E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Selçuk: Baharı okullarda karşılama niyetindeyiz---

Bakan Selçuk: Baharı okullarda karşılama niyetindeyiz

Bakan Selçuk: Baharı okullarda karşılama niyetindeyiz
30 Ocak 2021 - 18:18 borsagundem.com

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada 15 Şubat'tan itibaren okulların açılması niyetimizde kararlıyız demişti. İşte son gelişmeler.

Vaka sayısının düşmesiyle ikinci normalleşme iddialarının gündeme gelmesinin ardından, yüz yüze eğitim takvimi için MEB yeni yol haritasını şekillendirmeye başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılış tarihi ile ilgili ikinci dönemi işaret ederek, "Baharı okullarımızda hep birlikte karşılayalım niyetindeyiz." ifadesini kullandı. Okullar 15 Şubat'ta açılacak mı? İşte, MEB'den gelen açıklamalarla yüz yüze eğitimle ilgili merak edilenler.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Yarıyıl Dönemi kapanışı ve "Birlikte 23 Gün Etkinlikleri" tanıtım programına çevrim içi olarak katılarak 81 ildeki öğrencilerle buluştu.

Birinci döneme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Selçuk, yarıyıl tatilinin başladığına işaret ederek, çok "sıra dışı" ve "ilginç" bir dönemin geride kaldığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Yarıyıl Dönemi kapanışı ve "Birlikte 23 Gün Etkinlikleri" tanıtım programına çevrim içi olarak katılarak 81 ildeki öğrencilerle buluştu.

Birinci döneme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Selçuk, yarıyıl tatilinin başladığına işaret ederek, çok "sıra dışı" ve "ilginç" bir dönemin geride kaldığını söyledi.

İkinci döneme ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Selçuk, "İkinci dönemde salgının yolumuzdan çekildiği oranda, okullarımıza hep beraber döneceğiz ve 15 Şubat'tan itibaren de sizleri okullarımıza çağırmak, orada görmek istiyoruz. Salgın koşullarını dikkate alarak elbette bu değerlendirmeler de yapılıyor. Baharı okullarımızda hep birlikte karşılayalım niyetindeyiz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı son dakika açıklamasında '15 Şubat'tan itibaren toplumun, ailelerin, annelerin, babaların, çocukların durumuna baktığımızda okulların artık mümkün olduğu kadar daha yüksek bir kapasiteyle açılması gerektiği noktasında bir kararlılığımız var' demişti.

Dünya tarihi açısından da çok farklı bir dönem olduğunu vurgulayan Selçuk, "Sınıflarınızı, koşturduğunuz koridorları, okulun bahçesini, öğretmenlerinizi, öyle tahmin ediyorum ki en çok da arkadaşlarınızı özlediniz. Sabah erkenden kalkıp yollara düşmeyi bile özlediğinizi düşünüyorum." dedi.

Bakan Selçuk, öğrencilerin uzaktan eğitimin inceliklerini bir şekilde öğrendiğini, zorluk ve güzelliklerini yaşadığını aktardı.

Öğretmenler, aileler ve öğrencilerin gayretlerinin çok değerli olduğunu belirten Selçuk, "Elbette gönlünüzden geçtiği gibi çok çok mükemmel bir şekilde sürekli olarak yüz yüze eğitim yapma imkanımız olmadı. Ama emin olun dünya standartlarında bir uzaktan eğitim ortamını sizler için oluşturduk." dedi.

İkinci döneme ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Selçuk, "İkinci dönemde salgının yolumuzdan çekildiği oranda, okullarımıza hep beraber döneceğiz ve 15 Şubat'tan itibaren de sizleri okullarımıza çağırmak, orada görmek istiyoruz. Salgın koşullarını dikkate alarak elbette bu değerlendirmeler de yapılıyor. Baharı okullarımızda hep birlikte karşılayalım niyetindeyiz." ifadesini kullandı.

15 ŞUBAT'TAN SONRA TELAFİ PROGRAMI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yarıyıl tatilinin sona ereceği 15 Şubat'tan sonra kapsamlı bir telafi programına hazırlandıklarını bildirdi.

Milliyet'in haberinde yarıyıl tatili sonrasındaki planlamaları ile tablet bilgisayar dağıtımlarının geldiği noktaya ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, şu ifadeleri kullandı:

"Uzaktan eğitimde bağlı kaldığımız ekranlara yarıyıl tatiliyle ara veriyoruz ancak 15 Şubat'tan sonra kapsamlı bir telafi programına hazırlanıyoruz. Uzaktan eğitime tablet desteğinin 6. fazında 29 ilde 86 bin 330 cihaz daha öğrencilerimize ulaştı. 500 bin hedefimize çok yakınız."

500 BİN TABLET BİLGİSAYAR ÖĞRENCİLERE TESLİM EDİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı, aralık ayında başlatılan uzaktan eğitime tablet bilgisayar desteği hedefinde ilk aşamayı gerçekleştirerek 500 bin tablet bilgisayarı öğrencilere ulaştırdı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, dünyada artan cihaz ihtiyacı ve üretim kapasitesinin yeterli olmaması dolayısıyla dağıtımın 7 faz halinde gerçekleştirildiği belirtildi.

Bu doğrultuda, son faz kapsamında 17 ile yapılan sevkiyatla 500 bin tabletin dağıtımı tamamlandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dağıtımın gerçekleştirildiği illerin yöneticileri ile video konferans yöntemiyle bir araya geldi.

Yerel yönetimler, özel sektör kuruluşları ve sivil inisiyatiflerin de desteğiyle 500 bin tabletin çok üzerinde bir dağıtım gerçekleştirildiğini anlatan Bakan Selçuk, uzaktan eğitimde internet ve cihaza ulaşamayan tek bir çocuğun kalmaması için çaba sarf ettiklerini vurguladı.

Bakan Selçuk, "TRT EBA televizyonu kanallarımız, yaklaşık 14 bin 500 EBA Destek Noktamız ve zorlu kış koşullarında bile Türkiye'nin dört bir yanındaki çocuklar için yollarda olan 167 EBA Mobil Destek Aracımızla okulu çocuklarımızın bulunduğu yere taşıyoruz. İlk aşamada 500 bin olarak planlanan tablet bilgisayar desteğini gerçekleştirdik. Sözümüzü tuttuk ama daha çok çocuğumuza ulaşma gayretimiz devam ediyor. Önümüzdeki hafta yeni hedefimiz için yola çıkıyoruz. Şubat ayı sonuna kadar 600 bin tablet bilgisayarı öğrencilerimize ulaştırmış olacağız." ifadelerini kullandı.

Selçuk, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ise tablet dağıtımlarında her hafta daha çok öğrenciye ulaşmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, "Yeni hedefimiz, şubatta 100 bin tableti daha çocuklarımıza ulaştırmak. Hep birlikte daha fazlasını başaracağız." ifadelerine yer verdi.

Ulaştırılan tablet bilgisayarlarda, öğrencilerin uzaktan eğitim için ihtiyaç duyduğu 25 GB kotalı internet paketi de bulunuyor. 100 bin ek tablet desteği de yine başvuru gerekmeksizin ailenin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı ve öğrencinin akademik başarısı gibi kriterler çerçevesinde gerçekleştirilecek.

Normalleşme için gözler Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde

 

Erdoğan ve Aliyev telefon görüşmesi gerçekleştirdi

 

Cumhurbaşkanı'ndan 'Yunus Emre ve Türkçe Yılı' genelgesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mutasyon31 Ocak 2021 22:09

    Mutasyonlu virüs çıkınca kına satışları artmış, düğün kınada olmuyor anlamadım gitti.

  • Berber Bekri 31 Ocak 2021 13:48

    Yaw özel okul taksiti servis ücretini yatır aksatma açılıyormuş gibi ödemelerini yap açılır veya açılmaz orasını düşünme sen

  • Mesut30 Ocak 2021 23:50

    Fazla abartmayada gerek yok aşılama işlemleri başladı.Gençler için fazla risk yok.Ateşi çıkan , hastalanan evine gönderilir kalan sağlar eğitime bir an önce başlamalı.Maddi ve manevi çok büyük kayıp.Çocuklar için kayıp ve boşa geçen zaman.Ne derece telafi edilebilir o da belli değil.

  • Nuri30 Ocak 2021 22:41

    Bütün veletler zaten geceye kadar parklarda,sokaklarda.okulların açılmaması ne saçma bişey.ögretmenler dersen obez ,yata yata doymadılar.

  • Berber Bekri 31 Ocak 2021 14:01

    Öğretmen in yorumu okuyunca bi ağlamak bi ağlamak çok üzüldüm ulan bu öğretmenler nasıl bir haldeyse yanlarında başka mesleklerin adını anlamazsın hep EN onlarda en yorulan EN özverili EN zor utanmada yok 6 saat diyor bilgisayar diyor sus utan 12 saat bu soğukta pazarcık yapan var gece gündüz dağda bayırda yolda görev yapan güvenlik güçleri var madenci var sağlıkçılar var hele bu dönemde hakları ödenmez siz en sondan gelirsiniz 6 saat diyor şaka yapıyor galiba fabrikada bant başında başını kaşıyacak vakti olmadan ayakta soğukta 12 saat çalışan var kafayı çevirse ürün kaçıyor düşüyor 6 saat diyor vayyy arkadaş utanmıyor da inanarak söylüyor 14 gün postal ayağından çıkmadan gece gündüz operasyonda ömrü geçen canı namlunun ucunda olup senin kadar maaş alanda var yerin 7 kat altında çalışan denizaltinda bilmem hangi gökdelenin 50.ci katında çalışan işçi de var sen bi susss iğrenç oluyorsun iğrenç

  • Öğretmen 30 Ocak 2021 23:25

    Allah seni yaftaladığın öğretmenlerin dertleriyle dertlendirsin. 21 yıllık öğretmenlik hayatımda en zor geçen dönemdeyim. Her gün okul açılsın diye dua ediyoruz. Bilgisayar karşısında günde 6 saat ders anlatmak kolay mı sanıyorsun? Nasıl olsa öğretmene sallamak geçer akçe. Allah karşınıza çıkarsın.

  • We30 Ocak 2021 22:27

    Aculmayacagini bildigi halde neden surekli her. Konusmasinda bunu yapiyor

  • emre30 Ocak 2021 23:31

    aptal kandırıyor .ştttt bulandırma denizi...

  • Doğrusu30 Ocak 2021 22:11

    15 şubat imkansız 15 mart iyimser 15 Nisan belki heleki mutasyon ve mevcut rakamlarla bu sene iptal de olabilir

  • Beraber30 Ocak 2021 22:08

    Tabi canım özeller alsın canlıları sonrasına bakarsınız

  • Okie Dokie30 Ocak 2021 20:51

    Sen istediğin kadar özel okulları açmaya çalış. Mutasyonlu virüs daha da bulaşıcı ve öldürücü iken hiçbir veli çocuğunu özel okula yazdırmaz. Anlayacağın sana bu dönem de para yok. Allah mutasyonlu virüsü en az beş sene daha başımızdan eksik etmez de tüm özel okullar batar. Önce sağlık sonra eğitim ve para. Amin.

  • Murat 30 Ocak 2021 20:04

    İnsanları okul kayıtları için tehlikeye atmayın,bu dönemi biz veliler olarak kapattık,eğitimmi canımız mı önemli.

  • Bika30 Ocak 2021 18:53

    Hangi bahara kaldı ki, mevsimler ve korona değişti. Mutant virüs gençleri hasta ediyormuş.

  • ALEVİ DİNİNDENİM30 Ocak 2021 18:40

    Bahardaki Kabine değişikliğinde , değişir her şey, kalmaz geriye yapmadığın çok şeyden başka. 

  • Hehe30 Ocak 2021 18:24

    Konum atinda korona sorup duruyor oda yeri bilsin