E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Selçuk: Koronavirüs tedavi ödemeleri iki katına çıkarıldı---

Bakan Selçuk: Koronavirüs tedavi ödemeleri iki katına çıkarıldı

Bakan Selçuk: Koronavirüs tedavi ödemeleri iki katına çıkarıldı
04 Nisan 2020 - 09:13 borsagundem.com

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk “Koronavirüs tedbirlerimiz kapsamında, SUT ile karşıladığımız yoğun bakım tedavi ücretlerini iki katına çıkardık” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, SUT’ta yapılan düzenlemeyle karşılanan yoğun bakım tedavi ücretlerinin iki katına çıkarıldığını duyurdu.

Bakan Selçuk, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) ile Yeni Koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok iyileştirme yapıldığını açıkladı.

“KORONAVİRÜS TANISI KONULAN HER HASTA İÇİN HASTANEYE GÜNLÜK 660 LİRA ÖDEYECEĞİZ”

Yeni düzenlemeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Selçuk, “Bu süreçte yatarak tedavi gören her bir hastamıza sağlık hizmeti sunan profesyoneller için koruyucu ve bulaşı önlemeye yönelik yüksek maliyet oluşturan bakım hizmetlerini geri ödeme kapsamına aldık. Yeni koronavirüs tanısı konulan her hastamız için hizmet veren hastanelerimize de günlük 660 lira ödeyeceğiz. Böylece koronavirüs tanısı konulmuş hastalarımızın tedavisi için hastanelerimize özel bir destek vermiş olacağız.” dedi.

“KORONAVİRÜS TEDAVİSİNDE KULLANILAN İLACI GERİ ÖDEME LİSTESİNE ALDIK”

Bakan Selçuk, “Yoğun bakım hizmetlerini geri ödeme listesine alarak karşıladığımız yoğun bakım tedavi ücretlerini de iki katına çıkarmış olduk. Yine yoğun bakım şartlarında, koronavirüs tedavisinde kullanılan ilacı da geri ödeme listemize aldık.” ifadelerini kullandı.

“İMMÜN PLAZMA TEDAVİSİNİN BEDELİNİ KARŞILAYACAĞIZ”

Sağlık hizmeti sunucuları tarafından sunulan sağlık hizmetleriyle birlikte faturalandırılacak bakım hizmetlerini de ödeme kapsamına aldıklarını bildiren Bakan Selçuk, “Dünya Sağlık Örgütü, salgına karşı yayımladığı bildiride, immün plazma tedavisinin en çok tavsiye edilen potansiyel tedavilerden biri olduğuna dikkat çekti. İmmün plazma veya serumun toplanması için uygun koşulların oluşturularak, bu alanda ilerlemelerin gerekliliğine vurgu yapıldı. Biz de bu doğrultuda ülkemizde, iyileşen vatandaşlarımızın serumlarından antikor temin edilerek koronavirüs tanılı hastalarımızda kullanılması işlemine ait bedelleri karşılayacağız.” değerlendirmesini yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dünya canıyla boğuşuyor04 Nisan 2020 22:38

    Özel hastaneler,ilaç kartelleri vurgun derdinde.Kimse bu yamyamlara muhtaç olmasın.Sağlam adamın ciğerini söker alır bu gözü dönmüşler.Tabii ki ülkede sağlık sistemini de bu hala getiren, adı batasıca akape.

  • Mucise Reis ;)04 Nisan 2020 20:05

    Zengin ve paralı kişiler, devlet hastanesine asla gitmez. Özel hastanelerde gerçek durumu biliyor. o bakımdan, Özel hastanelerde hiç bir zaman memur ve asgari ücretlinin gireceği yerler olamaz. 10 yılda bir kredi çeker girerler anca. Korona virüsü var. zenginede var fakirede var. Özel hastanede, zengini heeflermiş durumda. Ona göre masraflar ve konforları var. tek kişilik oda. geniz mekan. tuvalet, banyo, tv, internet, ziola duvarlar, otomatık isteğe bağlı kilima, alo dedin mi temizlikçisi, hemşiresi odana geliyor. Personel kaytarmıyor, çalışan teknolojık aygıtlar, asansor, arızalı ürün pek yok. Yani, özel hastane ne diye orta ve alt kesime baksın ki? bu masraflar anca cebi para dolu insanlar tarafından ucuz bulunup, kullanılabilir. Kimse kimseyi kandırmasın. Zengin özele gider, devlete gitmez. o bakımdan özelde zengini hedefliyi, fakirle işi olmaz.

  • Kaçkar KAPLANI04 Nisan 2020 18:20

    Görün bakalım şimdi şenliği. Tüm yoğun bakımlar dolar ve korona tanısı tavan yapacak. Bekleyin görün.

  • Hastane mafyası04 Nisan 2020 22:43

    Nezle için gidene covit-20 bile yazar :D 

  • borsaci04 Nisan 2020 15:34

    mpark yine malı götürecek. 18-19 u görür.

  • : )04 Nisan 2020 13:30

    ya ne zaman hastaneye gitsem, kredi kartımı özel hastanede çalıştırıyorum. sonrasında da eczanede. hiç bir zaman denildiği gibi bir faydalı uygulama göremedim. gösedem trolluk eder yazarım. 10 bin tl verdiğimi biliyorum bir hastaneye hemde nakit. skg 880 tl veriyor, 1 gunluk yatış parası biel deil dediler bana. isyanbulda hastane ismini yazmıyım, hepsi öyle çunku. Allah düşürmesin, düşünce faso fiso bunlar insan anlıyor

  • Hastane bize ne kadar kastıracak?04 Nisan 2020 10:40

    Önemli olan,hastane mafyasının vatandaşa ne ücret yansıtacağı. Senin hastaneye günlük 660 tl vermen sorunu çözmez.Örneğin ,hasta 5 gün kalsa ,hast.12bin tl hesap çıkarsa,senin ödeyeceğin 3bin küsür lira devede kulak.

  • Uyan04 Nisan 2020 10:32

    O zaman sağlıklı insanlarada aynı ....korono var derler ......... devleti büyük zarara uğratır...takibini nasıl yapacaksın. ......660 tl verdik demekle olmiyor ...

  • emir altan04 Nisan 2020 09:52

    sağlık hastane hissekerine yarar bu haber

  • emir arıkan04 Nisan 2020 09:40

    bu haber en çok hastane hisselerine yarar en çokta lkmnh hastanesine haftaya saglık hissleri uçuş baslar zaten 1 hafta bayrak formasyonu yani dinlenme modundaydılar.. haber beklendıkleri kesindi ve haber patlatıldı..