E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Koca: 5 il risk altında---

Bakan Koca: 5 il risk altında

Bakan Koca: 5 il risk altında
05 Aralık 2020 - 21:53 borsagundem.com

Sağlık Bakanı Koca, son haftada Adana, Hatay, Mersin, Samsun ve Kastamonu'da korona virüs vaka sayısı ve yoğun bakım doluluk oranlarındaki artışa işaret ederek tedbirlere uyma çağrısında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 5 ilde son bir haftadaki Kovid-19 vaka artışı ve yoğun bakım doluluk oranlarına dikkati çekerek, "Risk kapımızda. Alışkanlıklarımıza teslim olmayalım." uyarısında bulundu.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yeni tip korona virüs salgını nedeniyle Adana, Hatay, Mersin, Samsun ve Kastamonu valileri, il sağlık müdürleri ve halk sağlığı başkanlarıyla il toplantılarını tekrarladıklarını ifade etti.

Bu kentlerin yüksek risk altında olduğunu aktaran Koca, şunları kaydetti:

"Son haftada Adana'da vaka artışı yüzde 50, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 79. Hatay'da artış yüzde 125, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 86. Mersin'de artış yüzde 50, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 74. Samsun'da artış yüzde 35, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 81. Kastamonu'da artış yüzde 50, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 74. Risk kapımızda. Alışkanlıklarımıza teslim olmayalım. Kısıtlamaları fırsata çevirelim. Tedbirlere daha sıkı uyarak sağlık çalışanlarımıza destek olalım. Mücadele birlikte kazanılır."

 

Bakan Koca'dan sevindirici İstanbul açıklaması

 

Günlük korona virüs tablosu açıklandı

 

Çin aşısıyla ilgili yeni detaylar açıklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)06 Aralık 2020 17:24

    Esnafada yazık. eğlence yerleri, kahveler, kıraathaneler, bir çok restaurant ve diğer esnafa yazık... şimdi adam restaurant açmış, her müşterie 1 masa yapıyorum diyor.. olmazz yasak... tamam yasak ama 1 yıldır borç harç kredi gidiyorum... bilmem ne konserve fabrikası var, ha bire 15 gunde bir yeni kampanya şçileri ile fabrika işletiyor. onlara serbest bizlere yasak. madem öyle 15 gun Turkiyeyi kapatsınlar evlere, sonra birlikte hep baraber önlemlerle yaşayalım... fabrikalar açık, inşaatlar yemek haneleri, servslerde tıkış pıkış insanlar, otobüslerde, minibüslerde hep öyle.. hastanelerde yanyan insanlar kuyruklarsa sıralarda ınsanlar.. ama restaurant oldumu yasak. beceriksiz yönetimin cezasını biz mi çekecez ? aynan böyle.. istekleri şu, madem öyle, destek yok, para yok, vergi indirim yok, 15 GÜN KAPANSIN Türkiye diyorlar. fatura neden bizlere diyorlar.. Mantıklı geldi banada. devlet 15 gün idare etsin insanları.... Bazı sektörlere ceza oluyor uygulamalar,

  • Nuri05 Aralık 2020 23:11

    Kastamonu vaka artışının nedeni küre etibakır işçilerinin kastamonuda ikamet etmeleri ve çoğunun pozitif ve temaslı olarak gezmeleridir.denetim sıfır.

  • ZEYREK ZEMHERİ06 Aralık 2020 14:29

    Ne olacak devlet herkesin başına silah mı dayıyacak.kurallara uyan yaşasın uymayan da ölsün bu kadar basit.nerede ise sıçmaya gitmeyip devletten yardım bekleyeceksin.ne kadar cahil ve bilinçsiz ile art niyetli bir toplum olduk.