çalışmaların yanı sıra çevre etkileri ile flora, fauna ve sualtı canlılarına etkileri çalışmasının da yapıldığını kaydetti.

Turhan, güzergahtaki kurum kuruluşlara ait altyapı tesisleri ile projenin mütemmimi olan liman, yat limanı, kıyı tesisleri, işletme tesisleri gibi yapıların kavramsal çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Seçilen koridor üzerinde deprem, tsunami riski değerlendirme, hidrodinamik, su kalitesi, yer altı suyu model çalışmalarının da yapıldığına işaret eden Turhan, hiçbir şeyin şansa bırakılmadığının altını çizdi.

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten Bakan Turhan, güzergahta, mevcut ve planlanan diğer kurumlara ait projelerle ilgili görevlerin belirlenmesi ve yerine getirilmesi için Bakanlıklar ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arasında da iş birliği protokolü imzalandığını sözlerine ekledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (64)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Aydın 18 Aralık 2019 12:07

    Kanal isdanbul işin revarandum yapılacaksa sadece isdanbul da deyil tüm Türkiye kararını verir 🆗🆗👍👍👍

  • Duman13 Aralık 2019 15:57

    Karşı çıkanların zihniyet, taaa 1. Köprüden başlamak üzere memleket hayrına her çakılan çiviye karşı çıktı. Karşı çıkma sebepleri hep bilimseldi! Kendilerinden başka bilimden anlayan kimse yok ya memlekette, yine bilimsellikte tavan yaparak ölümüne karşı çıkacaklar. Hem köstek olacaklar hem de işin sonunda utanmadan isim hakkı tartışmalarına girişecekler.

  • Borsa09 Aralık 2019 14:13

    Burada "vatan millet sakarya" gazı verip, bu projeye "borsa coşar" diye bakan zihniyet... Operasyon varken "Aselsan çıkar mı" diyen zihniyetle aynı değil misiniz? Senelerce hükümete alkış tuttunuz, cebiniz dolsun diye. Bir de üzerine "vatan millet sakarya" alkışı. bu ülkeyi sevmek, o ülkenin yönetimini kısa süreliğine devralmış olan hükümeti şakşaklamak, her dediğine eyvallah demek değildir. Bir kez bile okumamışsınzdır, ancak Gençliğe Hitabe'ye bir bakın. Adamlar hala EKGYO hissesi diyor ya, pes ulan pes! 

  • destek09 Aralık 2019 14:09

    Bu projeye destek veren insanlardan şunu anlıyorum, bu hükümet ne yaparsa yapsın destek verecekler. Hiç bir şekilde objektif bir şekilde değerlendirmeden, kendi görüşleri çerçevesinde yazan haber kuruluşlarını dinleyip "CEHAPE ZİHNİYETİ" "gezizekalılar" derler. Kanal İstanbul, bu kadar paranın çöpe atılmasıdır, yakılmasıdır. hatta para yanınca bir ısı ortaya çıkar, burada o da yok. Millet rant alsın, cebine para girsin, siz de şakşaklayın. Azıcık bilimsel yayımları okuyun, azıcık bunun masraf ve fayda analizine bakın. Hala gidip "örümcek kafa" "solcu" gibi etiketlerle konuşmalar oluyor. Gerçekten yazık. Bu arada 75 milyar TL dediğin bugün 13 milyar Dolar. Şu ana kadar tüm projelerde en az 2 kat masraf aşımı oldu, en iyi 25 milyar Dolar'a biter, çevresel etkilerini söylemiyorum bile... 

  • cemil09 Aralık 2019 13:56

    bu projeye karşı çıkan zihniyet, tüp geçitlere, köprüye, havaalnına, hızlı trene karşı olan zihniyettir. Yararlanırken herkesten çok yararlanırlar..

  • Salman çplak09 Aralık 2019 12:59

    Çpk çok güzel olacak

  • komik09 Aralık 2019 09:46

    Çok geç kalınmış bir proje, bu zamana kadar başlanmalıydı tabi örümcek kafalı solcu arkadaşlar bu işleri anlayamazlar çünkü onlar bu memlekete yatırım yapmayı sevmezler BÜYÜK BİR İSLAM DEVLETİ ONLARI HER ZAMAN ÜZMÜŞTÜR...

  • Din09 Aralık 2019 14:16

    Hala İslam Devleti diyor ya. Atı alan Üsküdar'ı geçti kardeş. Çocukken "çin malı, kötü olur" derken, şu anda Çin dünyaya teknoloji üretir hale geldi. Avrupa eski gücünü kaybetti. Dünyada güç dengeleri değişiyor, Büyük İslam Devleti vesaire gibi kolpalarla olmuyor bunlar. Üretim, üretim, üretim ile gelen güç ile oluyor. Rusya, Çin, ABD; bunların hangisi teknik açıdan "dindar" ülkeler? Veya devam edeyim, Almanya, Japonya? Şu "bizi sevmiyorlar" ağlamasını bir bırakın. Tüm dünya Çin'den nefret ediyor, bütün dünya adamlar büyümesin diye uğraştı, bu tüm tarifeler gümrük vergileri neden oluyor sanıyorsunuz? Ama adamlar büyüdü. Olay budur. Saçma bir kanal açarak ancak GSYH o sene için büyür. Sonra yok olur gidersin. 

  • eee09 Aralık 2019 13:50

    hangi müslümanlarla? büyük islam devleti ? :)) değerli dostum putin.. saygı değer müttefiğim trump... bende büyük islan devleti.. ahahahaha 

  • Halil09 Aralık 2019 09:13

    Rant projesi istanbulun sonu

  • iso09 Aralık 2019 09:07

    Paraya bak 75 milyar TL! Wv 1 milyar$'lık fabrika açsın diye atmadığınız takla kalmadı git 15 milyar $'ı kanala göm çok mantıklı 

  • Gülfidan Solmaz09 Aralık 2019 08:32

    İstanbul'un Kanal'ına hayran olacak inşallah bütün insanlık, Süveyş Kanalı'nı gölgede bırakacak bizim İstanbul Kanalımız. Böyle bir şahesere karşı çıkmak bilgisizlik ve liyakatsizlik göstergesidir. Öyle kişilere görev vermek İstanbul'a yapılacak en büyük kötülüktür.

  • Felyum09 Aralık 2019 16:16

    Gulfifan sen neyin uzmanısın da başımıza kanal istanbulla liyakatı beraber degerlendiryorsun. Kadın olmaya pek meraklı trol erkeksin muhtemelen tabi adı erkek gerisi 😄😄

  • Ciddi misin?09 Aralık 2019 14:09

    Süveyş Kanalını geride mı bırakacak? Bu neyin gazı ya. Ne kadar cahil olabilirsiniz biri bana söyleyebilir mi? Gerçekten bu yazılana cevap vermek için zaman harcamak bile utanç. 

  • Savur malcok09 Aralık 2019 00:05

    Burda arsaları olan şirketlere yariyacak başta eczacibasi intem olmak uzere

  • Uğur09 Aralık 2019 09:14

    Ekgyo 5 milyon metrekare arsası var

  • Batıkborsacı08 Aralık 2019 23:53

    Tam giderayak sırası değil! İktidar değiştiğinde yarım kalma ihtimali yüksek! Hiç başlamayın!

  • ...08 Aralık 2019 23:43

    bun bunya yaşıma geldim.. yapılan bir işin, bedelin, yatırımın vb. ne dersen dekendini amorti edemediği bir iş görmedim.... hesaplama hataları ile adım atılıyor. ankara lunapark... koca yatırım kendını amotrı edemedi. dınazorlarda  girdi millete koca maketler.. ozamanda burda alkış tufan kopartan  isimleri görmek bi garip ))) dinazor taşş... sevmişler dinazorları demekki.... alamnlar aynı paraya manisada otomobil fabrikası kuruyor. biz ankapark kurduk battık. kendini kurtarmayan yatırımlarla milletin pacasını çarçur ediyoruz. MADEM KANAL İSTANBUL YAPILACAK. ZARAR ZİYAN KASTİ DEVLETİ ZARAR UĞRATAN 7 SÜLALESİ İLE MİLLETE TÜRKİYE CUMHURİYETİNE GEREKTİĞİNDE MADDİ VE MANEVİ HESABINI VERECEKTİR diye madde ekle. altına imza atarım... YOK ÖYLE MADDE BENİ BAĞLAMAZ DERSEN, İSTİFA ET VE ÇEK GİT... millete zarar, sermayeye fayda projesidir bu. fabrika açmaz, üretim yapmaz, bedava işlerle kısa yoldan zengın eder sülalelerini.  

  • Veysel08 Aralık 2019 23:33

    Bu harcanacak paranın vatandaşa hiç bir yararı yoktur o kadar parası varsa bu ülkenin her il için 1 milyar dolar tutarında fabrika acın işsizliği bir nebze olsun azaltın yada ülkenin ekektirik ihtiyacı için rüzgar ve ğüneş enerji santralleri kurunki ülke kazansın vatamdaş kazansın ama yapmazsınınız siz işiniz rant ve ülkenin parasını car cur etmek

  • eee08 Aralık 2019 23:32

    denene dıaşrdan kredi çekecek firmlar..şikketler..bankalar... kişiler bireyler... ee sonra gömecek betona..taşa..toprağa... kanal istanbul yapacana... türkiye üretiyor diye her ile fabrika kur... istanbula hiç gitmeyen kişi istanbul köprüsünün..parayı yolların... ömründe görmediği beton yığını şehir hastanelerinin masrafını ödüyor.. şimdi birde isntabul kanalının parasını ödeyecek... adam diyorki fabrika aç , üretelim..üreteyim... mallarımızaı dunya ulkelerien aktaralım aracı yol... sen diyorsun zam zam zma.. vegi vegi vegi.. aldıklarını gömuyon toprağa taşa oda yetmiyor  kredi çekip dunya bankasından boçlanıyorusn oda yemtiyor yap işlet devret diyip kamu bankaından kredi şeken adam 25 yıl taksıtle işletmeci oluyor. istanbul'a yazık.

  • İST.08 Aralık 2019 22:27

    hadi biraz cesaretiniz varsa referandum a gidin, istanbulla ilgili böylesi ciddi bir konuda karar istanbul halkına ait olmalı... 

  • Parası09 Aralık 2019 18:21

    Doğru. Ama emin ol, bu gerçekleşirse en çok İstanbul'dan oy kaybeder. Millet nedense gidemediği havaalanları, binemediği uçaklar, kullanamadığı yollar için daha çok para veriyor. 

  • mustafa08 Aralık 2019 22:41

    parasını sadece istanbulödemeyecek  onun  için türkiye ilgilendirir

  • Emrah sevim08 Aralık 2019 22:25

    Bölge Çimentolarin hareketi buymuş.Devam eder mi?

  • Abdullah08 Aralık 2019 22:05

    Uzun vade (üç yıl)  Ekgyo alınır mı? Tavsiyesi olan var mı? Şimdiden yorum yapacaklara teşekkür ediyorum.

  • ibo08 Aralık 2019 21:59

    bu projeye olumlu yazan yada olumlu oy verenlerin herhalde yani açılacak kanalın hemen  kıyıcığında babalarından yada dedelerinden kalma arazileri varmış herhalde.

  • Taki Güngör 08 Aralık 2019 21:36

    Allah akıl versin . Istanbul depremle yüzleşmeyi beklerken bunlar rant derdinde. Anlamadınız bir türlü beton ekonomisi duvara tosladı .

  • corleone08 Aralık 2019 20:36

    putin aga bedavası var eken şimdi para mı ödeyecek bu boğaz işi en çok rusyayı ilglendirir  zaten istanbul ve boğazlar rusların kızıl elması bakalım ne olacak  mısırdaki ve panama kanalı deli para kazandırıyor ama onlar çok uzun mesafeleri kısaltıyor bizim    boğazın öyle bir işlevi yok paralı olması en çok rusların canını sıkar

  • Doğru Türkce08 Aralık 2019 22:23

    Virgül , nokta. işareti demektir.

  • Şimşek08 Aralık 2019 19:52

    Montrö delinemez, bedavası varken gemiler para verip geçmez. Ukraynaya Amerikan / Katar LPG si, NATO savaş gemileri vesaire için Amerika Katar dolarları ile Çin'e mi yaptırıyor ? 

  • Mehmet09 Aralık 2019 14:11

    Hukuken çok doğru bir yorum. Boğazları kapatmak act of agression'dır. Herkesin haberi olsun. Kimse 3 kuruş para ödemez,sözleşmelerle verilen sözden dönülmez

  • erdi08 Aralık 2019 19:27

    4 aralıkta nihai çed kararı verilecekti,,ne oldu,bilgi verin lütfen.

  • AHMET ÖZBİR08 Aralık 2019 19:18

    KANAL İSTANBUL'la coşacağız, İstanbul Boğazı'nın tehlikesine son vereceğiz, transit geçişlerden büyük paralar kazanacağız. Velhasıl İstanbullular yeryüzünün gözdesi olacak, bütün dünya KANAL İSTANBUL İLE KORKUSUZ YOLCULUK YAPACAK!.. "Kanal İstanbul İle Huzurlu Yolculuk Seve Seve!"

  • ahahah08 Aralık 2019 23:36

    hava alanı dedın uçağa binmiyoz... paralı otoban izmir yolu dedın paramız yok geçemiyoz... boğaz koprusu dedın dunya para giremiyoz... tıp geçit dedin şak şak alkışladın para zam lamadık maaçaşra giremiyoz... bunları 20 yıl 25 yıl taksilerle tek tke ödemeyede devam ediyoruz mulkıyet devletin bile deil... şimdide utanmadan kanal yapacaksın, içinden ömur boyu geçmicez... birde 30 yıl yap işlet devletle torunlarımıza ödetecez.. kendini amotri etmeyen, 25 yıllık ödemeli prgramlardan bıktım. hiç yapma benzin, elektrık, doğalgaza zam gelmesin. yaptığın şey kendi bedelini karşılamıyor. BUNADA UTANMADAN ALKIŞLIYORSUN. ahahah ne mal sın

  • Bak sen...08 Aralık 2019 22:22

    bunları sana kim ezberletti? Boş boş sallamışsın yine...

  • Seçmen08 Aralık 2019 19:02

    İBB başkanı bu deli saçması projeye şiddetle karşı siz kiminle protokol imzaladınız? Aklı başında olan hiç kimse bu ihanet projesinin altına imza atmaz.

  • erol g.08 Aralık 2019 18:35

    75 MİLYARI TL Yİ BELEDİYE BAŞKANINA VERİN Kİ VAATLERİNDEN FAZLASINI YERİNE GETİRSİN

  • Selahattin Ölmez08 Aralık 2019 18:24

    iki senedir süründüren hisse senetleri ikiye katlar.afyon mesalı iki sene önceki fiyatınında altında.

  • Urla08 Aralık 2019 18:24

    Yunanistan ve bulgaristan saldırsa kanal istanbul üzerinden trakyaya ikmal yapmak çok zor olur

  • şaka mı09 Aralık 2019 18:22

    Yunanistan ve Bulgaristan nereye saldırıyor ya. Böyle saçma sapan ihtimallere dayanak verip plan mı yapılır? 

  • fafa08 Aralık 2019 19:15

    Ben de aynı endişeyi paylaşıyorum,ama bu işte çok para var,arsalar alındı geri dönüş zor.Oralar parsellendi.

  • azmi08 Aralık 2019 18:18

    burada bir yanlışlık var. İmamoğlu Kanal İstanbul felaket olur diyor Bakanlık İBB ile imzalar atıldı , diyor. Aydınlığa kavuşturun bu söylemi . Kime sordun, İstanbul Halkı böyle bir kanal istiyor mu, menfaatine mi , referandum yaptın mı, Boğazlar Anlaşmasına,Uluslararası uygulamalara uygun mu? Ne yapıyorsunuz ? Meydanı boş mu buldunuz

  • Kaçan Grup08 Aralık 2019 17:58

    akçansa, bolu çimento. betoncular kafaya takmışlar bu zırvaya bari biz de ucundan girelim.

  • ersan08 Aralık 2019 17:44

    buişde..CINLILERE GIDER::CİNLİDE ::İCBCT BANKDAN ALIR PARAYI:::BORSADA RALLI BASLAR::ARTIK !%150.bınlere..yatırım tavsıyesı deildir

  • mustafa08 Aralık 2019 17:23

    kimlen ne imzası atıyorsun sen ta babandan mı kaldı kafanıza göre iş yapıyorsunuz imamoğlu sende karşıyım deyip ne imzası bu senin komisyonun ne bunun karşılığı

  • mustafa08 Aralık 2019 17:18

    bunlar kafayı yemiş.Yapmaya ömrünüz yetecekmi bakalım

  • Mustafa08 Aralık 2019 17:11

    Geçmeyen gemilerin parasınıda yine vatandaşmı vercek?

  • erol g.08 Aralık 2019 16:22

    ONCE REFERANDUM YAPILMALI

  • Süleyman Kırpak08 Aralık 2019 18:25

    bu devlet politikası istanbul bedediye başkanının politikası değil.sonra chp nin bir tane dahi projesi yoktur onların ki yalan dolan iftira kriz kaos.

  • Vatandaş 08 Aralık 2019 18:10

    Referandum yapalımki, kanal yapılmasına onay verelim. Kanal İstanbul yapılacak.

  • DOĞRU08 Aralık 2019 16:17

    Bu kadar büyük proje için halkın onayının alınması gerekir, referandum şart...

  • Tam komedi08 Aralık 2019 16:15

    Kanal istanbul çoook geç kaldı şimdiye bitip , istanbul ve trakyanın ranta kavuşması lazımdı aynı zamanda eziyet çekmeyede başlamaları gerekti !!! Ha birde işin ulaştırma boyutu var kanalın batısında kalanlar fahiş fiyatla alışveriş yapması da lazım !!!

  • SEDEF08 Aralık 2019 16:14

    O zaman yarın inşaat sektörü artması lazim( cimento ve demir çelik şirketleri artar)

  • BİR DOST08 Aralık 2019 16:02

    Çamur atıcılar devrede.

  • Ahmet tekin08 Aralık 2019 15:48

    İstanbul çimento lari çoşar

  • Ali08 Aralık 2019 15:33

    Bu kadar borcun içinde ülkeye hiç bir katmadeğer katmayıp sadece yandaşını daha cok zenğin edecek hele deprem kuşağında olan bir yerde böyle bir projenin hayata ğeçmesi bu ülkeye yapılacak en büyük ihanettir bir tanede fabrika acın allanı severseniz

  • fafa08 Aralık 2019 15:25

    Zahmet edip bir de halka sorsaydınız,bizi adam yerine koyup referandum yapsaydınız.Trakya'yı Türkiye'den koparma projesi,neymiş Boğazlar kurtulacakmış,şimdiye kadar Boğazlara ne olmuş?Batı'nın savaş gemilerine kolaylık sağlıyorsunuz.

  • bir dost08 Aralık 2019 15:05

    boğazlardan gemilerin güvenli geçişini sağlayalım yeterli ... o parayı da ihracat yapacak teknoloji şirketleri için kullanalım ... tam bir fikir birliği olmayan bir proje, geri dönüşü olmayacak bir proje ... bir an önce bu yanlıştan dönelim biz o kadar zengin değiliz ...

  • doğru09 Aralık 2019 18:23

    son cümle var ya, en doğru cümle. asgari ücretle geçinip ferrari alıyoruz. 

  • tekin değil08 Aralık 2019 14:58

    Evde kapı varken duvarı kırıp yeni bir kapı daha yapmak ne kadar doğruysa bu da o kadar doğru.bu milletin parasına geleceğine yazık acaba yabancı gemilerden mi daha çok para toplanacak yoksa kanal nedeni karşi tarafa geçmek için yapılacak köprüyü kullanmak zorunda olan vatandaşlarimizdanmi?

  • Can08 Aralık 2019 14:30

    İmamoğlu çatlar artık, kanal İstanbul’u kim istemiyor, Türkiye düşmanları, birde İmamoğlu ve başı

  • Semiz Kobalt08 Aralık 2019 18:26

    aynen öyle ikiye ayrılmasa iyi.

  • Limoni08 Aralık 2019 14:28

    Yarından itibaren borsa çoşar. Emlak gyo'lar o biçim hareketlenir. Fakirliğin gözü kör olsun. Param olsa şimdiden Ekgyo ve diğer hisselerden alırdım. Bize de arkasından bakmak kalır. Neyse ülkemize hayırlar getirsin. Bol kazançlar getirsin. Tabi bu kendi görüşüm. Yanlışda düşünmüş olabilirim. Kimseye de alın tavsiyem yoktur. 

  • HÜLYA ÇİFTCİ08 Aralık 2019 18:29

    biz ekgyo aldıkta ne oldu 3 tl den aşağıya hiç düşmüyor diye iki sene önce 3 TL den aldık sonra maliyet düşürtüp maliyeti 1,88 TL ne çektik iki senidir elimizde patladı.hiç tavsiye etmem.devlet hisse senetlerinden ve sabancının tüm hisse senetlerinden uzak durun derim.