E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Selçuk'tan matematik dersi açıklaması---

Bakan Selçuk'tan matematik dersi açıklaması

Bakan Selçuk'tan matematik dersi açıklaması
20 Mayıs 2019 - 18:43 borsagundem.com

Bakan Selçuk, "Hiçbir öğrencinin Matematik dersi almadan bir üst sınıfa geçmesi mümkün değil, bu kadar net" ifadelerini kullandı

"Matematik seçmeli ders olacak" iddialarına Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yalanlama geldi. Bakan Selçuk, sosyal medya hesabı Twitter'den yaptığı açıklamada: "Ortaöğretimde matematiğin seçmeli olduğu konusunda doğru olmayan içerikler dolaşıyor." açıklamasında bulundu. 

Selçuk açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Ortaöğretimde matematiğin seçmeli olduğu konusunda doğru olmayan içerikler dolaşıyor. Hiçbir öğrencinin matematik dersi almadan bir üst sınıfa geçmesi mümkün değildir. Bu kadar net. Buna rağmen aksini iddia varsa, nedenlerini konuşmaya gerek yok"

MEB: Matematik 12. sınıfta kariyer dersi olarak yapılandırıldı

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Ortaöğretim tasarımımızda matematik dersi 9, 10, ve 11. sınıflarda ortak ders grubundadır. Yani her öğrencinin almak zorunda olduğu bir derstir.  Lise 12. sınıfta, matematik, disiplinler üstü kariyer dersi olarak yapılandırılmış ve matematik ağırlıklı dersler grubu başlığı açılmıştır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)