E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Dönmez canlı yayında ağladı---

Bakan Dönmez canlı yayında ağladı

Bakan Dönmez canlı yayında ağladı
15 Ekim 2022 - 12:19 borsagundem.com

İçişleri Bakanı Soylu, Amasra'daki patlamada şehit olanların sayısının 40'a yükseldiğini açıkladı. Son rakamı ise Erdoğan verdi, can kaybı 41'e yükseldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez ise kısa süre önceki ziyaretini hatırlatırken ağladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Amasra'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin sayısını 40 olarak açıkladı. Bir madencinin ise durumunun belirsiz olduğunu söyledi. Son açıklama ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, Soylu'nun durumunun belirsiz olduğu madencinin de hayatını kaybettiğini açıkladı ve vefat edenlerin sayısının 41'e yükseldiğini bildirdi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında meydana gelen patlamanın ardından son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, "11 yaralımız hastanelerde. 6'sı Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde, 3'ü Bartın Devlet Hastanesinde, 2'si özel hastanede. Bir yaralımız taburcu edildi." şeklinde konuştu.

Bakan Soylu, "110 madencimizden 58'i kurtarıldı. Bir madencimizle ilgili belirsizliğimiz var, şu anda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor." dedi.

'SİZİNLE PAYLAŞAMAYACAĞIM ÜZÜNTÜLÜ HADİSELER YAŞANDI'

Dönmez, arama kurtarma çalışmalarını başta TTK ekiplerinin yaptığını hatırlatarak, "Kendi arkadaşlarını kurtarmak için ellerinden geleni yaptılar. Burada sizinle paylaşamayacağım trajik üzüntülü hadiseler yaşandı. O arkadaşların bir arkadaşını canlı çıkarması sonrası sevincini de gördük." dedi.

DÖNMEZ: YANGIN BÜYÜK ORANDA KONTROL ALTINA ALINDI

Patlamanın ardından bir galeride kısmen yaşanan yangına ilişkin detayları paylaşan Dönmez,Türk-İş Başkanı ile 3 hafta önce Amasra'ya yaptığı ziyareti anlatırken göz yaşlarına hakim olamadı. İşte Dönmez'in açıklamaları:

Dün akşam yaptığımız açıklamada kısmen bir galeride yangın olduğunu söylemiştim. Yangın büyük oranda kontrol altına alındı. Yangının soğutulmasıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Şu an kuyu başındayız. Buradan 350 metre aşağıda oldu ama 2,5 kilometre de uzaktayız. Yürüyerek bile oradan buraya 45-50 dakikadan önce gelme şansımız yok. Çalışmaya katılan arkadaşlara AFAD’a, UMKE’ye teşekkür ediyorum. 3 hafta önce Türk-İş başkanımızla buradaydık, kardeşlerimizle. İnşallah bir daha böyle acıları Rabbim bize yaşatmaz.

BAKAN BİLGİN: ACIYI HEPİMİZ HİSSEDİYORUZ

Büyük üzüntü yaşadıklarını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise "Bu acının üzerine konuşmak çok zor, ateş düştüğü ocağı yakar ama bugün bu acıyı hepimiz hissediyoruz. Ben bu zor dönemde ateş karşısında, yerin altında mücadele eden arkadaşlarını kurtarmak için mücadele eden işçi kardeşlerimize, onların mücadelesine saygı duyuyorum. Onları tebrik ediyorum. Onlara teşekkür ediyorum. Milletimizin acısı büyük, madencilerimizin acısı büyük. Emekçilerimizin böyle bir acıyla, onlarla karşılaşmak, onların yanında olmak çok hüzün verici bir şey. Allah yakınlarına sabır versin, madencilere sabır versin. Milletimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

TÜRK-İŞ BAŞKANI ATALAY: 5 BİNE YAKIN ŞEHİDİMİZE 40 KARDEŞİMİZ EKLENDİ

Gereken her türlü çalışmayı sürdürdüklerini anlatan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ise "3 hafta evvel buradaki işçi arkadaşlarım, 'Bakan bey burayı ziyaret edecek, sen de gelir misin?' dediler, biz de bakan beyle birlikte buraya geldik. Madencilerin sıkıntıları, problemleri ne varsa bakan beye intikal ettirdik. Maalesef aradan 3 hafta geçti ve bugün de bu olayla ilgili buradayız. Bu bölgede bugüne kadar 5 binin üzerinde şehit var. 40 tane kardeşimiz buna eklendi. Burada iki tane sendika başkanı da burada, bugün cenazelerimiz var. Cenazelerimizi bugün defnedelim. Ben dün akşam olay olduktan 2 saat sonra buradaydım. Bakanlarımla beraber takip ettik. Arama- kurtarma ekiplerinin en uzman olduğu bölge burası. Türkiye'de nerede bir iş kazası varsa biz işçiler bu bölgeden destek alıyorduk ama maalesef başımıza böyle bir olay geldi. Cenazelerimizi defnedelim ondan sonra bakanlarımızla birlikte nedir, ne değildir ortaya koyar, daha detaylı konuşma imkanı buluruz. Ben ailelerimize başsağlığı diliyorum. Son olur, diye arzu ediyorum ama maalesef son olmuyor. İnşallah son olur" dedi

Maden faciası için dünyadan taziye mesajları yağdı

Yürekler dağlandı, gözyaşları sel oldu

Madenlerdeki en büyük tehlike grizu patlaması

Dünden bugüne Türkiye'de maden faciaları

Soylu, faciada hayatını kaybedenlerin isimlerini açıkladı

TTK tarafından 'yüksek metan gazı' iddialarına yalanlama

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sosyolog 16 Ekim 2022 22:27

    Ölüm gerçekleşir 1 hafta kadar konuşulur sonra hiçbir şey olmamış gibi hayata devam edilir Türkiye nin gerçeği budur, ateş sadece düştüğü yeri yakar ,öyle olmasaydı çalışan işçi arkadaş bizi patlatacaklar sözünü söylemez ihmaller yaşanmamış olurdu

  • Dertli Vatandaş16 Ekim 2022 13:21

    Biz buna Timsah göz yaşları diyoruz, sandıkta millet size öyle bir ders verecek ki asıl o zaman ağlayacaksınız (6)  (6) 

  • baran16 Ekim 2022 21:43

    Timsahların ağladığını hangi dangalak söylemiş ki?  Öyle olsaydı sen ağlardın hödük.

  • baran16 Ekim 2022 21:33

    Soytarı kini buna derler!  Timsahı kertenkeleyi  kaöarken anlarsın.

  • Ali Taş16 Ekim 2022 20:36

    Hassiyeah ordan deprem paraları ile memur maaşı ödeyenlerin kılanındansın anladık

  • Medine Hurması16 Ekim 2022 13:03

    Şimdi ağlayacağına zamanında işini adam gibi yapsaydı da hiç kimse ağlamasaydı.

  • xyz16 Ekim 2022 08:49

    Devlet ağlama ve sızlanma yeri değil. işini layıkıyla yapma yeridir. Bir yerlerde yanlış var ki. O madenciler şimdi yok. Bakanın ağladığını görüyoruz. Eğer ölen madencileri kabirlerinden duyabilseydik bize ne diye haykırırlardı.

  • Baran16 Ekim 2022 11:20

    Sersem sersem konuşma!  

  • borsacı16 Ekim 2022 07:01

    aglamamak eldemi millet agladı .aglamaktan kendimi alamdım.mekanları cennet olsun.

  • Ferit15 Ekim 2022 21:16

    Bence Türkiyede Mühendis ye tiş mi yor.Ulan atla devemi dedektörleri çalıştırmak uygulamak kontrol etmek anlayamıyorum Tren kazalarıda aynı Hepsi mühendislik hatası.Bir yerde eksiklik olduğunu kimse kabul etmez Doktor için mühendis için insan hayatı birinci planda olmalı Allah rahmet eylesin canımız yandıda, ağlamaya alışmak istemiyorum

  • kızgınız15 Ekim 2022 13:47

    Hiç ders alınmıyor hiç önlem alınmıyor. Çok yazık  bakanın giitiği yerde kısa süre sonra göcük oluyor ise orada büyük sorun var demektir. Bakanlar adı üzerinde herşey bakıyorlar ama görmüyorlar. Bunu SOmada da yaşadık sonuç kocaman bir hiç

  • BİRİSİ15 Ekim 2022 13:25

    Bu tür kazalar çoğunlukla ihmalden kaynaklanır, kazanın gerçek nedenini umarım öğrenebiliriz. Böylece toplum baskısı artar ve kazalar önlenir. Soma faciası geliyorum diyordu, umarım burada ihmal yoktur. Milletçe üzülüyoruz.