E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Kurum müsilajdaki son durumu açıkladı!---

Bakan Kurum müsilajdaki son durumu açıkladı!

Bakan Kurum müsilajdaki son durumu açıkladı!
14 Haziran 2021 - 14:52 borsagundem.com

Denetimlerin sıklaştırılarak sürdüğünü belirten Bakan Kurum, "Seferberliğimizde, 13 Haziran’da temizlediğimiz 469,5 metreküp müsilajla toplam 2166,5 metreküp müsilajı bertarafa gönderdik" mesajını paylaştı.

İşte Bakan Kurum'un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar:

"Marmara Denizi'mizdeki seferberliğimizde, 13 Haziran’da temizlediğimiz 469,5 m³ müsilajla 2166,5 m³ müsilajı bertarafa gönderdik.

Denizimizi uçuşlar ve uydu takip sistemiyle 7 / 24 denetliyor, günlük değişimlere anında müdahale ediyoruz.

İllerimizde 6 günün sonunda;
İstanbul 452,5 m³
Kocaeli 133,5 m³
Bursa 111,5 m³
Tekirdağ 112 m³
Balıkesir 300 m³
Çanakkale 226 m³
Yalova 831 m³ müsilajı 137 bölgede yaptığımız çalışmalarla temizledik.

Bakanlığımıza bağlı uzman ekiplerimizle sahadaki denetimlerimizi, Marmara Havzası'nda yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bölgemizdeki arıtma tesislerinden aldığımız atık su numunelerini incelenmek üzere çevre laboratuvarlarımıza gönderiyoruz.

Sudan aldığımız örneklerle ölçümler yapıyor, müsilaj örneklerini çok kapsamlı testlerden geçirerek çevre laboratuvarlarımızda ODTÜ ve TÜBİTAK'tan bilim insanlarımızla ileri analiz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ODTÜ ile başlattığımız MARMOD projemizi genişletiyoruz.

Denetimlerimizi sıklaştırarak sürdürüyoruz. 1.201 denetimde 51 tesise idari para cezası verdik. Çevremizi, denizimizi kirletenlere kapatma dahil ceza işlemlerini, kararlılıkla uygulamaya devam ediyoruz.

Marmara Denizi'mizi ve deniz canlılarımızı birlikte kurtaracağız.

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın talimatları ve imzasıyla oluşturulan Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulumuzdaki Bakanlıklarımız, illerimizin vali ve belediye başkanları, üniversitelerimiz, bilim insanları ve STK'larımızla hep birlikte çalışacağız."

Müsilaj, bakteriler ile 5 günde temizlendi

 

Müsilajın deniz tabanına verdiği tahribat kamerasa yansıdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Benhüfey14 Haziran 2021 22:39

    Fethiye ölüdenizden sonra gerçek bir Ölüdeniz yarattılar , MARMARA Ölüdeniz.

  • manyak herif14 Haziran 2021 19:38

    istanbulu bu lanet olası müsilajlardan temizleyen sayın imamoğlunu kutluyor,başarılarının devamını diliyorum..ayrıca seçimlerde söz verdiği gibi halkımızın ekmeğine ,suyuna zam yapmaması ve her eve bedava taze sağılmış inek  sütünü başarılı bir şekilde dağıtımından dolayı ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.bugün yurttaşlarımız istanbulda rahat rahat ucuz ucuz metro,halk otobüsü vs.lerle işine gidip gelbiliyorsa bu çalışkan ve yiğit başkan sayın imamoğlu sayesindedir.

  • vatansever14 Haziran 2021 15:41

    Bu yaptiklariniz ancak gunu kurtarir,TC de coook ciddi ve koklu cevre duzenlemesi gerek bunun icinde toplumun bilgilendirilmesi gerek bunun icinde denizde ve karada avlanma sureleri daha kisaltilmasi gerek ve oldurulen hayvanlarin olcusunun buyutulmesi gerek,hele birde spor adi altinda katliam yapan gece isikla dalmak zipkinla avlanmak bunlarin hepsini yasaklamaniz gerek ,boyle giderse 30 seneye varmaz denizlerde ve karada hayvan turu kalmiyacak,nufus cogaldikca cezalari dahada sertlestirmesseniz katliamin onunu gecemessiniz,,,,,,,

  • Nedim14 Haziran 2021 16:07

    Sallama eğer ekroş  kokoş ve nonoşlar bu ülkeye bulaşmazlar ise gayet temiz, huzurlu bir ülke olacak.