E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Eker sert çıktı---

Bakan Eker sert çıktı

Bakan Eker sert çıktı
02 Temmuz 2013 - 07:29 borsagundem.com

Tarım Bakanı Mehdi Eker, Ramazan'ın yaklaşmasıyla beraber fırsatçılara göz açtırmayacağını açıkladı

Gıda ve Tarım Bakanı Mehdi Eker, Ramazan yaklaşırken et fiyatlarının yükseldiği, tavukların hormonla 45 gün yerine 17 günde kesilecek şekilde yetiştirildiği iddialarına sert tepki gösterirken, “Kıyamet günü yakalarına yapışacağım. Yakalayabilirsem bu dünyada hesabını zaten soruyorum, sorarım” dedi.

Bakan Eker, TBMM’de Milliyet’e yaptığı açıklamada, Ramazan öncesinde et fiyatlarının yükseldiği, tavuk etinin de 45 gün yerine 17 günde yetiştirilerek kesildiği yönündeki iddialara sert yanıt verdi.
Eker, Ramazan’a dönük, fiyatların artırıldığı iddialarının spekülasyon olduğunu belirtirken, “Et Balık Kurumu’nun kıyma, kuşbaşı, pirzola fiyatlarında indirim yapıldı, ne zammı?” dedi.

‘O kadar gücüm yok’
Çantasında gün gün ve il il et fiyatlarına ilişkin istatistikleri taşıyan Eker, şunları kaydetti:
“Üç yıl öncesinde göre yüzde 36.5 düşüş var. Nasıl ‘fiyat arttı’ diyorlar? Sadece kuzu pirzolanın fiyatı yüksek, o da kuzu kesimini yasaklamamızdan kaynaklanıyor. 39 aylık artışa göre 31 TL’den 38 TL’ye yükselmiş. Kuzu pirzolaya üç yılda 7 TL fark gelmiş.”
Eker, fiyatların düştüğünü ama bunun topluma farklı yansıtıldığını belirtirken, “Fiyatlar düşüyor. Kıyamet günü bunların yakasına yapışacağım” dedi. Eker, “Burada niye yapışmıyorsunuz?” sorusu üzerine, “Burada nasıl yapışayım. O kadar gücüm yok. Görev alanımla ilgili, denetimlerle yakalayabilirsem hesabını soruyorum. Ceza kesip ifşa ediyorum” dedi.

‘Ben tavuk yiyorum’
Eker, tavukların hormonlu olduğu iddiaları konusunda ise, “Markette satılan tavuğu yiyor musunuz?” sorusuna, “Yiyorum tabii niye korkacağım. 20 günde yetiştirip kesildiği yanlış.
Eker, doğal beslenme ile endüstriyel beslenme arasında lezzet farkı olabileceğini de belirtirken, “Bizim devlet olarak tüketimine, üretimine izin verdiğimiz, asla insan sağlığına zararlı olamaz. Hepsi dünya sağlık örgütünün belirlediği standartlar ölçüsündedir. Kimse kafasına göre bir şey kullanamaz” diye konuştu.

Domates niye arttı?
Bakan Eker, domates fiyatlarındaki yükselişin nedenini ise “Sera döneminden, hava üretimi dönemine geçiş süreci” olarak açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)