E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Nebati'den borsa yorumu: Düzeltmeleri bir operasyon gibi yapıyorlar---

Bakan Nebati'den borsa yorumu: Düzeltmeleri bir operasyon gibi yapıyorlar

Bakan Nebati'den borsa yorumu: Düzeltmeleri bir operasyon gibi yapıyorlar
03 Şubat 2023 - 09:34 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati borsadaki gelişmeleri değerlendirdi. Bakan Nebati, borsada yaşanan düşüşlerle ilgili, "Düzeltmeleri bir operasyon gibi yapıyorlar. İnsanların dövize kayması için her şeyi yapıyorlar." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ekonomideki gelişmeleri değerlendirken son günlerde borsada yaşanan düşüşlerle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Bakan Nebati, seçimden sonra, kazanmaları durumunda faiz politikasının değişmeyeceğini belirtti ve "Sonuçları almaya başladık, bundan kesinlikle taviz verilmeyecek" ifadesini kullandı.

NTV'nin haberine göre Nebati, yabancı yatırımcılarda "Seçim bitsin de Türkiye'ye gelelim" heyecanı olduğunu belirtti.

Politika faizi-enflasyon makasının yüksek olduğu eleştirileri aldığını dile getiren Nebati, "Tamam doğru çok yüksek ama şu anda makas daralıyor. Optimal noktayı yakaladığımızda Merkez Bankası gerekli adımları atacaktır." değerlendirmesini yaptı.

BAKAN NEBATİ'DEN BORSA AÇIKLAMASI

Bakan Nebati borsadaki son durumu da yorumladı. "Düzeltmeleri bir operasyon gibi yapıyorlar. Borsanın derinleşmesi için ideal ortam oluştu. Bu insanların dövize kayması için her şeyi yapıyorlar. SPK her zaman gerekli çalışmaları yapıyor. Ben yoğunlaşmış durumdayım." dedi.

SPK’dan borsayı rahatlatacak karar

 

Borsadaki düşüşü hızlandıran açıklamalar

 

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

 

Bakan Nebati’den enflasyon mesajı: Birlikte başardık

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.