E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Kurum: Son bir asrın en büyük felaketi!---

Bakan Kurum: Son bir asrın en büyük felaketi!

Bakan Kurum: Son bir asrın en büyük felaketi!
07 Şubat 2023 - 10:42 borsagundem.com

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin nüfus itibarıyla bakıldığında 13,5 milyon vatandaşı etkilediğini ifade etti.


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok ilde yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Erzincan depreminden sonra ülkemizin son bir asırda gördüğü en büyük deprem felaketidir." diyen Bakan Kurum, sarsıntılar yaklaşık 13.5 milyon vatandaşı etkilediğini ifade etti. Bakan Kurum ayrıca, vatandaşlara "Zorunlu olmadıkça Gaziantep-Osmaniye karayoluna çıkmayın" çağrısında buludu.

"SON BİR ASRIN EN BÜYÜK FELAKETİ"

Bakan Kurum'un konuşmasından öne çıkanlar:

"Erzincan depreminden sonra ülkemizin son bir asırda gördüğü en büyük deprem felaketidir. Bölgedeki 10 ilimizi doğrudan etkilemiştir. Son bir asırdaki en büyük felakettir. 13.5 milyon vatandaşı etkiledi. Yaralılarımız tedavi altındadır. İlk andan itibaren ekiplerin sahadaydı. Ocaklarımıza ateş düştü, yüreğimizi dağladı... Bu acı tarif edilemez. İkinci 24 saate girdik. 72 saat bizim için çok kıymetli.

"ZORUNLU OLMADIKÇA OSMANİYE-GAZİANTEP YOLUNU KULLANMAYIN"

Bölgeye gelen valilerimizin ekipleriyle birlikte gerekli hizmetleri veriyoruz. Gaziantep'teki depremde, otoyoldaki kısmi çökmeler nedeniyle ulaşımı kontrollü şekilde sağladık. Bölgeye acil yardımın ulaştırılması, tahliye süreçlerinin takibini gerçekleştirmiş oldu.

Vatandaşlarımızdan zorunlu olmadıkça Osmaniye-Gaziantep yolunda trafiğe çıkmamalarını, ekiplere öncelik vermelerini istiyoruz. Kurulan sahra çadırları acil servis hizmeti veriyor.

Vatandaşlarımızın geçici barınma ihtiyaçları karşılanıyor. 10 bin çadırın sevkiyatı sürmekte. Belirlediğimiz çadır kent alanlarında kurulumu sağlanıyor.

"10 İLDE HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINI BAŞLATTIK"

1500'e yakın arama kurtarma alanında çalışmalarımız var. Bugün itibarıyla çalışmalar başladı. İş makinalarımızın sevkiyatı bölgeye yoğun şekilde yapılmaya devam ediyor.

6120 personelimiz, jandarmamız, emniyetimiz, AFAD, bütün Türkiye'den gelen arama kurtarma ekipleriyle birlikte yoğun şekilde çalışmalarımız sürüyor. Vatandaşlarımızın yanındayız.

Hasar tespit çalışmalarını 10 ilimizde başlattı. Ekiplerimiz binalarımızın hasar tespit çalışmalarını yapıyorlar."

BOTAŞ'tan açıklama: Deprem bölgelerine doğalgaz verilemiyor

 

Depreme canlı yayında yakalandı

 

Aracıyla deprem bölgesinden kaçarken dehşeti yaşadı

 

Deprem bölgesinde hava nasıl olacak?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Haklı vicdansız ev sahibi dıyen08 Şubat 2023 08:29

    Asagıdaki yorumlar baktım vıcdansız ev sahiplerı benim kıra ev var 5000 alıyorum sımdı 2500 dusurdum kampanya yapın ıyı bırsey belki kiracı parayı verirken içinde dua ediyor biraz bizde süç ev sahiplerı de nereye götürecek parayı herkes gideceğim yer belki mezarlık

  • E.g.07 Şubat 2023 22:14

    PREFABRİK KONUTLAR İNTERNETTE 40-60 BİN TL ARASI SATILIYOR ARSA ALANLAR İNSAAT RUHSATLA UĞRAŞMADAN ARSALARINA BETONARME İÑŞAAT YERİNE 1.2,3,4 VEYA 5 ADET KONTEYNIR İLE KONUTUNA KAVUŞABİLMELİ

  • Ali 07 Şubat 2023 19:55

    Yüz yok.bunlarda

  • Vicdanlı ev sahiplerine duyuru07 Şubat 2023 16:53

    Hey ev sahipleri biraz vicdan varsa kiralar 3000 kirayı 1500 yapın vicdan varsa bak ölüm var dunya böş

  • Mucise Reis : (07 Şubat 2023 15:06

    Bütün **kargo firmaları ortak kararı var, bütün kargolar deprem bölgelere ücretsiz... Deprem bölgesine ücretsiz kargo iletiyor... Szilerde bir marketten boş kutu alıp, içini doldurup, herhangi kargo girmasına  gidip ,  yardım kolinizi teslim edebilirsiniz... şarj cihazları, cep banklar, konseveler, temizlikürünleri, dezenfektanlar. küçük, büyük vb fark etmez. bir kutu yapın gönderin. İhticaç var.... Cebinizde bir 100 tl duracağına, gidin bi rkişiye bi röğün yemek olsun. Şifa bulsun...

  • halkın çığlığı07 Şubat 2023 13:46

    Hani yapı stokumuz yenileniyordu, hani kentsel dönüşüm mavraları atılıyordu. Sadece ranta dayalı belki de ihtiyacı olmayan binalar yıkılırken esas yıkılması gereken binalar ve içindeki insanlar depremin insafına bırakıldı. Hayatınız rant halkı ve ülkeyi hiç bir şekilde düşünmüyorsunuz. Sizlere lanet olsun sizleri halk olarak lanetliyoruz. Rabbim iki cihanda da sizleri mahveylesin. Şimdi çıkıp bunlar fıtratında var derler.

  • Ankara asuman 07 Şubat 2023 12:50

    Sayın bakanım sımdı herkes bir beraber olmayız cenabı Allah herkese yardım et sın. Bakanım sımdı vıcdansız ev sahiplerı dikkat etin kıra artıs yapar lar onlar 1000tl yere 4000 istiyor. Ama muhtar görev yapmıyorlar onlar maas haram. Ben hakkımı helal etmiyorum muhtsrkara

  • Aysenur. İstanbul 07 Şubat 2023 16:29

    Ben de hakkım helal etmiyorum muhtarlar onlar da denetim olması gerekir maas iptal olsun

  • VaTaNDaŞ07 Şubat 2023 12:42

    Hiç utanma sıkılma da yok.. Kaç yıldır iktidardasınız, şehircilik bakanlığı olarak deprem bölgelerinde yapı denetimi ya da depreme karşı tedbir anlamında herhangi bir şey yaptınız mı? Peki ya akp li belediyeler? Sırf oy uğruna deprem bölgelerinde yüksek kata izin verip kaçak inşaatlara göz yumarak mı görev yapılıyor?? Yeter ki müteahhitler cebini doldursun, insan hayatının ne öne mi var ki.. Binlerce insan öldükten sonra TV lere çıkıp utanmadan üzülüyormuş gibi yapmanın kime ne faydası var.. 

  • Mucise Reis : (07 Şubat 2023 11:45

    Bayraktarlara baz istasyonları takılsa ve şehir üzerlerinde uçsalar... ileride böyle bir sivil çalışma yapılabilir. Yoğunluk dönemlerinde seyyar baz istasyonları entegre edilebilir. yada insansız helikopterler yerli terz helitopterler var, dorone var.... bağlayın şehir nufusları belli. Böylece anlık bağlantıda kurulabilir. Yada uydu hatları üzerinden wife hatlara internet alt yapısı belediyelerce verile bilir. bu alanda ciddi arge yapmak laızm gavur yapsın kullanalım deıl. bizlerin bunu kalıcı çözmesi lazım.

  • AHMET ÖZBİLEN07 Şubat 2023 11:27

    Devletimizin ve milletimizin başısağolsun.ALLAH bir daha böyle felaketler devletimize ve milletimize göstermesin.Ayrılıkların bırakılıp hepimizin devletimizin ve hükümetimizin yanında olup, bu afetin de üstesinden geleceğiz.ülkemiz güçlü ve ekonomik açısından da bunun üstesinden glecek güçlerdir.Ölenlerin yakınlarına başsağlı dilerim ve acılarını en içten dileklerimle paylaşırım.

  • Mucise Reis : (07 Şubat 2023 11:48

    İlgili sorumlular hesabını verecektir. Suçlu Allah mı ? deprem dünya plduğundan beri var, sana 10 katlı bina yap demirden çal mı dedi? betondan , kumdan çal mı dedi ? fay hattı üzerine hava limanı pisti yap mı dedi? kafanı çalıştır oku dedi.. oku oku oku dedi... Hesapları sorulacaktır. Allah dan kader diyerek din ile devlet yönetimi  lafları pek tutmuyor artık. İstanbulda deprem bekliyoruz hazırlıklıyız sözde binalar yıkılmış, başında ekip dahi yok. Nasıl hazırlık ? Allah mı ekiplerini dağıttı ?

  • Kamil07 Şubat 2023 11:02

    Deprem kaosunda borsayı kapatmadınız 4 milyon yatırımcıyı mağdur ettiniz

  • Ahmet07 Şubat 2023 15:30

    Aptal ve beceriksiz salaklar da ondan...