E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Koca: Türkiye'deki toplam vaka sayısı 47'ye yükseldi---

Bakan Koca: Türkiye'deki toplam vaka sayısı 47'ye yükseldi

Bakan Koca: Türkiye'deki toplam vaka sayısı 47'ye yükseldi
16 Mart 2020 - 23:50 borsagundem.com

Bakan Koca "Bugün 29 yeni tanı kondu. Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 oldu" açıklamasında bulundu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüse ilişkin Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

Bakan Koca açıklamasında "Bugün 29 yeni tanı kondu. Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 oldu. Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3’ü Umreden döndü. Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek. Tedbirleri sıkı uygulayalım" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mali17 Mart 2020 09:44

    Ülkemize düzensiz gelen göçmenleri önlemediğimniz sürece işimiz zor.

  • Aslı17 Mart 2020 08:42

    Sn.bakanım avrupada virüse yakalanan insanlarıda ülkemize alıp bakmalıyız onlarada yemek kartları ve barıncak evler vermeliyiz biz böyle iyibir ülkeyiz

  • Bir yorum17 Mart 2020 07:21

    Sirkeden daha iyi dezenfektan yoktur arkadaşlar!  Sık sık su ile karıştırdığınız sirkeli su ile ağzınızı çalkalayıp hatta içebilirsinz.  Kolonya bulamadığınız  zaman da  ellerinizi  de bu su ile durulayın.  Kolay kolay virüs almazsınız.

  • bir yorum.17 Mart 2020 05:26

    kardeşim bu dışarıdan gelenlere karantina kampı yapıp orada bekletilmelidir ya da bulundukları ülkeden gelmemeleri sağlanmalıdır.yani durmadan neden ülkelerine dönmek istiyorlar ki yani biz avrupa amerika bilmeyiz hem gezip dolaşıp gelip bize hastalık bulaştırıyorlar hükümetin onları ülkemizden uzak tutması lazımken yaptıklarına bak gezip dolaşanlar onlar dışarıdan hastalığı kapıp bize bulaştıranlarda onlar gülü seven dikenine katlanmalıdır. Dışarıda gezip tozanları en az 1 yıl ülkeye sokmayacaksın kardeşim. Biz daha karşıda üsküdara gidemiyoruz onlar bu ülke benim şu ülke onun gezip duruyorlar oralardan pis hastalık kapıp ülkemize sokuyorlar yeter artık artık bıktık gezen ben değilim dünyayı gezenler dikenine katlanmalıdır ben ve benim gibiler neden dikenine katlanıyoruz bu yaptığınız büyük bir haksızlık  ytd 

  • corleone17 Mart 2020 08:06

    vizen bitince  mecbur döneceğin

  • Yorum17 Mart 2020 01:41

    Bence sıkı yönetim ilan edilsin tüm dünyada 14 gün boyunca bu süre zarfında kimse evinden dışarı çıkmasın sadece polisler ve saglık görevlileri görevde olsun evinde erzagı biten ve kendini kötü hissedenler polis ve saglık görevlileri yardımcı olsun bu süre zarfında evinde olan herkes evini temizlesin tüm eşyaları temizlesin böylece genel Bi temizlik yapılmış olur hastalığı taşıyanlar başka kimseye hastalık bulaştırmamış olur

  • B.ATAOĞLU17 Mart 2020 00:58

    işsizlikle boğuşurken birde virüsün çıkması işsizliği dahada tetikledi.Virüsle mücadelede neleri yememiz gerektiğini söyleyenler bunları hangi parayla almamızıda söyleseler ya.En azından virüsle mücadele döneminde işsizlerede bir fon ayrılması sayın BAŞKANIMIZ RTE den ricamızdır.

  • Tedbirler17 Mart 2020 00:41

    Az önce Ntv'de enfeksiyon hastalıkları derneği başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan virüs eğer yiyecek üzerinde ise mideye ulaştığında mide asitleriyle birlikte parçalanacağını belirtti. Dışarıdan alınan bir üründe ise virüs olabileceğinden şüpheleniliyorsa bu ürünleri 4 saat kadar dokunmadan muhafaza edilmesi gerektiğini, virüsün 4 saat sonra vücuda girememiş ise yaşama şansı bulamadığını ekledi. Bunun dışında, boşaltım sistemimizden dışarı atılan dışkılarda yine mide asitlerine maruz kaldığı için virüs olsa dahi ölmüş biçimde olacağından bulaş riski bulunmuyor. Dikkat edilmesi gereken tek husus insanı taşıyıcı olarak kullanan bu virüsü ellerden uzak tutmak için el temizliği, giysilerimizden uzak tutmak için 60-90 derecede yıkamak ve boğazdan akciğerlere geçmesini önlemek için sürekli sıvı alarak mideye gidip parçalanıp atılmasını sağlamak. Bunun dışında paniğe kapılıp kendinize eziyet etmenize gerek yok.

  • doğru 17 Mart 2020 12:32

    virüslerin çoğu nefes yoluyla giriyor ,sen yemek borusundan giren virüs kısmını dinlemişsin...

  • alf17 Mart 2020 01:02

    tesekkurler.

  • Yıldırım17 Mart 2020 00:36

    PARA verdiniz veya üstünü aldınız. Belkide yüzlerce el değiştirmiş bir mikrop yuvasıdır paralar. kimi tükürükler sayar, kimi mikroplu elleriyle sayar, kimi burnunu karıştırır sayar. Bol bol elleri sabunla yıkayıp temizleyin. Tuhaf gelmesin arada bir temiz toprakla ovalayın ellerinizi... Aman dikkat edin Aman.... cümleten geçmiş olsun.

  • Haklısın17 Mart 2020 08:55

    Para dediğin nedir ki elinin kiri işte

  • ve17 Mart 2020 00:06

    Her yerde mekanlar kapanmadı. Fransa, italyada, İspanyada, işveren hastalığından şüphelendiği kişiyi çalıştırmıyor. Ör : türkiyede ekmek üreten bir işçide ilgili belirti varsa, işveren o kişiyi çalıştırmayarak, işyerinden uzaklştırması gerekli. Lokantada, aynı biçimde bir şüpheli varsa, işveren bu durumda işçiyiişyerinden uzaklaştırmalı. ekmek dağığan birinin, yada markette raflra dizen bir genç düşünün. virüsten kendi etkilenmiyor. ama hapşırma ama, farklı nedenlerle ekmeği diziyor,raflara koyuyor. bir şekilde kendine zarar etmeyen o virüsler, ekmek yiyenlere geçebiliyor. Devletimiz bu konudada, açık seçik net, işverenler ilgili durumdan sorumludur, zıttı durumda hapis cezası olur demesi lazım. gençler virüsten etkilenmez çalışır, ama yiyecek maddelerini yiyen sorunlu kişilere harastalık bulaşır. çok fazla kişiye

  • ee17 Mart 2020 00:00

    Birlikte başarıcaz... Başarmak zorundayız.... Herkes evini güvenli, nokta yapsın. son kale EV. Gereksiz dışarıda temes ve güvenliksiz gemeyin. size bir şey olmasada, siz taşıyıcı olarak yaşlılara, başka hastalıgı olanlara mıktoru geçirebilirsiniz.