E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakBakan Kurum'dan imar barışı açıklaması---

Bakan Kurum'dan imar barışı açıklaması

Bakan Kurum'dan imar barışı açıklaması
01 Eylül 2018 - 20:44 borsagundem.com

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, imar barışına 4 milyon vatandaşın müracaat ettiğini ve 2 milyar para ödendiğini söyledi. Kurum, "İmar barışı 31 Aralık 2017'ye kadar olan yapıları ilgilendiriyor" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugün bir dizi program kapsamında Ankara'dan Muğla'ya geldi. Uçakla Dalaman Havalimanı'na inen Bakan Kurum, kara yoluyla ilk Muğla Valiliği'ne geçti. Bakan Kurum, Vali Esengül Civelek, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete'nin de yer aldığı kent protokolünce karşılandı. Yöresel kıyafet giyen çocuklar, Bakan Kurum'a çiçek verdi. Muğla Valiliği anı defterini imzalayan Bakan Kurum, daha sonra Valilik 75'inci Yıl Salonu'nda basın toplantısı düzenledi.

Bakan Murat Kurum, İzmir'in Foça ilçesinde sahil şeridine yayılan ve kaynağı henüz belirlenemeyen petrol nedeniyle yaşanan deniz kirliği ile ilgili açıklamada bulundu. Kurum, "Foça'da akaryakıt konusu kontrol altında. 80 kişilik bir ekip çalışma yapıyor. Denizdeki kirliliğin giderilmesiyle ilgili çalışmalar sürüyor. Kirlilik kim tarafından yapıldıysa gerekli cezai yaptırım uygulanacak. Kirliliklerin yaşanmaması en büyük arzumuz. Bazen ister istemez böyle kazalar olabiliyor. Önemli olan bunlara anında müdahale edip, çevrenin, denizin, sahilin en az zarar görmesi noktasında müdahalede bulunmak" dedi.

Sakarya'nın Karasu ilçesinde halkı tedirgin eden, denize girme yasağına neden olan sudaki renk değişimiyle ilgili de konuşan Bakan Kurum, bölgede yapılan incelemelere göre, denizde bir kirliliğin olmadığını tespit ettiklerini belirtti.

'İMAR BARIŞI'NA 4 MİLYON KİŞİ BAŞVURDU

İmar Barışı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, "Bu bölgeyi ve bakanlığımızı yakından ilgilendiren İmar Barışı konusu var. Hükümetimizin iyi niyetle çıkardığı, 31 Aralık 2017'ye kadar olan yapıları ilgilendiren bir yasa. Bu yasa bundan önce yapılmış, mağdur olmuş, bir şekilde burada yaşıyor, ancak iskan konusunda, elektrik, su konusunda sıkıntı yaşayanların sıkıntılarının giderilmesine yönelik çıkartılan bir yasa. Türkiye'de 4 milyon kişi başvurdu, 2 milyarın üzerinde de başvuru bedeli söz konusu, beklenti ise 13 milyon başvuru. Teftiş elemanlarımızın 15-20 günlük süre zarfında yaptığı incelemede Muğla'da imar barışına uymayan 630 adet yeni kaçak yapı yapılıyor. Burada hem Büyükşehir Belediye Başkanı hem de ilçe belediye başkanları ile konuştuk ve onlara bu kaçak yapıların yıkılması talimatını verdik. Bu kaçak yapılar yıkılacak. Denetimini de Valimiz nezdinde yapacağız" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, valilik ziyaretinin ardından incememelerde bulunmak üzere Marmaris ilçesine hareket etti.

BAKAN KURUM, MARMARİS'TE İNCELEMELERDE BULUNDU

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Muğla Valiliği ziyaretinin ardından Marmaris'e gitti. Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı'nı ziyaret eden Bakan Kurum, ilçenin körfezi ve koyları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Ardından hücumbotla denize açılan Bakan Kurum, ilçe körfezinde tur atarak, denize sıfır yapılmış yapıları inceledi ve bilgi aldı. Bir saat süren incelemenin ardından hücumbot üzerinde çekilen hatıra fotoğrafı sonrası Marmaris şehir merkezinde bulunan bir marinaya geçildi. Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi kapsamında kurulan alanda inceleme yaptı. Bakan Kurum, yat sahipleri ve kaptanlarla sohbet ederek 'Mavi Kart Projesi' hakkında bilgi verdi, istekleri dinledi. Marinadaki farklı renkteki kutulara farklı atıkları atan Bakan Kurum, yapılması gerekenler konusunda da bilgi verdi.

Bakan Kurum, "Bakanlık olarak denizlerimizi ve doğayı korumak için Sıfır Atık Projesi'ni başlattık. Bu projenin ilk defa marina ayağı Marmaris'te hayata geçti. Teknelerin kıyıda bıraktıkları atıkları, verdiği zararları biliyoruz, bunun önüne geçmek için Mavi Kart Projemiz mevcuttur. Bu sistemi Sıfır Atık Projesi ile daha da geliştirdik. Tekneler, düzenli olarak atıklarını bırakmak zorundalar. Bunların yapılıp yapılmadığını sıkı denetliyoruz. Bu denetimleri artırarak mavi bayraklı plaj sayımızı artıracağız. Bu projemiz Avrupa Birliği kapsamında ülkemizi daha yukarılara taşıyacak projedir. Bundan sonra geri dönüşüme daha çok ağırlık vereceğiz. Doğayı, canlıları ve özellikle denizlerimizi korumak bizlerin asli görevidir" dedi.

Bakan Kurum ve beraberindeki heyet daha sonra, Dalyan'ın İztuzu Mahallesi'ne gitmek üzere Marmaris'ten ayrıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ...02 Eylül 2018 19:06

    bu imarların cezasını bizlere DOĞA gün gelecek katlayarak cezasını kesecek.. ozaman ne diceksiniz bakan efendi ?? kar yağdımı..sel oldumu.. rüzygar çıktımı..deprem oldumu... güneş kavurdumu vb.. vb.. kaç katı devlete masraf larak dünnecek ?? bugun gelri elde ettim diyenler.. gün gelecek bu masraf ve kontrolsüzlüklerinizin cezası budur diyecek bu millet...

  • Rt02 Eylül 2018 00:56

    Üsküdar belediyesi kirazlı tepede bir projesi olmadan kentsel dönüşüm yapmak istiyor bizler buna karşıyız bakan buradakiler lerle hiç ilgilenmiyor

  • TR01 Eylül 2018 23:09

    bakan konuşuyor.tekirdağ saray'ın köylerinde tarım arazilerine 3 kat 4 kat bina yapıyorlar şikayet edeni suçluyorlar.ne hikmetse yapan değil şikayet eden suçlu oluyor.

  • Aa01 Eylül 2018 22:44

    Öncelikle insanların, hayvani ve vahşi alışkanlıklarını terk ederek doğaya saygı duyması gerekiyor, bunun için de eğitim ve caydırıcı cezaların mutlaka uygulanması gerekiyor, yeni foçadan eski foça ya giderken güzelim koylar sizi bekler ancak vahşi insanlar tarafından içilen su ve meşrubatlara ait pet ve cam şişeler bu güzelim koyları adeta çöplüğe dönüştürmüş, diğer taraftan suyunu içtikten sonra pet şilesini yola fırlatan maganda sürücüler, bütün bunlar geri kalmışlığımızın bariz göstergesidir, işte bu yüzden büyük önder muassır medeniyetleri işaret etmişti, batıya gavur diyerek küçümseyenler keşke batılılar kadar doğaya ve çevrelerine saygılı olabilselerdi, ben önümde ilerlerken yola pet şişe fırlatan sürücüyü ihbar etsem sonuç alamayacağımı bal gibi biliyorum, çünkü buna benzer girişimlerim hüsranla sonuçlandı, öncelikle devlet kurumları bu konularda kararlı olmalı... çevreye saygısı olmayanlar mutlaka cezalandırılmalı ve verdiği zararın bedelini ödemelidir.

  • Bika01 Eylül 2018 22:17

    Kamudaki otomobil saltanatına harcanan yıllık tutar daha fazla, 2 milyar TL çerez parasıdır yetmez.

  • Galip01 Eylül 2018 21:07

    Hiç iş yaparak üreterek ülkeye kazanç sağlama derdinde değiller. Hep halktan kazanma peşindeler. Ötv yüzde 100 kdv yüzde 18 ötv nin kdv si yüzde bi dünya. Ceza kes zam yap. Eee halk mı sizin için çalışıyor siz mi halk için çalışıyorsunuz.