E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Şimşek'ten "yabancı yatırımcı" açıklaması---

Bakan Şimşek'ten "yabancı yatırımcı" açıklaması

Bakan Şimşek'ten yabancı yatırımcı açıklaması
29 Temmuz 2023 - 15:10 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinde bir artış görmekten memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcının ülkeye olan ilgisine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Şimşek, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinde bir artış görmekten memnuniyet duyuyoruz. Önümüzdeki 3 yıl içinde artması beklenen Körfez İşbirliği Ülkelerinden (GCC) gelen Doğrudan Yabancı Yatırım (DYY) girişlerine ek olarak, öz sermaye ve borç anlaşmalarında bir artış gördük. Yakın zamanda kamuya duyurulan birkaç işlemin altını çizmek isterim; İlk olarak, Yapı Kredi hisselerinin bu hafta kurumsal yatırımcılara başarılı bir şekilde arzı: - 250mn $ - son 3 yıldaki en büyük öz sermaye arzı - 5 kattan fazla talep - 40'a yakın ABD ve Avrupalı ​​Yatırımcı (çoğunlukla uzun vadeli ve bazı hedge Fonlar). İkincisi, MNG Kargo'nun bu hafta DHL tarafından satın alınması. Üçüncüsü, geçen hafta Ronesans Enerji ile TotalEnergies arasındaki ortaklık. Tüm bu işlemler, Türkiye'ye ve sağlam makroekonomik politikalar uygulama çabalarımıza duyulan güveni göstermektedir.

Türkiye'ye yapılacak uzun vadeli yatırımlar, politikalarımızı destekleyecek, Lira'da istikrara kavuşacak ve son dönemde başlatılan mali ve parasal sıkılaştırmanın büyüme üzerindeki etkisinin daha hafif olmasını sağlayacaktır" ifadelerini kullandı. 

Bakan Şimşek'ten "Politikalarımız meyvelerini veriyor" mesajı

 

Bakan Şimşek'ten AB'ye "Gümrük Birliği Anlaşması'nı güncelleme" çağrısı

 

Bakan Şimşek: Merkez'in kararları cari açığı azaltmaya yönelik

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YILDIRAN31 Temmuz 2023 08:46

    allah erdogan cıgımızı başımızdan götürmesin

  • Turkogluturk31 Temmuz 2023 07:33

    Yabanci yatirimci neki bizde yabanci bakan bile var.ustelik kimlerin cebinde yabanci pasaport var.

  • Tırt30 Temmuz 2023 20:35

    Oglum yabancı bu uc kagıtları yutar mı? Bunlar yine yerli halkın bankalarda olmayan dolarlarının pesinde. Bu da hani Londraydı hani para bulacaktı ne oldu o is? tırt mı?

  • Oya30 Temmuz 2023 16:45

    Allah.reisi başımızdan.eksik etmesin..güç.kuvvet versin

  • Turkogluturk03 Ağustos 2023 16:18

    Zammi yedikce daha fazla isteriz diyen bir grup var.kimin sayesinde enflasyon yuzde5 ten yuzde 200 oldu.2006 enflasyonu kacti.

  • Sözün özü30 Temmuz 2023 16:31

    Şimdiye kadar yerlilere çalıştık ve doydular .Bundan sonra da yabancıları doyuracağız demektir BUUUUUUUUUUUU:       Yerli işbirlikçiler doydu bundan sonra da yerli işbirlikçilerin yabancı ağa babalarını doyurmaya geldi........VAH benim kaderi kötü ANADOLU İNSANIM..... Bağrı yanık insanımın sırtında semer eksik olmayacak.... Yazıklar olsun  kula kulluk yaptıran zevata.......... VATAN MİLLET.BAYRAK EZAN . YOK MU ALLAH AŞKINA SESİMİZİ DUYAN

  • Turkogluturk30 Temmuz 2023 12:37

    Dogalgaz buldukca azalan dogalgaz uretiminin nedeni nedir.

  • Mucise Reis : )30 Temmuz 2023 10:07

    ekonomi modelimiz... Ev alma..otomobil alma... alkol kullanma... sigara  kullanma... sahilde çay içme..tatile çıkma... kahve içme... hamburger yeme... tost yeme... bayram ana-baba ocana gitme...  işete git -işten eve geç . çok çok 10 saat çalış hegun ve masraf olmasın...  :D 11,400 e çalış... 7,500 e emeklilik yaşa... hiç para birikimin olmasın :D  eee böyle hayat mı olur ? alışların asla normal masraflarını karşılamıyor... bunun sebebi yönetenlerdir. eşdeğer olduğumuz ülkelerde bunlar hayatın rutini... 10 yolda -20 yılda hepsini yapabiliyorsun.... Adam diyorki alkol içilmesin günah zam gelsin ohh ohh diyor... :D yahu sen 5 - yıl öncekiş sütyen yapılan kaymaklı yoğurdu şimdi alabiliyormusun ? oda 100 tl :D bir kg manda sütü yoğurdu alabiliyon mu? markette süt tozlu kaymaksız, içi sıvı dolu şeyleri yoğurt diye alıp, ayran diye içiyon : )) hayat USD üzerine kurulu herşey ithal ve pahalı

  • Mucise Reis : )30 Temmuz 2023 10:02

    Yerliye tokat.. yabancıya övgü :D ben ömrümde bu kadar yabancı tursiti öven.. yabancı yatırımcı öven... gelene misafir perverlik edern teşvik eden bir olay görmedım. Halbuki bu ülker yerliler ile var oldu ve dunyada itibar buldu. Bu mantık tamamen yanlış. düşünün bi.. Ben maliye bakanı olsam, öyle bir program imza atar, öyle adımlar oluştururum ki, bu ülkeyi yüeceltecek olan üreten türk insanı ve türk sermayesi der kimseye güvenmeden milletime güvenerek adım atıyorum derim... böyle saşma sapan açıklama, beklenti, söylem, programsız adımlar, tamamen günü birlik işlerdir. hala ortada program yok demektir. çok yazık bu millete. yabancı gelecek eee asgari cüretli ve memur rahat edecek :D  yabancı gelecek eee 3. mtv ler ve ek  vergiler alınmayacak :D yaa böyle saçmalık olur mu ? programsız işler, üretmeyen ekonomi, hammallık eden z kuşağı. yazık

  • ALİ KODUŞ30 Temmuz 2023 09:47

    Tabi yabancı yatırımcı gelir dolar son iki yıl içinde % 300 devalüa ettiniz şirketlerimizin her şeyimizin değeri çöp ettiniz.bizleri de köle.ama bunun tek suçlusu hükümet değil pısırık, liyakatsiz, vizyonsuz projesiz yalnızca kendi menfaatlerine düşün ana muhalefet partisidir.eğer onlarda bu basiretsizlikler ve dede den toruna ölene kadar milletvekilliği olmasa idi bu ülke çok ileri gider idi.bakıyoruz hala aynı hatalar devam etmekte eolup, kürünmeye devam.

  • aç gözünü29 Temmuz 2023 19:09

    yabancı  gelmez  hukuk lazım

  • Yorum29 Temmuz 2023 18:16

    Cds ler düşüyor yabancı yatırımcı ilgisi artıyor bir iki olumlu gelişmeye not ta artar gibime geliyor döviz düşüşe geçebilir tabi bu uzun soluklu bişey alanların modelini almak şart kayıp kaçağı önlemek lazım tüm para hareketleri takip edilmeli yapay zekalı Bi proğramı lazım böyle olursa daha iyi olur alım satımlarda karlılık ta herşey ortaya dökülür nakit işlemler artık bitmeli o zaman kimse kaçıramaz

  • Turkogluturk30 Temmuz 2023 12:40

    Abd ne istedide hayir dedin mal.notun dusme nedeni ni metak ediyorsan kitap oku.o kanallari izlersen sadece me me demeyi ogrenirsin.cds dustu diye sevinenler nereden nereye geldigine baksinlar once.neyse birax hayal kurun nasilsa kasim da gorurum.

  • DIMBIL30 Temmuz 2023 09:45

    Ülke notumuzun artması için abd ve ab nin kölesi uydu devleti olmanız gerekir mesala kürdistan kurulmasına silah üretimlerimize ara vermemiz otomobil üretmememiz bir çok sanayi ürünü üretmeye ara verir isek bizlere hem aferim derler hemende notumuzu artırırlar.