E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Nebati'den borç stoku açıklaması---

Bakan Nebati'den borç stoku açıklaması

Bakan Nebati'den borç stoku açıklaması
31 Mart 2023 - 16:31 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, borç stokunun GSYH’ye oranının, ülkemizde 2002'den bu yana düşüş kaydetmeye devam ettiğini bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye'nin bugün açıklanan dış borç stoku verilerine ilişkin sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu.

Kamu maliyesinin en önemli göstergelerinden biri olan borç stokunun GSYH'ye oranının 2002 yılından bu yana düşmeye devam ettiğini belirten Nebati, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin AB Tanımlı Genel Yönetim Borç Stokunun GSYH'ye oranı 2022 yılında bir önceki yıla göre 10,1 puan azalarak yüzde 31,7'ye kadar gerilemiştir. Bu oran, 2002 yılında yüzde 71,5 seviyesindeydi. Söz konusu oran, AB ülkelerinde ise bugün ortalama yüzde 85 seviyelerinde seyrediyor. Türkiye, borç stoku açısından en az borçlu ülkeler arasındaki yerini giderek daha da perçinlemiştir."

Türkiye'nin dış borcu 459 milyar dolar

 

Dış ticaret açığı Q.4 arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vicdansız ev sahipleri 31 Mart 2023 19:05

    Sayın bakanım vicdansız ev sahipleri var paraları mezar ğöturecek vicdansız ev sahipleri sizlere 2 yere 5 alan vicdansız ev sahipleri kiracılar in hakların unutmayın ölüm var unutmayın belki evine süt alacak belki ilacı alacak unutmayın

  • Ahmet Özbir31 Mart 2023 16:47

    kkmlerden kaynaklı yükümlülükler dahil değil, merkez bankasının swap ile aldığı borçlar dahil değil, varlık fonunun aldığı borçlar dahil edilmezse böyle düşük çıkar. o yolcu garantili köprü, havalaanı, hastaneler için 2022 yılında yapılan ödemeler de borçtu ve bu rakamlara dahil değil. ama 2023te yine ödenecek. çünkü borç

  • BİR DOST31 Mart 2023 22:14

    O kadar bu milletten uzaksınız ki Ben angusum diye bağırdığınızın farkında bile değilsiniz. Bu arada en akıllınızın kılıçtaroğlan olduğunu unutmayın. Ekonomi felan sizi aşar. Bir de Çakma nik kullandığın çok belli, yani nereden baksan hırsız-hainsiniz.

  • erhan31 Mart 2023 18:03

    tam bi geyiksin...bu aciklanan standart ab standarti...tum dunya ulkelerinde kiyaslama benzer sartlar altinda yapilir...dunyada hic bi ulkede kendi ulkesini satabilecek natocu fetocu ve donme tayfasi olmadigi icin sadece tr de dolara fahiselik kaynakli suni enf ve suni sorunlar var...