E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBakan Nebati: Aldığımız kararlar daimi kararlar değil, hepsi geçici---

Bakan Nebati: Aldığımız kararlar daimi kararlar değil, hepsi geçici

Bakan Nebati: Aldığımız kararlar daimi kararlar değil, hepsi geçici
28 Haziran 2022 - 13:05 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, BDDK'nın TL kredi düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulundu.

BDDK’nin son kararı sonrasında şirketlerin Kur Korumalı Mevduata yönelebilecekleri ya da ellerindeki dövizle ithalata ağırlık verip dış ticaret açığını artıracakları gibi eleştiriler konusunda Bloomberg’in sorularını yanıtlayan Bakan Nebati, “Etkisini gördük. Burada firma sayısından ve belirlenen rakamdan ziyade etkisi ve verdiği mesaj önemli. Biz, piyasada ne oluyor ne bitiyor her şeyin farkındayız ve diyoruz ki, paralarını alıp gidip bu parayla döviz alma.” 

Nebati, uygulamanın süresiyle ilgili hedefleri konusunda da “Aldığımız bütün kararlar daimi kararlar değil. Hepsi geçici. Dövizle işiniz yok, TL ile iş yapın diyoruz.” dedi.

Bakan “Kayseri’de cuma günü adımlarımızı attık, atmaya da devam edeceğiz dedik, sonra da 5’ten sonra o açıklamayı yaptık.” diye konuştu.

Nebati, enflasyona endeksli tahvil konusunda şu an için yeni bir adım planlamadıklarını da ifade etti.

Bakan Nebati, son dönemde kendisinin de dahil edildiği kabine revizyonu iddiaları ve ekonomi yönetiminde fikir ayrılıkları yaşandığı iddialarının anımsatılması üzerine de iddiaları esprili dille yalanlarken, “Yok danışmanlarla kavga etmişim, yok başkasıyla ters düşmüşüm hepsi boş dedikodu” dedi ve Erdoğan başkanlığında ekonomide eşgüdüm içinde adımlar attıklarını söyledi.

BDDK Başkanı Akben: Alınan karar makroihtiyati tedbirdir

 

BDDK, ticari müşterilerden şikayet geldiğini duyurdu

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO çıkışı: Aksi düşünülemez

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucize Reis : )30 Haziran 2022 08:12

     böyle bir okulda okusam, ekonomi öğrenecek olsam. sanırım okulu dondurur yeniden sınava girerdim :D abuk subuk açıklamalar... 

  • Kamil 28 Haziran 2022 21:54

    Burnuyla nişan alıyor gözleriyle ateş ediyor hey yavrum heyyyy be

  • Ali gokdeniz28 Haziran 2022 18:12

    Sizde geçici siniz.Bu millet sizi sandık da karar alıp gönderecek.Az kaldı. 2023 secimlerine.

  • Yorum 28 Haziran 2022 17:48

    Kararlarınızı nasıl alıyorsunuz bilemem ama borsaya etkilerini hesaplamadığınız aşikar. Şirketlere güvenerek yatırım yaptık. Yeter artık bankalar 1 USD nin altında, tam toparlıyoruz diyoruz. %10 satış yiyor 4 günde. Türk Lirasına ve borsaya yaptığınız vicdansızlık. Borsada yatırımcı olmak sizin devrinizde zor vesselam. Zenginler yerine birazda borsada şirketlere yatırım yapanlara yönelik kararlar alsanız nasıl olur? Vallahi billahi seçimi bekliyorum. Ben böyle saçma bir anlayış tek taraflı bencilce kararlar görmedim. Önce altyapısı hazırlanır. Ülkeye ve yatırımcıya maliyeti çıkarılır. Fizibilite yapılır. Uygulamaya geçilmesi halinde piyasa tepkisi ve analizler hesaplanır. Uygulamada yanlış anlamaya meydan vermeyecek kararlarda alınır. Siz kanunu çıkarıp, günler sonra açıklama yapıyorsunuz? Ya şirketleri borsaya açmayın, yada tedbir alın. Bu nedir ya sabır sabır çatladım artık.

  • acacu28 Haziran 2022 17:31

    Saçma sapan kararlarınız da, sizler de geçicisiniz. Geçici olmayan tek şey bıraktığınız ağır hasar. 

  • Hehe28 Haziran 2022 17:20

    Sana da gecici olani soyleyeyim mi gel isiltidan hissedeceksin hatta

  • Turgut28 Haziran 2022 16:46

    Mazot demir çimento gübre piyasası kontrol altına alınmalı, mazot benzin fiyatları enflasyondaki baş gösterge herkes o fiyata göre malını ve sinirini fiyatlıyor, beklenti enflasyon sarmalını tetikliyor, mutlaka indirim olmalı. 

  • Ali28 Haziran 2022 17:21

    saldım çayıra Mevlam kayıra zihniyetinden ne bekliyorsun ki. adamların umrundamıki mazot şu bu. senin söylediğin şeytandan yardım dilemek gibi bir şey. Allah bunların elinden kurtarsın ülkemizi ve bizleri

  • Konut 28 Haziran 2022 16:35

    Evi olanlara konut kredisi verilmemeli konut piyasası kredilerle şişirilmemeli, kredili konut ticareti bitirilmeli, TOKİ hızla büyük şehirlerde uydu kentler kurup, toplu konut üretip konut arzını artırmalı ve sadece evi olmayanlar alabilmeli. 

  • Vesselam28 Haziran 2022 16:05

    Ne yaparsan yap bedel ödeyeceğiz hatta sen değil kim gelirse gelsin yine ödeyeceğiz iktidarda değişse yine ödeyeceğiz,bir kişide çıksın desin ki herkesden özür dileriz şurada şurada hata ettik yanlış yaptık bazı politikalar sonucu zarar oluştu,kkm denen zırvalıkla zenginin parasını fakire koruttuk,yok arkadaş böyle birisi hiç gelmeyecek memlekete.

  • azmi28 Haziran 2022 17:21

    Vatandaşın Gsmh dan aldığı pay gittikçe azalıyor. Farkında değiller. Üç milyon aileye 400-500 lira yardım verilecek haberi bile heyecanlandırmamalı. Önce enflasyonla mücadele ,alım gücünün arttırılması gelmeli. Enflasyon %70 , maaş ve ücretlere zam %40 .( Onun da 7.5 Ocak ayında verildi diye 32.5 ) Bu şekilde nereye kadar

  • haramzadeler28 Haziran 2022 14:26

    sizde geçeçeksiniz zaten hatta yok olacaksınız.

  • yatırımcı28 Haziran 2022 16:43

    Murat; Hint malı kınayı dışarıdan dövizle getirtebiliyorsan önce kendine kullan. sanırım hükümetin politikaları size yarıyor.

  • Murat28 Haziran 2022 16:29

    Sen kınacımısın Sana hint malı kına gönderelim orana burana sür

  • recep28 Haziran 2022 13:56

    Kafanı yorma sn bakanım, insanoğlunun zaten kendisi geçici.

  • Ali28 Haziran 2022 15:02

    Her kararları ezici bir şekilde borsada Akbank gibi banka hissesi alan yatırımcıyı bitirdi. Ödül mü vereyim ne yapayım. Mahvolduk kararları yüzünden. Eğer kararları doğru olsaydı bu sektör desteklerdi. Demekki yatırımcıyı büyük balinalara teslim etmişler. Ben bunlardan hiçbir hayır beklemiyorum. Çok üzgünüm ve çok yorgunum. Sürekli zarar zarar..

  • hoca28 Haziran 2022 13:41

    faiz gelirlerinden alınan vergi (stopaj) de geçici olarak sıfırlandı. kaç yıl oldu, devletin gücü hala faiz lobisinden vergi almaya yetmiyor. simit satandan vergi alınıyor, evini kiraya verenden vergi alınıyor, faiz geliri elde edenden vergi alınamıyor. faiz lobisi alt etti bunları

  • vatandaş28 Haziran 2022 16:44

    önce inşaatçılara bakmak lazım. devletin sırtından geçinmeye sürekli kredi borçlarını ötelemeye devam ediyorlar.