E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Koca uyardı: Dikkate bile almayın---

Bakan Koca uyardı: Dikkate bile almayın

Bakan Koca uyardı: Dikkate bile almayın
11 Temmuz 2022 - 21:36 borsagundem.com

Koca, "Hastaları mağdur gösterme amaçlı eski videolar tekrar yayınlanıyor. Hekimlerin halkına bağlılığını sorgulayan ifadelere rastlanıyor. Bu kasıtlı davranışlara vereceğiniz en iyi cevap, dikkate bile almamaktır" dedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Eski şiddet videolarının belirli bir amaçla yeniden paylaşılmaya başlandığına dikkat çeken Koca, şu ifadeleri kullandı;

“Aylar önceki üzücü şiddet olayları yeni yaşanmış gibi servis ediliyor. Hastaları mağdur gösterme amaçlı eski videolar tekrar yayınlanıyor. Hekimlerin halkına bağlılığını sorgulayan ifadelere rastlanıyor. Bu kasıtlı davranışlara vereceğiniz en iyi cevap, dikkate bile almamaktır.”

SİLAH ÖNERİSİNE DE TEPKİ GÖSTERDİ

Hekimlere silah verilmesi önerisine de tepki gösteren Koca, şu paylaşımda bulundu;

*Hekimler adına hareket ettiğini ileri süren bir yapı, bugün yayınladığı bildiride, hekimlere ruhsatlı silah verilmesini talep etti. Şiddet olaylarını lanetleyen milyonlar ile hekimleri arasına silahın girmesi nasıl düşünülebilir? Hastayla hekim nasıl hasım gibi gösterilebilir?

*Bu vesileyle halkımıza hatırlatmak isterim: Dr. Ekrem Karakaya cinayeti yürekleri yaktı. Şiddet eğiliminin nelere yol açabileceği görüldü. Sağlıkta şiddetin nedenlerinde bilinçsiz beklenti, ortamın stresi ağırlıkta. Hekime güveni esas alın. Hekim elinden gelenin en iyisini yapar.

Konya'da bir doktorun öldürülmesi sonrası TTB'den grev kararı

 

Konya'da silahlı saldırıya uğrayan doktor hayatını kaybetti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )12 Temmuz 2022 09:12

    Sağlık alanında 1 personmeli dahi olsa korumalı, benim personelim demeli ve yanında yer almadı. Sağlıkçılar hak ettiği cüreti alamadı. Sağlıkçılar can güvenlikleri iyileştirme olmadı. doktorlara yapılan hastane basanlar bitmedi. Bir çok örnek mevcut. Sağlık personeli ilgisizlik ve çözümsüzlükten artık duyun esimizi diyerek dışarıyara sendikaları ile çıktı. Bu yaşananlar karşısında sağlıkçılar başı boş mu?. Başların da bir bakanlık yok mu ?. İlgili bakanları hangi bakanlıklarla görüştü. Hangi çözümleri kanuni olarak meclise hazırlamayı düşünüyor. Başkanlık ne iş yapmalı ?. Kendisini bu alanda başarılı hissediyor mu? Peki personeli ile toplantı yaparak neler yapabileceklerini değerlendirdiler mi? Yoksa atama bakan ve göstermelikten mi o konumu dolduruyor. Sosyal medyadan bakanlık yönetmek yerine, hastanelerde kendisini görebilecekmiyiz. Yada olumsuz olaylarda diğer bakanlıklar ile görüşüp çözüm üretiminde. İsanbul belediyesini eleştirenler, kaç. millet vekilini ve bakanı eleştirdi ?

  • E.g.11 Temmuz 2022 23:53

    BİR DOKTORUN YAPTIĞI İŞ/GÖREV TÜM DİN İŞLERİ GÖREVLİLERİN YAPTIĞI İŞTEN MİLYON KERE MİLYONDAN DAHA DEĞERLİDİR/MAKBULDUR

  • Bik11 Temmuz 2022 21:43

    Konya'da doktoru öldüren güvenlik görevlisine rastgele silah verildiği ortada!