E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Nebati Brüksel'de 'Türkiye Ekonomi Modeli'ni anlattı---

Bakan Nebati Brüksel'de 'Türkiye Ekonomi Modeli'ni anlattı

Bakan Nebati Brüksel'de 'Türkiye Ekonomi Modeli'ni anlattı
26 Ocak 2023 - 13:25 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Avrupa Parlamentosu’nda “Küresel Belirsizlik Döneminde, Yeni Olanaklar ve Çözümler: Türkiye Ekonomi Modeli” konulu panelde bir konuşma yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi'nin özel davetlisi olarak geldiği Belçika’nın başkenti Brüksel’de, Avrupa Parlamentosu'nda, birçok parlamenterin, AB Komisyonu yetkililerinin, akademisyenlerin, iş dünyası ve diplomatik çevrelerin katılımıyla gerçekleşen ‘Türkiye Ekonomi Modeli’ konulu panelde bir konuşma gerçekleştirdi.

Nebati, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bugün, Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda, birçok parlamenterin, AB Komisyonu yetkililerinin, akademisyenlerin, iş dünyası ve diplomatik çevrelerin katılımıyla gerçekleşen "Türkiye Ekonomi Modeli” konulu panelde bir konuşma gerçekleştirdik.

Panelde, Modelimiz ile dünyada oldukça zorlu geçen bir yılda ulaştığımız başarıları katılımcılarla paylaştık. Ayrıca, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki tahıl koridoru girişiminin dünya gıda arz güvenliğine sağladığı katkıyı vurguladık.

Ülkemize özgü dinamikleri gözeterek devreye aldığımız modelimizin, Avrupa Parlamentosu'nda detayları ile ele alınması, AB Komisyonu yetkilileri ve parlamenterler tarafından yoğun ilgi görmesi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir."









Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİRİSİ26 Ocak 2023 17:45

    Onlarda kesin gülmüşlerdir. En fazla 6 ay sonra faizleri yükseltmek zorunda kaldıklarında söyledikleri masal olacak. Bu ekonomi modeli sürdürülemez. Kur sabit tutulamaz. Enflasyon düşürülemez.