E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Koca'dan 'tam kapanma' açıklaması---

Bakan Koca'dan 'tam kapanma' açıklaması

Bakan Koca'dan 'tam kapanma' açıklaması
30 Nisan 2021 - 13:26 borsagundem.com

Antalya'da bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tam kapanma uygulamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "Vaka sayılarının düştüğü bir bayram yaşamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Antalya Valiliği ziyareti ardından korona virüs salgını ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca’nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Antalya'da bugün yapacağımız çalışmada hem yerinde incelemelerde bulunacağız hem de çevre illeri değerlendireceğiz. Antalya'daki çalışmalarımıza sayın valimizle de görüşerek genel bir durum değerlendirmesi yaparak başladık. Son haftalardaki artış nedeniyle tam kapanma tedbirlerine geçmek zorunda kalındı.

İki haftadır uygulanan tedbirlerin düşüş hızını sağlayamaması sebebiyle 17 günlük bir kapama dönemiyle vaka sayılarında hızlı düşüşü sağlayacağımıza inanıyorum.

"TAM KAPANMA BİR ZARURET HALİNİ ALMIŞTI"

Pandeminin Antalya'daki seyrini sayın Valimizle konuştuk. Antalya'daki sağlık hizmetlerinin sunulmasındaki durumu, sağlık alanındaki ihtiyaçları istişare etme fırsatı bulduk. 14 aydır büyük bir mücadele verdiğimiz koronavirüs salgınında yeni bir pik dönemi yaşadık. Tam kapanma bir zaruret halini almıştı.

"FİLYASYON EKİBİMİZ CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR"

Salgınla mücadelede bildiğiniz gibi filyasyonun önemi büyük. Bu sistemi dünyada etkin şekilde uygulayabilen nadir ülkelerden biriyiz. Filyasyon ekiplerimiz hem temaslıları belirleyip izole etmek hem vatandaşlarımıza ilaçlarını ulaştırmak için canla başla mücadele ediyor.

"BAYRAMI BAYRAM GİBİ YAŞAMAK İSTİYORUZ"

Bayramı bayram gibi yaşamak istiyoruz. Vaka değişim hızlarını, vaka oranlarını iller bazında her hafta düzenli olarak yayınlamaktayız. Yürüttüğümüz sıkı koordinasyon ile mücadelemizi sürdürüyoruz. Bugün Antalya'yı detaylarıyla değerlendireceğiz. Hedefimiz hasta sayımızı ve hastane yükünü her geçen gün azaltmak.

Antalya'da şu an yatak doluluk oranımız yüzde 47.7'ye yoğun bakım doluluk oranı yüzde 66.3'e düşmüş oldu. Antalya hemşehrilerimizin de ilgisiyle aşılama programını başarıyla yürüten illerimizden.

65 yaş üstü vatandaşlarımızın aşılanma oranı Antalya'da yüzde 85. Salgını yenebilmek için etkili bir aşılama oranına ulaşmak zorundayız. Sırası gelen tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum.

Buradan Antalya, Burdur ve Isparta'da yaşayan vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Sizin için gün boyunca buradayız. Akşam toplantımızın sonuçlarıyla sizi bilgilendireceğiz. Yoğun mücadeleniz bizleri gerçek bir bayrama çıkaracaktır. Hepinize teşekkür ediyorum."

Sağlık Bakanı Koca’dan 'tam kapanma' paylaşımı

 

Bakan Koca vaka oranı en çok artan 5 ili açıkladı

 

Tam kapanmanın ilk gecesinde belgelerinde eksiklik olanlara ceza

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.