E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Nebati’den Kılıçdaroğlu’na yanıt---

Bakan Nebati’den Kılıçdaroğlu’na yanıt

Bakan Nebati’den Kılıçdaroğlu’na   yanıt
25 Ağustos 2022 - 01:36 borsagundem.com

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun borcu olan vatandaşlara, "Ödemeyin, seçimden sonra ben hesaplaşacağım" sözlerine, Hazine ve Maliye Bakanı'ndan yanıt geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün sosyal medya hesabından ‘Saray da sureti haktan görünenler de iyi dinlesin’ yeni bir video paylaştı.

Videoda halka seslenen Kılıçdaroğlu, “Borçlarınız nedeniyle avukatlar tarafından aranacaksınız. Size, ailenize zarflar gönderecekler, tehdit edecekler. Bunlar tefecidir, bunlar mafyadır. Bunlar engerekler ve çıyanlardır. Bunlar aşınıza ve ekmeğinize göz koyanlardır. Sakın, sakın ödemeyin! Seçimden sonra onlarla ben konuşacağım, ödemeyin” demişti.

“Piyasa manipülatörü gibi davranmakta ısrarcısınız”

Kılıçdaroğlu’nun sözlerine Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den yanıt geldi. Nebati, Twitter hesabından Kılıçdaroğlu’nu da etiketleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, anlaşılan siyasi beklentileriniz uğruna hesapsızca konuşmakta ve adeta bir piyasa manipülatörü gibi davranmakta ısrarcısınız.

Öte yandan bilmelisiniz ki kulislerden medet umarak rol kapmaya dönük her yeni manevranız, tüm milletimizde bir kez daha dejavu duygusuna sebep oluyor.

Altı boş vaatlerinizle yaptığınız ‘araba almayın’ çağrınıza; makroekonomik dengelerimizi sağlamlaştıran Kur Korumalı Mevduat'a yaptığınız fütursuz saldırılara ve nice diğer çarpıtmalarınıza bugün bir yenisini daha eklemişsiniz. Şimdi de ‘borçlarınızı ödemeyin’ diyorsunuz.

Bu açıklamalarınızı ne hikmetse daha bir gün evvel dar gelirli vatandaşlarımız için yakında 2 farklı destek paketi açıklayacağımızı, bu çalışmalarımızda son aşamaya geldiğimizi TV ekranlarında belirtmemizden hemen sonra aceleyle yapıyorsunuz.

“30 milyar lira tutarındaki icralık borçları yakında tasfiye ediyoruz”

Milletimiz, muhalefet lideri olarak sizden orijinal, gerçekçi ve uygulanabilir kendi projelerinizi ortaya koymanızı beklerken sizin spekülatif açıklamalardan ve rol kapmaya dönük basit manevralardan öteye geçmeniz, sorumluluklarınızın bilincine varmanız gerekmez mi?

Bizler; gencimizin, çiftçimizin, memurumuzun, esnafımızın ve tüm kesimlerimizin nasıl her zaman yanındaysak, icraatlarımızla dar gelirli vatandaşlarımızın da hep yanında olmaya devam ediyor, yaklaşık 30 milyar lira tutarındaki icralık borçlarını yakında tasfiye ediyoruz.

Sayın Kılıçdaroğlu; biz lafla değil icraatlarımızla konuşuyoruz. Unutmayın ki ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz.”

Kılıçdaroğlu'ndan borçlulara: Ödemeyin, ben hesaplaşacağım

Nebati: Ticari kredi faizleri düşecek

Yeni düzenlemeler dar gelirliyi ev sahibi yapacak mı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )25 Ağustos 2022 07:16

    Ekonomi programının sonuçlarını yaşamaya devam ediyoruz... Neden bugunlere geldik ? Merkez bankasının faiz kararı ve oluşan kronık sonuçları ile... çünkü 6 aydır işsiz, fakir ve eş dost akraba yardımı ile geçinenler son zamlar, oluşan fiyat artışları ve bambaşka ekonomık buhranda kendilierlni hooppp haciz batagında buldular.. Bu oluşan Af ve geçici müdehale asla kalıcı çözüm değildir... Çünkü aynı sıkıntı devam edecek sürecektır... Sorunun temeli  TL nin değer kaybı ve işverenlerin işçi talepleri olmaması sonucunda oluşan fakirlik ve devlerin gsmh pay edemediği düzendir... Şimdi Sayın bakan ne anlatmış ? Görevini yapabilmiş ve alkış mı istiyor ? Başarı göremedim.

  • Gönder Fatura25 Ağustos 2022 02:16

    Bay Kemal faturalarımızı adresine yollayalım