E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Kurum: Türkiye'nin en büyük çevre projesini başlattık---

Bakan Kurum: Türkiye'nin en büyük çevre projesini başlattık

Bakan Kurum: Türkiye'nin en büyük çevre projesini başlattık
10 Mart 2019 - 16:17 borsagundem.com

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: 2011 yılında Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Türkiye'nin en büyük çevre projesini başlattık

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum partisince Çerkezköy Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen aday ve proje tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Tekirdağ'ın Anadolu'dan Avrupa'ya geçişin, Rumeli'ye uzanışın şehri olduğunu söyledi.

Türkiye'nin son 16 yılda demokrasi ve kalkınmada hiç olmadığı kadar ileri seviyelere ulaştığını belirten Kurum, "Tabii bu 16 yılda karşımıza sürekli çelmeler, tuzaklar, oyunlar çıktı, çıkıyor. Türkiye olarak 16 yılda, her alanda bağımsızlık mücadelesi verdik. Savunma sanayisinde bir yere bağımlıydık, artık değiliz. İHA'larımızı, SİHA'larımızı kendimiz üretiyoruz. Biz insansız hava araçlarımızı üretmemiş olsaydık, Afrin'de, Fırat Kalkanı Harekatı'nda bugün durum farklı olurdu." diye konuştu.

Milli gelirin 236 milyar dolardan 860 milyar dolara yükseldiğine işaret eden Kurum, "Yılda 36 milyar dolar ihracatı olan bir ülke, şimdi 160 milyar dolar ihracatı olan bir ülke... Yılda 70 milyar lira yatırım yapan bir ülke, şu anda 266 milyar lira yatırım yapan bir ülke. Eskiden darbelere, cuntalara teslim olan bir ülke vardı. Şimdi darbecilerin karşısına aslan gibi dikilen,16 saatte milletiyle beraber tankların önüne çıkıp darbeye 'dur' diyen, FETÖ'yü defeden bir ülke var." ifadelerini kullandı.

"NEHİRLER TEMİZLENECEK"

Kurum, Türkiye'nin dev projeler yapmaya, milletin gerçek problemlerini anlayıp çözmeye devam ettiğini vurguladı.

Proje yapmaya 2023 vizyonuyla devam ettiklerini aktaran Kurum, şunları kaydetti:
 
"Ergene ve Çorlu'da çarpık, düzensiz sanayileşme nedeniyle nehirlerimiz kirleniyordu. 2011 yılında Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Türkiye'nin en büyük çevre projesini başlattık. Tüm Ergene'yi kapsayan Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında çoğunluğu Tekirdağ'da bulunan sanayi tesislerinden kaynaklı kirliliği, merkezi atık su arıtma tesisleri vasıtasıyla sona erdiriyoruz. Bu tesisler vasıtasıyla arıtılan atık suların yaklaşık 80 kilometre kolektör hattıyla Marmara Denizi'ne derin deşarjı sağlanacak. Hedefimiz 2019 yılında ilk etabı tamamlamak. Bu proje tamamlandığında Tekirdağ'ın dereleri, nehirleri, havzaları tertemiz olacak."

"YILDA 300 BİN KONUTU DÖNÜŞTÜRECEĞİZ"

Kentsel dönüşümün ivmesini arttırmak adına valiliklere genelge gönderdiklerini dile getiren Kurum, "Valiliklerimiz bu noktada, tüm şehir genelinde en riskli alandan başlamak suretiyle dönüşümü hızlandıracak. İnşallah kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yılda 300 bin konutu dönüştüreceğiz. 5 yılda 1 milyon 500 bin konutu tamamlamış olacağız. 20 yılda 6,7 milyon konutumuzu yenileyerek kentsel dönüşüm sürecini tamamlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)