E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Koca: İstanbul'da 28 ilçede vaka artışı yüzde 50'nin üzerinde---

Bakan Koca: İstanbul'da 28 ilçede vaka artışı yüzde 50'nin üzerinde

Bakan Koca: İstanbul'da 28 ilçede vaka artışı yüzde 50'nin üzerinde
26 Ekim 2020 - 17:52 borsagundem.com

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, artan korona virüs vakalarıyla ilgili İstanbul Valiliği'nde gerçekleştirilen toplantının ardından açıklama yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında ilçe belediye başkanlarıyla düzenlenen toplantıda, İstanbul'daki salgınla mücadele çalışmaları değerlendirildi.

Fahrettin Koca, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul'daki ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi.

Kentteki salgınla mücadele çalışmalarının ele alındığı toplantıya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Can Akın Çağlar ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri de katıldı.

Toplantının ardından açıklama yapan Bakan Koca özetle şu ifadeleri kullandı:

''Risk mevsim şartları sebebiyle giderek artacaktır. 28 ilçede artış yüzde 50'nin üzerinde. Semt pazarları ve alışveriş mekanları riskli. Toplantıda otobüs, metrobüs ve tramvay seferlerine ek seferler konulması, saat düzenlemesi yapılması gündeme getirilmiştir.

Ofise gitmeden yapılması mümkün işlerin uzaktan erişimle evden yapılması kolaylığı sunulmalıdır. Uzun süre gösterdiğimiz başarıyı maalesef sürdüremedik. Gelinen nokta daha kuralcı ve disiplinli olmamızı zorunlu kılmaktadır. Nüfusun büyük kısmını oluşturan, riski sabah akşam göğüsleyen işçi, memur çalışan kesimin işe aynı saatte gidip aynı saatte dönmesinin mümkün mertebe önlenmesini amaçlıyoruz. Salgınla savaş tek başına kurumların gücüyle kazanılamaz. Desteğinize daha önce olmadığı kadar ihtiyacımız var. Dışarı çıkma mecburiyeti olmayanlar, lütfen evde zaman geçirsin."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gereksiz27 Ekim 2020 08:30

    28 ilçede vaka artışı %50 günlük vaka 2198 bizde yedik. Bırakın yalanı dolanı insanları aldatmayı kelime oyunlarını

  • manevra 27 Ekim 2020 08:26

    Arkadaş yeter artık ya... yayınlamayın bi kardeşim artık. yok şu kadar vaka oldu yok şurda vaka %500 arttı. Hayat normal akışında sürüyorken neyin dikkatinden bahsediliyor, lokantalarda çıplak elle iş yapılıyor kim görüyor? minibüs dolmuş tıklım eski düzen, üniversiteler okullar açılımış, pazarlar avm ler eski düzen neyin korunmasından bahsediliyor ki? yani hem hayatı hiç bir şey yokmuş gibi ekonomik kaygılarla eski düzene sokmaya çalışıp, sonra da aman dikkat edin bak benden günah gitti demek saçmalık.

  • Pazar yerleri kapansın 26 Ekim 2020 21:59

    Kapalı meyve sebze pazar yerleri acil kapatılsın.esenyurtta vatandaş üst üste tepeleme alışveriş yapıyor. Suriyelilerin sosyal mesafeden haberi yok .Ciddi tedbirler alınması gerek.Hergun tv ye çıkıp göz boyamayla korona bitmez.

  • Haha26 Ekim 2020 19:59

    Gizleye saklaya övünüyordunuz iyi yonetiyoruz diye, sakkanmiyir mu artik

  • Cello26 Ekim 2020 18:38

    Bakan bir senedir gerekli uyarıları yapıyor . Ama hala anlamayan man kafalı adamlar çok..bunlari cezada ıslah etmiyor.

  • emekci26 Ekim 2020 18:18

    İBB'den birikerini çağırmayı akıl edemediniz mi toplantıya

  • okumadan yazmayan26 Ekim 2020 18:52

    haberi okumadan yaziyon dangalak.cagirmislar ya.

  • Lokantacı26 Ekim 2020 18:42

    He yemekçi yerden göke haklısın, Amma alacağın yok. Çagırın ülen ibbden birikerini. Yemekçi sevinsin.