E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Turhan: Evet Kanal İstanbul rant projesidir---

Bakan Turhan: Evet Kanal İstanbul rant projesidir

Bakan Turhan: Evet Kanal İstanbul rant projesidir
11 Ocak 2020 - 10:37 borsagundem.com

Turhan, Kanal İstanbul için ilk kazmanın bu yıl vurulacağını söyledi ve "Evet yaptığımız bütün yatırımlar rant projesidir. Bu ülkeye gelir getirici amaçlı. Rant ne demektir, kar demektir" açıklamasında bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Kanal İstanbul projesini durdurma ve değiştirme yetkisinin olmadığını söyleyen Bakan Turhan, projeye ilk kazmanın bu yıl vurulacağını belirtti.

Turhan, projenin, İBB’nin zamanındaki Meclis’inden geçtiğini kaydederek İBB Başkanı İmamoğlu için, “Buna tek başına karar veremez ve yargıdan döndü. Senin bu protokolden geriye çekme yetkin yok. Belediye Meclisi’i kararı çıkarman lazım. Çoğunluğu yok.

Biz devletiz İstanbul’daki bir belediye başkanı bir devlet projesini durdurmak gibi bir hakkı yetkisi yoktur. Buna devletin hükümetin yetkili organları karar verir. Faturasını da belediyeye göndeririz. Hukuk ölçüsü içerisinde öder ödemez ona da hukuk kararını verir. Hedefimiz 2026’da hayata geçirmek” ifadelerinde bulundu.

‘EVET BÜTÜN YATIRIMLAR RANT PROJESİDİR’

Kanal İstanbul projesinin bir rant projesi olduğunu iddia edenlerin, projenin rantından kendilerinin faydalanacağını ifade eden Turhan, “Evet yaptığımız bütün yatırımlar rant projesidir. Bu ülkeye geliş getirici amaçlı. Rant ne demektir kar demektir. Biz projelerimizin fizibilitesinde rantabilitesine bakıyoruz.  Karlı olmayan bir projeyi niye yapalım” diye konuştu.

7 soruda Kanal İstanbul

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (65)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Arif gsli31 Ağustos 2020 13:57

    Yapın tabi ya, chp nedemek, nası bişey, yenilir mi? Asil idare eder, aciz isyan eder

  • İFLAS14 Ocak 2020 09:36

    Açık açık, rant projesi olduğu söylendi. Bu rant ekonomisinin doları 1,90'dan 6'ya kadar yükselttiğini, ekonomiyi batırdığını sadece ben mi görebiliyorum? İflas yakındır Allah etmesin.

  • sualp12 Ocak 2020 14:23

    Küçük başlarda küçük beyinler bulunur. Onlar yapılanları görmez, anlamaz sadece dedikodu üretir. Bir süre sonra onlar da çıkarttıkları dedikodulara inanır. O küçük bıngıldaklar büyük resmi göremez. Evet bazıları görmeden anlamadan oy verir ama inanın bu kendilerini akıllı sanan küçük başlar kadar zararlı değildirler. (M) 

  • Selin kanalbaşi12 Ocak 2020 10:07

    Kibrisa otoban yapilsin derim bu kanal yerine..daha mantikli olur..en azindan dogal.gaz varr..yav olurmu felan diyip gulmeyin..eskiden bunlar konusuldu..otobanda olur trenyoluda olur..sevgi yoluda olur..😘😘

  • Gerçek 12 Ocak 2020 03:15

    Kanal yapmak istediklerini de sanmıyorum. Yapmak isteselerdi kaç sende oldu yaparlardı. Böyje ertelemezlerdi. Ve böyje her gün ellerinde tutukları bütün ana akın medya ile ger gün bu konuda programlar düzenleyip yaygara çıkarıp durmazlardı, yaparlardı yollarına devam ederlerdi. Onlarda bunun fayda getiremeyeceğinin farkında. Sürekli basın yayın kışkırtmalarıla sadece protestolar kargaşalar çıkarıp bunu gerekçe göstererek, diş mihraklar şu bu muhahaberi yaparak burdan politik primde üreterek projeyi durdurmayı hesaplıyor olabilirletmi acaba? Bu sürekli politik arenada sert konuşmalar ve arşı arkası kesilmeyen tv programlarla kışkırtıcı durumlar oluşturma niye, yapın gitsin.

  • Eko11 Ocak 2020 23:31

    YİYİN DOYANA KADAR DEMEKİ DAHA ACSINIZ

  • bir yorum.11 Ocak 2020 22:02

    hah işte böyle kanal istanbul kendi yandaşlarımıza rant sağlamak için yaptığımız bir projedir deyin .yani şöyle lazım böyle gerekli deyip milleti aldatmaya çalışmayın.

  • İşçi emektar fabrikatör12 Ocak 2020 10:45

    Başka birşey var sen onu yer misin

  • Gerçek vatandaş11 Ocak 2020 22:39

    Saman var yen mi

  • Boş bakan11 Ocak 2020 20:33

    Devleti yönetenlerin,vatandaşına kapan kurup rant elde edip,g.beğinden uyduruk vergi çıkartıp, vatandaşa fatura ederek kısa dönemli karlar elde etmek, devletimizi itibarsızlaştırır bundan vazgeçin

  • kılıç11 Ocak 2020 19:47

    BURDA BAZI CHP KALEMŞÖRLERİ KILIÇTAROGLU AGZIYLA YORUM YAZMIŞ EGERKİ BU ÜLKEYE ZERRE KADAR MENFATİ DOKUNDUGU ZANNEDİYORSANIZ YANILIYORSUNUZ ADAM ÜLKENİN DİBİNE DİNAMİT KOYACAK KADAR TEHLİKELİ ÇÜNKÜ DÜNYADA TÜRKİYEYİ REZİL ETMEK İÇİN ÇABALIYOR SURİYEDE KATLİAMCI ESEDİ DESTEKLİYOR AKDENİZDE HAFTERİ DESTEKLİYOR ADAM MUHALEFET DEGİL BU ÜLKENİN BAŞINA MUSALLAT .

  • İnadına rte14 Ocak 2020 16:30

    Hakkaniyet senin aklinla zorun mu var yada karın agrin Senin o cari fazla veriyer dediğin ülkelerin yıllardan boyu suregelmis bir teknoloji ve işgücü var benim ülkemin hiçbir değerli kaynağı yok teknolojisi 17 yıldır yapılan yatırımlarla yeni yeni gelişiyor işgücü de o oranda artıyor Değerli bir kaynağın yoksa ve enerjide dışa bağimliysan cari açık vermemen çok zor ayrıca tutturmusnuz bir ekonomimiz kötü yaygarasi gidiyorsunuz ekonomisi kötü olan bir ülke köprüler yollar hava alanı uçak gemisi denizaltı savaş gemisi tank insansız hava araçları otomobil Marmaray tupgecit turkakimi tanap nükleer santral hes kanal İstanbul gibi projeleri yapamaz attığınız yalanlara iftiralara kendiniz bile inanmaktan vazgeçin Şimdi diyorsunuz bizden alınan vergilerle yapılıyor bu projeler :D vatandaştan alınan vergilerle bu ülkeye hava limanının yarisini bile yapamazsınız güldürmeyin :D

  • Hakkaniyet11 Ocak 2020 20:11

    Her haltı bu kadar iyi biliyorsanız 17 senede Almanya, çin , güney Kore cari fazla veren teknoloji üretim sanayi marka devi oldu da biz ne diye bu kadar cari açık, zam, enflasyon, işsizlikle mücadele ediyoruz. Libyayi destekler kanala karşı çıkar sana mı soracak. Borsa yükselince iki kuruş kar edince ağız değiştirmeyin. Eski yorumlarınızı da biliyoruz bazılarınızın. Veryansın ettiğinizi de çok biliyoruz. Haksızlığa karşı durmayı bilin. Ne alakası var Chp ile

  • fafa11 Ocak 2020 18:23

    ''Devlet benim zihniyetiyle''ülke yönetiyorsunuz.Evet.Rant projesi ama,önce can sonra canan diyorsunuz.Fakir halk da bedelini ödüyor.Kars'taki,Hakkari'deki köprü borcu ödüyor,yapanlar da ülkeyi sömürüyor.Gelecek nesillere iflah etmeyecek borç bırakıyorsunuz.

  • Batı bizi daha da kıskansın11 Ocak 2020 17:01

    Türkiye libya arasında köprü de olsun neden benim halkım ortadoğuyu boş yere dolaşsın ki hem zamanda dan tasarruf edilir

  • Murat11 Ocak 2020 16:49

    REİS İstanbul Havaalanı'nı yaptırdın, duaları kaptın, tarih yazdın. Kâinatın süper devletleti Türkiye ile başedilmez, Erdoğan'ın bileği hakikaten bükülmez diyorlar. Cenab-ı Allah ülkemize hizmet edenlerden razı olsun.

  • bir yorum.11 Ocak 2020 22:05

    yani bir havaalanı yapmakla  Türkiyeyele başedilemiyorsa valla çok iyi o zaman heyt be abd ye bile bir havaalanı gösterip karşı durabiliriz. Havaalanını silah olarak abd ye çevirir onu tırsık hale getirebiliriz.

  • Cücük boy11 Ocak 2020 20:12

    Evrende kaç gezegen var çok bilmiş. Dünyadan ibaret sanıyorsan dünyada bile ilk 20 de değiliz bir çok konuda. Hadi az ötede oyna cücük

  • fafa11 Ocak 2020 18:23

    Trol maaşı mı alıyorsun?

  • He aw hav' cevap!11 Ocak 2020 18:04

    Kâinatın sözlük mânâsı: 1) Evren, 2) Dünya, 3) Herkes. Anladın mı şimdi çokbikmiş şimşir tarak.

  • He aw11 Ocak 2020 17:25

    Kainat mı ? Kainatın tanımını biliyor musun cuhela boy

  • şenol11 Ocak 2020 17:00

    puhahahahaa

  • deniz11 Ocak 2020 16:36

    yeni havaalanı yapacağınıza oraya harcanan milyarlarca dolara ülkenin 80 iline 80 fabrika yapardınız ülkede işsizlik biterdi. istanbula göç biterdi. sizin amacınız ne. dört dörtlük işleyen Atatürk havaalanını kapatmak nedir.

  • yalçın11 Ocak 2020 16:34

    köprüler yaptırdınız garanti ücretli. 20 yıl halkın parasını sömürecekler. sonra bedavamı olacak hayır. sonra siz yine para alacaksınız.

  • Fatihin Fedâisi11 Ocak 2020 16:28

    Köprüye hayır, kanala hayır, yola hayır, kıla hayır, kola hayır. SİZİ GİDİ HAYIRSIZLAR SİZİ, hayrınız yok bari laf etmeyin yeraltı mağaralarında yaşayıp ömür sürün.

  • Hukgkukcukcuk11 Ocak 2020 17:26

    Fedai olsan toprağın altına elli kere girmiştin. Boş alan fedaisi kolpaci

  • özgür11 Ocak 2020 16:28

    nedense hep siz kar ediyorsunuz. vatandaşın ne kar var. emekli maaşımız 1200 liradan 3 bin liraya mı çıkacak. rusyadan doğalgaz geldi de doğalgaz da indirim mi oldu. tek zam gelmeyen su. o da chp belediyede zarar etsin diye zamma izin vermediniz.

  • savuna sanayi11 Ocak 2020 16:17

    o parayı savunma sanayine yatırsak anadoluda savunma sanayine malzeme üretecek şirketler doğursak olmuyor mu? way arkadaş ne arap sevgisiymiş

  • Bika11 Ocak 2020 15:37

    Milli görüşçü Necmettin Erbakan'ın "Sizi gidi faizciler siziii, sizi gidi rantiyeciler, sizi gidi alafrangacılar siziii, sizi gidi taklitçiler sizii...'' sözleri akıllara geldi.

  • fafa11 Ocak 2020 18:48

    Rahmetli nasıl da teşhis koymuş,ama bir eksiği var:Sizi gidi müsrifler dememiş.

  • O zaman11 Ocak 2020 15:22

    Bir ara konuştuğunuz rant vergisini alacaksın ödemiyorsan el koyacan devletin kasasına koyacaksın gerçi pek farketmeyecek ama oradan zaten kendi ve yandaş şirketlere aktaracaksınızda en azından birşeylerin önüne geçersiniz.

  • Rant projesi11 Ocak 2020 15:15

    Neme lazım adam dürüst

  • vatandaş11 Ocak 2020 14:51

    milletede bir jest yaparlar herhalde mesela asgari ücrete ve emekliye 75 liracık sahi jest demişken dağ fare doğurdu jesetin arasındaki s fazla ağır gelince düşmüş jet olmuş jest doğrusu pes doğrusu mest oldum la haydar sen demiyomuydun işler eyi olu ne biçim iş bu rant diyolar şinci daha beter olmıyak he test mi dedin la artıkın halımız kalmadı 

  • fafa11 Ocak 2020 18:49

    Kanaldan geçmeyenin parasını senden alırlar.Böyle bir jest uygundur.

  • Ahmak group sizi 11 Ocak 2020 14:47

    Yüzsüz arsızalar rant demek sizin cebiniz doluyor demek...

  • Taktik11 Ocak 2020 14:02

    Katarlı Katarlı diyoruz da sakın katarlıların üzerinden yolsuzluk yapan bazıları rant yerlerini alıyor olmasın. Bir zaman koltuk gidince davalar uluslararası arenaya taşınsın, mallarına el konulmasın diye köprü yol havalimanı hastane ne var ne yok hep yabancı ortaklığı

  • AHMET ÖZBİR11 Ocak 2020 13:54

    RANT'ı dağıtmak gibi anlayan gericilere ne anlatsan boş Sn. Bakanım. Rant CANLI demektir, hareket ve bereket demektir, yani ÖLÜ değildir, bazılarının hayatları ÖLÜDEN BETERDİR. Onlar için VATANA HİZMET GÖZYAŞIDIR! Biz boşuna mı 1950'lerden beri VATAN AŞIKLARININ PEŞİNDEN AYRILMIYORUZ! Kanal İstanbul'u DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ Sn. Vekilim!..

  • fafa11 Ocak 2020 18:27

    Takip ediyorum,sana yalakalıktan Nobel verilmeli diye düşünüyorum.Pek cahilsin Ahmet!

  • SEN 11 Ocak 2020 16:04

    KIVIR cık var YER MİSİN

  • Vatandaş 11 Ocak 2020 13:31

    Buradan tüm muhaliflere söylüyorum. KANAL İSTANBUL YAPILACAK. Boşuna ağzınızı yormayın. Daha öncede yapılan tüm projelere karşı oldunuz, ama yinede yapıldı ve de kullanıyorsunuz. Sonuç, kötümü oldu. Şimdi herkes kullanıyor ve o saçma sapan konuşmalar artık yok. Şimdi de kanal İstanbul için aynı safsata. Bu projede yapılıp biter, sonra yeni projede yine aynı boş zihniyeti göreceğiz. Atasözümüz derki, "İnsan ölür kalır eseri, eşek ölür kalır semeri". "İt ürür kervan yürür". Haydi kalın sağlıcakla.

  • AHMET ÖZBİR11 Ocak 2020 14:49

    "cühela" gerçekten CAHİLHANE bir yapın var. Osman Gazi Köprüsü'nü en çok kullanan "Apo'nun heykelini dikeceğim" diyen Selo'yu hapishanede ziyaret eden Muharrem İnce YAZ BUNU BEYNİNE İYİCE!

  • Tr11 Ocak 2020 14:09

    Na bi get işine yorum diye tırolluk yapmışın kaç para maaş veriyorlar sana onuda yaz

  • amanin amanin11 Ocak 2020 13:58

    Kardeş, yapılsın. Yapılmasın değil. Ama en ince ayrıntısına kadar tartışılıp ele alınıp öyle yapılsın. Eğer ki olumsuzlukları ağır basıyorsa, bu öyle yarısına gelindikten sonra aaa biz vazgeçtik, projeyi durduralım denilebilecek bişey değil ki. İyicene tartışılsın, ele alınsın. Bunu da mı demiyek yani...

  • cühela11 Ocak 2020 13:43

    3. köprüyü, osmangazi köprüsünü kimse kullanmıyor. kullanılmadığı için ödeme garantisini halkın vergilerinden alıp hazine karşılıyor. kötü mü oldu, evet kötü oldu. maliyeti yüksek oldu

  • Afyonlu11 Ocak 2020 13:26

    18 senede 1 tanede fabrika açtık deyin tüpraş,erdemir,aselsan,petkim gibi! İşiniz gücünüz rant, birilerini yandaşları zengin etmek!

  • Gelecek11 Ocak 2020 13:21

    Fabrika yaparak, tarım ve sanayide üretimi destekleyerek rant sağlamak çok daha doğru olurdu diye düşünüyorum. İstanbul sürünecek, ama belirli kesimler rant sağlayacak, yeterli rant sağlayamazlarsa maliyet Türk halkına çıkartılacak ve bu bir proje diye sunulacak.

  • amanin amanin11 Ocak 2020 13:20

    Hahhh şöyleeee. Artık söylicek savunacak başka şeyleri kalmayınca açık açık rant işi demeye başladılar...

  • uşak millet modelidir bu11 Ocak 2020 12:41

    Gavur ve araplar Türkiye ye fabrika açmıyor.. gelir en güzel arazilerden villalar, çiftlikler, en lüks modern evleri alıyor.. Arap ve gavur fabika açarsa TÜRK MİLLETİ UŞAK OLMAZ... TÜRK MELLETİ KAZANIR ÜRETİRSE MUSTAFA KEMEL ATATÜRK GİBİ TOPNUNU TÜRKİYEDEN ATILACAĞINI BİLİYOR ZENGİN GAVUR.... o bakımdan Türk milletini uşak uşak yapma porjesidir bu.. Zengin mak mülk alacak. seni hizmetçi, güvenlikçi, asgari ücretli bedavaya kullanacak. şöför, bahçevan, taksici, hizmetli, yapacak.. TÜRK MİLLETİ BU SATILAN MİLLİA RAZİLERLE RANTLARLA UŞAK YAPILMAMAMLI. TÜRK MİLLETİ DÜNYAYAI YÖNETEN OSMANLOI TORUNUDUR. UŞAK DEĞİL. Gelen yabanci sıfırdan fabrikar yapsın seni ayakta alkışlarım... ama gelen adam torunları, çocukları hizmetli yapacak, keyfi işler içingeliyor. ilerde fakirleşen milletin evlatları ile o lüks villalarda, 50 - 200 kişilik lüks partiler yapmaya kalkarsa bunun vebali sizlersiniz.. fakirleşen millet... işsiz toplum yaptınız.. gavuru başımıza baştacı yapıyonuz... 

  • flamenco7211 Ocak 2020 12:40

    yaani Orada arsa kapatanlar serveti 10'a katlasın diye 10-15 milyar dolarlık kanalı cebimden yapacağım:):) İyiymiş..Rica etsem, bi de bizim evin önüne 3. İstanbul kanalı açarsanız çok makbule geçecek..Tam lokasyon minübüs yolu oluyor:):)Bostancıdan başlasın Ataşehir üzerinden (orada da bir evimiz var) Sahrayıcedid minibüs yolundan Kadıköy İskelesine:))ÇED raporu benden: :D  :D 

  • ..11 Ocak 2020 12:35

    Babanın tarlasını mı satıyorsun? 1 fabrika açtınızı göremedik. Koca cumhurreis ünvanı verdik, arsa, tarla, tapa, fabrika sat diye mi verdik ? kooalisyonlar bukadar fabrika kapatmadı, ülke topranı satmadı. utan utan...elin GAVURU ARABI 100 BİN USD YE EV ALIYOR... TAPUDA FİYATI 250 BİN USD YAPIYOR ŞİŞİRİYOR.. SONRA SİZİN ÇIKARTTINIZ YASA İLE TÜRK VATANDAŞI OLUYOR... Gün gelecek hesap sorulacak. büyün 3 kağıtlar tek tek sorulacak. Şerefli ve onurlu helal süt emmiş Türk insanları hal ettikleri mevkilere er yada geç seçimle hukuksal düzenle gelecek. Türkiye ve Cumhuriyet sistemi illaki bir yerden kendini iyileşirecek. Temeller çok sağlam.

  • Esas gerçek11 Ocak 2020 14:06

    Alır da villa alır, fabrikaya ortak olur alman, ingiliz gelip rant arsası aldığı yok. Emek vermeden çalıp çırpmak Türkiye, Ortadoğu'da çoktur. İngiliz Alman hem üretir hem sömürür ama kendi halkından çalmaz başka devleti sömürür

  • gerçek 11 Ocak 2020 13:08

    Bu ülkede onbinlerce Alman İngiliz Hollanda'lli ve birçok ülke vatandaşları yıllardır emlak arsa satınalırvesatar.

  • Ne garip dünya11 Ocak 2020 12:34

    Istanbul belediye seçimlerinde her kesimden oy alıp belediyedeki yöneticilerin hepsini sanki dünyadaki en iyi yöneticiler bunlarmış gibi Karadeniz'in belli kesiminden seçmek, Türkiye Türkiye milli milli deyip her memleketten bir sürü oy alıp ihaleleri yine aynı kendi kesimine veren zihniyet. Bir yığın kuruma liyakatsiz bir şekilde habire işe alımlarda yine aynı kesimi işe alan zihniyet. Ben anlamıyorum bunu sadece ben mi görüyorum iç Anadolu Ege Akdeniz Marmara Türkleri bu zihniyete nasıl oy veriyor. Nerede kolay para, cukka işi hep bunların kesimde ,memleketi koruyan asker polis de iç Anadolu Akdeniz Ege Trakya çocuklarından çıkıyor nedense.

  • Kkkk 11 Ocak 2020 12:27

    80 milyonun rantını bir kaç katarlıya yedirmeyinde nasıl yaparsanız yapın

  • Günaydın 11 Ocak 2020 12:24

    Yeğeniniz mi söyledi yoksa sizin fikriniz mi

  • Gerçek vatandaş11 Ocak 2020 11:58

    Katarlılar mülknalıyor diye hainlenenler , neden almanlara bedava arazi verilirken hainlrnmiyor acaba. Mesele din düşmanlığı ama olay din düşmanlığı da değil. Gerçeği azgınlık yapmak tepişmek

  • Halk için tabi11 Ocak 2020 11:57

    Kar derken ülkeye değil sizin cebinize. Hangi akıl sahibi iyi niyetli yönetici bir yolu, köprüyü devletin kesesinden yapıp 3-5 seneye amorti etmek sonra kara geçmek varken aynı isimli ve genellikle Rize Trabzonlu müteahhitlere devlet bankası kredisi, vergi affı, hazine garantili 30 sene geçiş garantisi, döviz garantisi vererek yaptırır.

  • köprü geçiş parası11 Ocak 2020 11:46

    o kanal üzerine yapılacak köprülerden de geçiş parası alınacak mı?

  • Şşşş11 Ocak 2020 12:29

    E herhalde yüzerek geçeriz

  • Bekir özdil 11 Ocak 2020 11:43

    Sen rantı yanlış anlamışsın bakan bey.

  • Emekci11 Ocak 2020 10:59

    Abi rant iyiyse gelin afyona traktör fabrikası kurun, biraz ucuzladın traktörler. Biraz balikesire zeytin dikin, halk sağlıklı yağ yesin. Rant iyiyse antalyaya okul yapın sınıf mevcutları 40tan 30a insin. Bırakın zenginlere deniz manzaralı villa yakmayı, fabrikası yapın! 10 yıl oldu ne araba fabrikası ne de uçak fabrikası yaptınız daha

  • Pala11 Ocak 2020 10:50

    Rant iyidir hoşdur da, benin köydeki tarlamın önünden ne yok ne de kanal geçerken sen arabın tarlasının önünden geçirirsen kanalı ne oluyor? Rant projeyi yapanı ve eşrafını zenginleştiriyor, türkiyenin diğer kısmı sadece tvden izleyip alkışlıyor? Eğer adamsanız kanal istanbul çevresindeki tüm arazilere rant vergisi koyarsınız, değer artışının %90i kanalı yapıp arazilere değer kazandıran devlete gider

  • Mantık fukarası ykk11 Ocak 2020 14:03

    Adam gayet mantıklı yorum yapmış madem ülke için madem Türkiye kazanacak rant vergisi gelsin

  • dal Y.KK11 Ocak 2020 13:46

    amma saçma bir yorum, birkç siyasetçi ve yandaş kazanacak

  • Y.KK11 Ocak 2020 11:00

    Amma saçmabiryorum.Türkiyemmiizz kazanacak.