E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Nebati, Suudi Arabistan'la yapılan mevduat anlaşmasını değerlendirdi---

Bakan Nebati, Suudi Arabistan'la yapılan mevduat anlaşmasını değerlendirdi

Bakan Nebati, Suudi Arabistan'la yapılan mevduat anlaşmasını değerlendirdi
06 Mart 2023 - 15:44 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Suudi Arabistan'ın, TCMB'ye 5 milyar dolarlık mevduat yatırılması kararına ilişkin, "Bu karar, Suudi Arabistan yönetiminin Türk ekonomisine olan güveninin neticesi olmuştur." ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından, Suudi Arabistan ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına (TCMB) 'ye 5 milyar dolarlık mevduat yatırılması konusunda anlaşma imzalanmasını değerlendirdi.

Kararın önemine işaret eden Nebati, şunları kaydetti:

"Son dönemde artan ekonomik ve finansal işbirliğimiz kapsamında Suudi Arabistan Kalkınma Fonu tarafından TCMB'ye 5 milyar dolarlık mevduat yatırılması kararı, Suudi Arabistan yönetiminin Türk ekonomisine olan güveninin ve ortak çabalarımızın olumlu bir neticesi olmuştur. Bölge ve Suudi Arabistan ile ekonomik ilişkilerimizi artırarak devam edeceğiz."

Suudi Arabistan'dan TCMB'ye 5 milyar dolarlık mevduat

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zübük sevmez07 Mart 2023 08:55

    Nebati hanği ğüvenden bahsediyorsun ğüven duysalar yatırım yaparlar adamlar borç veriyor ama neyin karşılığı onuda sen ve malum şahıs biliyor.

  • Bik06 Mart 2023 17:58

    Madem ki NAS var, faiz ödememeli. Suudileri harama ortak etmemeli!

  • Mucise Reis : )06 Mart 2023 17:25

    Hangi güven ? adamlar size değil TÜRK MİLLETİNE güveniyor. Nasıl olsa osmanlı borçlarınıda bu millet ödedi diyor... Siz peki ? 50 bin tl emekli maaşı alır ömür sürersiniz... Keşme bu milletin vergileri adam gibi harcansa, onun bunun borç parasına düşmese idi..

  • WERS06 Mart 2023 16:45

    sudiler ekonomiye güvense ülkeye yatırım yapar borsaya yatırmıyor mb sına borç veriyor