E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Selçuk’tan yüz yüze eğitim açıklaması---

Bakan Selçuk’tan yüz yüze eğitim açıklaması

Bakan Selçuk’tan yüz yüze eğitim açıklaması
08 Nisan 2021 - 21:41 borsagundem.com

'81 ilde yeniden uzaktan eğitime geçilmesi ihtimali var mı?' sorusuna yanıt veren Bakan Selçuk, "Durum Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'yla değerlendiriliyor. Önümüzdeki hafta da bu tür değerlendirme Cumhurbaşkanımızın başkanlığında hayata geçecek" dedi

Habertürk TV'de Kübra Par moderatörlüğünde gazeteciler Nagehan Alçı ve Muharrem Sarıkaya'nın sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, '81 ilde yeniden uzaktan eğitime geçilmesi ihtimali var mı?' sorusuna verdiği yanıtta önümüzdeki haftaya işaret etti.

Bakan Ziya Selçuk, açıklamasında şunları söyledi:

"2 Mart’tan itibaren yerinde karar dönemine geçilmişti. Valilikler tedbirlerini iller seviyesinde alıyor. 9 il hariç ortaokul ve liseler eğitim öğretimde bir kapanma söz konusu oldu. Yalova, Eskişehir gibi ilkokullarda da kapanma oldu. İller kendi durumunu dikkate alarak ona göre karar verme sürecini hayata geçiriyorlar.

Önümüzdeki süreç elbette kabine toplantılarında sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında tümüyle değerlendiriliyor. Durum Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’yla değerlendiriliyor. Önümüzdeki hafta da bu tür değerlendirme Cumhurbaşkanımızın başkanlığında hayata geçecek."

Selçuk'a yöneltilen soru ve yanıtlardan bazıları ise şöyle:

Bütün öğretmenlerin yüzde 10'u mu aşılandı?

"Evet. 1 milyon 259 bin öğretmenin, öncelikle köy okullarından başlamak üzere sıraladığımız, tanımladığımız öğretmenler var."

Neden köy okulları öncelikli?

"Köy okullarındaki öğretmenlerimizin seyahat imkanları kısmi olarak farklılık arz ediyor diğer öğretmenlerimize göre. Biraz önce Sağlık Bakanımızla görüşme imkanım oldu. Peyderpey aşılama yapılıyor. Sadece aşının gelmesinde gecikmeler olduğu için bu gecikmeler öğretmenlerin aşılanması da sözkonusu olabiliyor. 125 bin öğretmenimizin tekrar aşılanacağını ilk defa buradan söylemiş olayım.

Dünyanın hiçbir ülkesinde önce öğretmenler aşılansın ondan sonra okullar açılsın uygulaması yok. Öğretmenlerimiz çok kıymetli. Öncelikli olarak aşılanmalarını istemem çok doğal. Benim görevimin doğası bunu gerektirir. Sayın Bakanımız öğretmenlerle ilgili her zaman olumlu bakış açısına sahip olarak tabii ki aşılamayız bakış açısına sahip."

Öğrenci ve öğretmenlere düzenli test yapılması gibi bir durum sözkonusu mu? Düzenli test uygulamasına geçmeyi düşünür müsünüz?

"Sağlık Bakanlığımızın politikaları konusunda elbette beklentilerimiz var ama sağlık konusunda, hekimlerimizle ilgili konularda yorum yapmamız çok doğru değil. Ben nasıl eğitim bilimci olmayan kişilerin yorum yapmaması beklentisi içerisindeysem. Bizim şu anda aşılamayla ilgili toplumun tamamında süreç hızla ilerlediğinde birtakım göstergeler de karşımıza çıkacak. Toplumda vaka sayıların azaldığını, hastanelerde oranların düşüşünü göreceğiz.

Şu anda gerekir mi, gerekmez mi? Bilim Kurulu'nun kararı önemli. Bizim aşı konusuyla ilgili sıkıntımız yok. Testler konusunda Türkiye bu konularda gerçekten önü açık bakış açısına sahip. Sağlık Bakanlığı ve Cumhurbaşkanımızın başkanlığıyla bu konularda rahatlıkla karar verileceğini düşünüyorum."

Bakan Selçuk'tan 'tablet bilgisayar' paylaşımı

 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Önceliğimiz tabii ki yüz yüze eğitim

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie08 Nisan 2021 23:18

    5000 civarı seyreden vaka sayılarının 55000'e tırmanmasında özel okul sahibi bakanın okulları yüzyüze eğitime açmakta diretmesinin hiçbir payı yoktur.

  • Covid kovid 08 Nisan 2021 23:10

    Durum içler acısı gerçekten bir öğretmen olarak diyorum . Okullarda doğru dürüst temizlik malzemesi yok. Aşı çok lüks kalır

  • Bika08 Nisan 2021 22:40

    Okullarda her hafta korona testi yapılıyor mu ki yüz yüze eğitim yapılıyor, öğretmenler de aşılanmadı.

  • emre08 Nisan 2021 22:35

    yahu adamlar kendileri bilmiyor ki ne yapacaklar beceriksiz

  • Ali bey08 Nisan 2021 22:25

    Ne dio bu özel okul patronu ?

  • Geveze08 Nisan 2021 22:22

    Öğrenciler haftada iki gün okula geldi şimdi hepsi alim oldu. Öğrencinin derse girmesiyle çıkması bir oluyor. Ne diye okulları açtınız ? Sinifta öksüren, hapsiran çocugun haddi hesabı yok

  • BORSACI08 Nisan 2021 22:19

    sayın bakanım köyümüzde yüzde 90 aileye virüs bulaşmış ama çogunlugu virüs nasıl bulaştı nasıl geçti farketmedim diyor üç tane çok çok yaşlı ölüm oldu virüsten ölümleride şüpeli bu çocukların hayatı kararmamalı egitim ögretim devam etmeli .

  • Qq08 Nisan 2021 22:17

    Bakan ne biliyor ki söyleneni yapi