E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Nebati'den 'nöroiktisat' açıklaması---

Bakan Nebati'den 'nöroiktisat' açıklaması

Bakan Nebati'den 'nöroiktisat' açıklaması
05 Ekim 2022 - 15:10 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde Meclis'te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "neoklasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşım" sözünün tartışılmasına ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Nebati, "Nöroiktisatla ilgili dalga geçmişler, o zaman nörologlara gitsinler. 'Nöroiktisat diye bir şey yok' diyorlarsa ben ne yapayım. Cuma günü cevap vereceğim" diye konuştu.

ZİRVEDEKİ KONUŞMASI GÜNDEME DAMGA VURMUŞTU

Bakan Nebati'nin eylül sonunda “Pandemi Sonrası Dönemde Ekonomi Paradigmasında Dönüşüm ve Yükselen Ülkeler” temasıyla düzenleneni “Ekonomik Dönüşüm Zirvesi”nin açılışında yaptığı konuşma özellikle sosyal medyada gündemin ilk sırasına oturmuştu.

Bakan Nebati buradaki konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bugün 'Modern Para Teorisi', 'Halk Ekonomisi', 'Girişimci Devlet Anlayışı', 'Kalkınmacı Merkez Bankacılığı' ve daha birçok yaklaşım, bildiğiniz üzere son derece popüler olan heterodoks ekonomi yaklaşımlarına bazı örneklerdir. Neoklasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşım, günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöroekonomi gibi alanların da etkisiyle daha fazla önem kazanmaktadır."

Bakan Nebati: Mir'e alternatif bir çalışma var

 

Nebati: Modelimizin en önemli sacayağı TL'ye güvenin artması

 

Bakan Nebati'den önemli açıklamalar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ekonomist06 Ekim 2022 09:43

    Hisse senedi, ve halka arz şirketleri yani borsaya yönelik teşvikler finans gelirlerine oranla  gerek maliye gerek teşvik olarak yüksek olacak şekide yapılan düzenlemeler, para buraya hızlıca yönelir. Bu durumda  hem enflasyonu durdurmaya hem de  düşüş  sağlanacaktır. Üretim ve büyümeye katkısı hızlanır, Liralaşmaya da katkı sağlar. Ya nebatiiiii yap bunu acilllll gör etkiyi temettü dağıtan şirketlere borsada olup da yatırım yapan şirketlere, borsada sermayesi üzerinde kar açıklayana vb. teşvikler sun acil... Hisse Yatırımcılara ve Borsa  şirketlerine ver HEDEFİ ve BÜYÜK ÖDÜLÜ.... 

  • Özer06 Ekim 2022 01:33

    Doktorların reçeteyi olunmayacak, zor okunacak şekilde yazması gibi konuşmuş.

  • Ali05 Ekim 2022 23:33

    Eski ekonomi bakanlarını mumla arıyoruz...yeni bakan bu dille neyi anlatıp kiminle konuşuyor..uzay dili galiba sadece kendi anlıyor

  • mertcan05 Ekim 2022 23:26

    Bİ GİT İŞİNE NE DİYORSUN

  • Mucise Reis : )05 Ekim 2022 21:10

    Nedir bu nöro iktisat. ? ... Psikoloji + iktisat birleşiyor ve bu bahsedilen iktisat ortaya çıkıyor... İktisat derkende, test edilen deneysel iktisat + Bu durumda insanların psikolojık olarak oluşturduğu iktisada karşı oluşan davranışlar.... Sonrasında nurtopğu gibi = nöro iktisat dğuyor :D ... Bir nevi, ülkemizin, 85 milyonun deneysel iktisat teorileri ile karşı karşıya kaldığı anlaşılıyor. iktisatta olmayan bazı tezlerin bizlere uygulandığını, test edildiğini anlıyoruz.... Sonrasında vatandaşların, bireylerin oluşan ekonomik durumlar karşısında davranışları, ekonomiye bakışları, değişen psikolojık yaklaşımları ile Bakanımız nöroiktisat diyerek bizlere bu durumu özetliyor... :D Yani devlet ekonomimiz ve birey ekonomileri, yaşanılan fakirleşme sonrasında oluşan eskiye özlem ve sonrasındaki psikolojık durumları izah ediyor... Sevinsem mi ? üzülsem mi ? Yabancı bazı sitelerde merak ettim 10 dk, kahve içerken  araştırdım. Sizlerede  özet yapmak istedim.

  • Ne idek05 Ekim 2022 18:18

    Hıcam sen konusunca borsa düsüyor

  • Bir dost05 Ekim 2022 17:09

    emekliye 3500 yeter , bide emekliyi ihya ettik diyorlar nöroiktisat bu olsa gerek OY YOK

  • xyz05 Ekim 2022 16:25

    Sus sus. Allah aşkına sus.

  • Mucise Reis : )05 Ekim 2022 15:27

    bilmem kimin talimatı ile yapıyoru derken..işler iyi olmayınce suçlu " noroiktisat " olacak belli ki :D ben ekonomistim derken, ekonomist haklı ama  suçlude noroiktisat olacak :D işler iyi olsa bu yeni fiyakalı işler gün yüzüne çıkmazdı...