E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Özhaseki depremden yana tedirgin---

Bakan Özhaseki depremden yana tedirgin

Bakan Özhaseki depremden yana tedirgin
07 Mart 2018 - 10:29 borsagundem.com

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki depremle ilgili konuştu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı bir etkinlikte "Herkes için şehir" başlıklı bir konuşma yaptı. Depremle ilgili birçok tedbir olduğunu, çalışmaların devam ettiğini belirten Özhaseki, "Allah korusun büyük bir deprem olduğunda biz güven içinde oturabilecek bir durumda değiliz. Hükümetin bir bakanı olarak tedirginlik yaşıyorum." diye konuştu.

Bu konuda İstanbul'daki belediye başkanlarını uyarmaya çalıştığını ifade eden Özhaseki, bu konuda hazırlanan yasa taslaklarını yakında Meclis'e getirerek, yasalaştıracaklarını bildirdi. Özhaseki, "Hızla kentsel dönüşüme girmek, sağlıklı binalara kavuşmak istiyoruz." dedi.

Yapmaya çalıştıklarını "acemi bir terzinin paramparça ettiği bir kumaşı yeniden biraraya getirip, birisinin üstüne elbise giydirebilmek için çaba" olarak anlatan Özhaseki, bunun özellikle rantın çok yüksek olduğu, menfaatlerin çekiştiği bir noktada dağları delmek kadar zor olduğunu söyledi.

Özhaseki, "Ama az çok olayı biliyoruz. Aklımız eriyor. Neler yapmamız gerektiğinin de farkındayız. Bu uğurda da büyük bir mücadeleyi vereceğiz." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bu dünyadan biri07 Mart 2018 10:50

    Ne diyor Bakan; rantın yüksek olduğu, menfaatlerin çekiştiği noktaların olduğunu söylüyor. Demek ki insan çıkarı depremde olası can ve mal kaybına neden olacakmış. Eeee sevap, günah bekçileri hedefiniz belli artık. Bakın ortada rant var, özellikle İstanbulda daha çok var. Bunu her İstanbullu biliyor. Elinden gelen de rant hırsızlığı yapıyor. Sonra millete günah sevap dersi veriyor. Oh be yalan dünyaya bak.

  • Son adam07 Mart 2018 10:46

    Bu bakan kabinenin en duyarsız ve kamu yararını göz ardı eden bakanı. Onun zmanaında ne sit ve koruma alanı kaldı nede şehirlerde düzen. Bir an önce bakanlıktan alınmalı.

  • Okie Dokie07 Mart 2018 10:40

    Büyük İstanbul depreminin şiddetinin 7.6 olmasını ve 1 milyon İstanbullu'nun ölmesini bekliyorum. Bakalım tutacak mı tahminim. Pek yanılmam ama.

  • YORUM07 Mart 2018 10:37

    işinize geldiğinde, herhangi bir ilçede belediyeleri yok sayarak bakanlık olarak (taşyapı binalarında olduğu gibi) özel emsal artışına gidiyorsunuz, imar izni veriyorsunuz, işinize gelmediğinde de topu belediyelere atıyorsunuz...belediyeler ne yapsın (özellikle ilçe belediyeleri) adamların ellerini kollarını bağlamışsınız...