E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Kurum: İmamoğlu Kanal İstanbul projesinden çekilemez---

Bakan Kurum: İmamoğlu Kanal İstanbul projesinden çekilemez

Bakan Kurum: İmamoğlu Kanal İstanbul projesinden çekilemez
24 Aralık 2019 - 13:04 borsagundem.com

Bakan Kurum'dan son dakika Kanal İstanbul açıklaması: İmamoğlu'nun böyle bir yetkisi yok

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi hakkında konuştu. Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'protokolden çekiliyoruz' açıklamasıyla ilgili, "ÇED sürecini tamamladık. 10 gün süreyle askıya bıraktık. 10 gün sonunda olumlu ya da olumsuz taleplere göre değerlendireceğiz. Bu süreçte en büyük paydaş İBB'dir. Başkan ortak protokolden çekildiğini ifade etmiştir ama Başkan'ın böyle bir yetkisi yoktur. Bunun için Meclis kararı lazımdır." dedi.

Kurum ayrıca 100 bin konut projesine gösterilen ilgiyi anlatırken "Başvuru rakamı 440 bin rakamına ulaşmıştır." ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı'nı açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'un açıklamalarından satır başları:

"Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı'nda 26 ana, 14 alt olmak üzere toplam 40 eylemi belirledik"

"(Ulusal Akıllı Şehir Stratejisi ve Eylem Planı) Ülkemizin şehircilik tarihi açısından son derece önemli bir kilometre taşı olacaktır."

"Şehirlerimizin olgunluk seviyesini tüm bileşenleriyle tespit ederek il il 'Yaşanabilir Şehir Endeksi'ni oluşturacağız."
 
"Acil ihtiyaçları önceleyecek 'Şehre Özgü Akıllı Şehir Stratejileri ve Yol Haritalarıyla Ulusal Akıllı Şehirler Ağı'nı oluşturuyoruz."

"10 gün ÇED raporuna gelen olumlu olumsuz tepkileri ve yorumları inceleyeceğiz."

"BÖYLE BİR YETKİSİ YOK"

"Bu süreçte en büyük paydaş İBB'dir. Başkan ortak protokolden çekildiğini ifade etmiştir ama Başkan'ın böyle bir yetkisi yoktur. Bunun için Meclis kararı lazımdır."

İmamoğlu: Çekiliyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dün yaptığı açıklamada Kanal İstanbul projesiyle ilgili, "Bizden önceki yönetimin imzası bulunan Kanal İstanbul İşbirliği Protokolü'nden çekiliyoruz" demişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gobel6624 Aralık 2019 21:50

    Böyle kuru kuru olmuyor Başkan, şöyle görkemli bir kanal istanbul projesinden çekilme töreni düzenlesen de milletin keyfi yerine gelse.

  • Ryu ken 24 Aralık 2019 19:53

    Kanal İstanbul yapımının amacının, boğazlar ve mevcut Avrupa'daki kalan toprakların çok uluslu yapının hakimiyeti yada tasarrufu altına verilmesi olduğu söyleniyor. Böylece Avrupa da toprağımız kalmayacak mevcut kanal da bizim yeni boğazımız gibi bir şey olacak diyenler var...

  • : )24 Aralık 2019 19:12

    Kanal İstanbul bahane...sarı liralar şahane... : ))  kimi sarı lira... kimi sarı bulgur makarna... hadi bakalım... Halka soracak cesaret yok, halk istemiyor. Be diye 25 yıl borca gireyim ? 5 kuruş faydası olmayan işe

  • RocketMan24 Aralık 2019 17:24

    belediye bütçesini katarlılara hortumlatmaz ekrem başkan.

  • BİR DOST24 Aralık 2019 21:46

    Doğru dedin, İmamow bu kadar rant çıkacak yeri millete kaptırmaz.

  • Azad24 Aralık 2019 17:12

    Çekilmesi normal, yanlışınıza ortak olmak istemiyor. İleride ona da sorarlar,size soracakları gibi , iki denizi birbirine bağlayan ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hükümranlığını tanıyan Montrö Boğazlar Anlaşmasıyla yasal güvenceye alınmış Boğazlar varken , ne demeye ikinci boğaz/kanal açarak bu anlaşmayı tartışılır hale getireceksiniz, diye.

  • A.A.24 Aralık 2019 16:45

    Fabrikalar da açılıyor, marmaraylar da, havalimanları da, tüneller de, duble yollar da ve inşallah kanal İstanbul da. Kıskananlar çatlasın. CHP olsaydı bunların hiçbiri olmazdı. Kendi kendileriyle bile anlaşamıyorlar. 25 milyoncuk istiyorlar. Gidin HDP ile Fetö ile hayaller kurun siz...

  • Ahval böyle24 Aralık 2019 16:41

    Biz beklerikki asgarı ücrete caç kuruş zam gelecek onlarda derki siszin verginizle kanal acacagız gariplikler ülkesi

  • Esat24 Aralık 2019 15:08

    Her şey İstanbuldan ibaret değildir. Gidin bu para ile doğuya fabrikalar yapın. Son 5 senede hatta 10 hiç fabrika açılışı haberi var mı? Hepsi yol köprü ve ödeme garantili her sene 500-600 milyon dolar ödemeli. Türkiye nin bu kadar sorunu varken çok gereksiz bir projedir.

  • ali24 Aralık 2019 17:06

    Doğuya fabrika yapsan çalıştıracak adam bulamazsın ! Hepsi ağa paşa çocugu. 1 asgari ücretlinin maliyeti 4000 tl olmuş o fabrikayı kim işletir. Biraz akıllı düşünün yoksa fabrika açmak en kolay iş

  • Ali24 Aralık 2019 14:50

    İçimizdeki İstemezükçüler ne iş yapar ülke için bir bilen varmı. ...

  • ...24 Aralık 2019 14:35

    İstanbul'a ihanet projesidir bu.  Para için yapılan milli menfaatlerin arka planda tutulduğu bir proje. İhanettir İstanbul'a. Başka yerlere fabrika yapda işsizlik önlensin. üretim artsın. kurulan fabrikalarla çifçi malı alınıp işlensin. ne saçma proje bu ? kamyoncusu tanzanyadan, harçısı afganistandan... operatöru alman fransız... işi yapan katar kutar... eee ? geçen gemi den 5 kuruş para alacan diye bukadar masrafa kargaşaya gerke varmı ? dev şantiye olacak koca şehir.

  • ...24 Aralık 2019 14:30

    Millet yazılımcılar, yeni modern okullar, uzay istasyonları,araştırma merkezleri, dev fabrikalar, üretim üsleri, ağır sanayi lazım. adamalar kepçele kanal kazacak. Allah akıl fikir versin. Anaya yasa umarız bozar. GEÇMİŞTE SURİYE SINIRINI İSRAİLLİLER TEMİZLESİN MAYINLARI DEDİLER. İSRAİL O TOPRALARDA 25 YIL ORGANIK TARIMYAPSIN DEDİLER. OZAMAN SİRAL DOSTTU. CHP ANAYASAYA GİTTİ VE PROJE SÖZLEŞME İPTAL EDİLDİ. GEÇMİŞTE DOSTUM DİYORSU, BUGUN İSRAİL DÜŞMANIMIZ OLDU. İSRAİL OARAZİYE UÇAK VE ABD UÇAKLARINIDA SOKSA TÜRKİYE SAVAŞ YAPMAK ZORUNDA BİLE KANABİLİRDİ. Anayasa bu gavur projesini umarım engeller. Türk toprakları ve uluslar arası anlaşmalar darbe yemez. 2 adaya sahip çıkamayan yunana veren yoneticilerle bu işler başa bela olur. 1 projeleri olumlu sonuçlanmadı. şahit olmadım

  • kemal24 Aralık 2019 13:34

    çekildi bile istediğin kadar yırtınabilirsin

  • kadir ekici24 Aralık 2019 13:30

    zerre kadar demokratikseniz refarandum yaparsınız.hodri meydan buyrun refaranduma

  • AHMET ÖZBİR24 Aralık 2019 13:28

    Sn. Bakanım siz hizmete devam edin. Türkiye'yi uçurun. Bu şahsa ne olursunuz hiç bir Bakan cevap vermesin. Bu devlet projesidir, siz gereğini yapın. CHP STOP MERKEZİDİR, ONUN İÇİN DEVLETİ ONLARA TESLİM ETMEYECEĞİZ!..

  • Selahattin abi 24 Aralık 2019 13:15

    Bakalım göreceğiz daha neler olacak