E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Pekcan, ABD'li mevkidaşıyla görüşmesini anlattı---

Bakan Pekcan, ABD'li mevkidaşıyla görüşmesini anlattı

Bakan Pekcan, ABD'li mevkidaşıyla görüşmesini anlattı
22 Temmuz 2019 - 09:19 borsagundem.com

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ABD'li mevkidaşı Wilbur Ross ile gerçekleştirdiği görüşmeyi anlattı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ABD'li mevkidaşı Ross'a  F-35 krizinin yerine "Gelin biz sizinle ticaretimizi konuşalım" dedi. 

Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberine göre, Bakan Pekcan, S-400 alımı ve Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelerden sonra ABD ve AB'den gelen yaptırım sinyallerinin dış ticarette sıkıntıları anlattı.

Pekcan şöyle konuştu:

'BREXIT'TEN ETKİLENİR'

“Biz Washington’dayken Ross’la (ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross) ortak gündemimiz vardı. İlk maddesi S-400, F-35’ti. Bakana dedim ki, ‘Sayın bakanım biz ticaret bakanıyız. Gelin biz sizinle ticaretimizi konuşalım. Nasıl 75 milyar dolara çıkarırız, onu da ilgilileri konuşsun.’ O da sağolsun, çok tecrübeli, bilgili birisi. ‘Doğru’ dedi. Biz o gün bugündür nasıl 75 milyar dolara çıkarırız diye ortak çalışma yapıyoruz. Çalışma grupları kurduk. Amerikalılar, bizim bakanlık mensupları ve Türk-Amerikan şirketleri de var çalışma grubunun içinde. Ortak stratejiler üretiyoruz. 4 defa toplandılar, yakında 5. toplantıyı yapacaklar. Pazara girişlerle ilgili, bizim firmalarımızın oradaki dağıtım ağlarına ulaşabilmeleriyle ilgili. Onların da bizden talepleri oldu. Biz de onları değerlendirdik. Biz işimizi yapıyoruz Ticaret Bakanlığı olarak karşılıklı. Avrupa’yla da zaten ticaretimiz devam ediyor. O, ayrı bir boyut.”

İngiltere’nin AB’den ayrılmasına yönelik Brexit sürecinin de Türkiye için önemli olduğuna dikkat çeken Pekcan, “Brexit, sürecinin anlaşmasız olması halinde de en çok etkilenecek ülkelerden birisi Türkiye. Geçtiğimiz ay İngiltere Ticaret Bakanı Liam Fox ziyaret etti. Onunla da ortak stratejiler ürettik” dedi.

'KOOPERATİFLERİN PROFESYONELCE YÖNETİLİP, DESTEKLENEBİLİR BİR YAPIYA KAVUŞMASI İÇİN ALTYAPI HAZIRLIYORUZ'

Kooperatiflerle ilgili bir çalışma yapıldığını anlatan Pekcan, “Kooperatiflerin profesyonelce yönetilip, denetlenebilir bir yapıya kavuşması için altyapı hazırlıyoruz. Bütün uluslararası uygulamaları tek tek masaya yatırdık. Avrupa Birliği’nde nasıl bir çalışma var, batı ülkelerinde nasıl çalışıyor. Hepsinden örnekler alarak en iyisini en iyi modeli kurmaya çalıştık” dedi.

'GÜVEN DAMGASINDA 230 BAŞVURU VAR, 2 TANESİ SON AŞAMAYA GELDİ'

İnternet üzerinden gerçekleştirilen alışverişte asgari şartları taşıyan E-Ticaret sitelerini sınıflandırmak için kullanılan güven damgası konusunda son durumu değerlendiren Pekcan, “Tanındıkça daha çok kullanılacaktır. Kullanılmaya başladı ama biraz daha duyurusunu yapmamız lazım. Güven damgasında 230 başvuru var, 2 tanesi son aşamaya geldi” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)