E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Koca açıkladı: Vefat sayısındaki artış tedirgin etti!---

Bakan Koca açıkladı: Vefat sayısındaki artış tedirgin etti!

Bakan Koca açıkladı: Vefat sayısındaki artış tedirgin etti!
21 Ağustos 2021 - 21:30 borsagundem.com

Sağlık Bakanlığı, korona virüs için son gelişmeleri ve günlük tabloyu paylaştı. Açıklanan tabloda vefatlarda artış olduğu görülürken, Bakan Koca Twitter'dan yaptığı açıklamada aşı ve mücadele çağrısında bulundu.

Sağlık Bakanlığı, 21 Ağustos korona virüs tablosunu paylaştı. Tabloya göre son 24 saatte 282 bin 857 Kovid-19 testi yapıldı, 19 bin 351 kişinin testi pozitif çıktı, 232 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 13 bin 163 oldu.

AŞILAMADA SON DURUM

18 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 73,78, ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 56,33 olarak kayda geçti. Türkiye'de bugüne kadar yapılan aşı sayısı 45 milyon 796 bin 679'u birinci doz, 34 milyon 963 bin 740'ı ikinci doz, 7 milyon 572 bin 792'si üçüncü doz olmak üzere 88 milyon 443 bin 350'ye yükseldi. Böylece Kovid-19'la mücadele kapsamında son 24 saatte birinci, ikinci ve üçüncü doz toplam 383 bin 910 aşı uygulandı.

En az bir doz aşı uygulananların oranı en yüksek 10 il sırasıyla Muğla, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Amasya, Aydın, Tekirdağ, Eskişehir ve Yalova oldu.

En az bir doz aşı yapılanların oranı en az iller ise Şanlıurfa, Mardin, Gümüşhane, Bitlis, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Bayburt ve Iğdır olarak sıralandı.

BAKAN KOCA'DAN AŞI VE MÜCADELE ÇAĞRISI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda mücadele çağrısı yaparak, "Hastalığa yakalananların bir bölümü hastalığı ağır geçiriyor ya da kaybediyoruz. Maalesef yüksek vaka sayıları yüksek kayıp demek. Aşımızı yaptırırsak salgına son vermek için harekete geçmiş oluruz. Aşı ve tedbirle yeniden mücadeleye dönelim" ifadelerini kullandı.

Rusya’da 21 bin yeni korona virüs vakası

 

Vaka sayısı yeniden 20 binin üzerinde

 

Korona virüs tedavisi gören genç aşı yaptırmadığı pişman

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KASIM YANTIR22 Ağustos 2021 17:29

    bence gayat normal ve iyi bir rakam.bu kadar vurdum duymazlıklara rağmen.

  • Mucize Reis : )22 Ağustos 2021 08:18

    Yabancı basından okumuştum. Aşı ol / aşı olma yinede bulaştırıcı özellik var. Ama şud var, toplum aşı olursa, farklı özel değişik daha tehlikeli varyantlar olmuyormuş. Yani geçmişte ispanyol gribi varmış, öldürücü bulaşıcı, bu olumlu yönde varyanta uğramış yıllar sonra, ve doğal bağışıklık sistemi ile bulaşkası etkinliği azalmış. COVİD ise halen bulaşkası kötü ve olumsuz yönde değişip şekillenp yayılıyor. aşılar belkide bu varyant için umut ışığı olabilir. Kalıcı hasar bıraktıgını unutmayın. Aşı olursanız, kalıcılıcı bazı problemler en aza indiği de bahsediliyor. aşı olmak , aşı olmamaktan çok daha mantıklı. Akıllı antikorlardan , progrmalı antikorlardan çekınenler eski usul deri altı çin aşısı olabilir. Hİç aşı olmamak, ile bu teknolojı ile bence saçmalık.

  • Gercekler22 Ağustos 2021 07:44

    Aşı olanlar olmayana bılaştırır masalını bırakın. Aşı olsnlar da aşı olanlara bulaştırır veya alı olanlar aşı olmayanlara bulaştırır. Herkes taşıyıcı olabilir. Önemli olan sürü bağışıklığın gelişmiş olması. Doğal bağışıklık vwya sürü bağışıklığı gibi aşı bağışıklık geliştiriyorsa sorun yok! Aşının kışın fiyasko çıkması olasılığına karşı kılıf arayıp duruyorlar.

  • insanoğlu soyu tehlikede.22 Ağustos 2021 01:15

    hikaye çok buyuk..otobuslerde aşı olmayanlat PCR Ttesti zorunlu ama metrobuslerde metrolarda zorunlu deil bu çok ilginç.roman yazsalar corona hıkayesı ilginç olurdu..