E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakan Dönmez altında hedefi gösterdi: 100 ton---

Bakan Dönmez altında hedefi gösterdi: 100 ton

Bakan Dönmez altında hedefi gösterdi: 100 ton
27 Aralık 2020 - 18:25 borsagundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez: Önümüzdeki 5 yıl içinde inşallah Türkiye'de altın üretimini 100 tonun üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu sene 40 tonu geçeceğiz. Böyle de bir potansiyelimiz var.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulunup, soruları yanıtladı. Dönmez, son 10 yılda yaklaşık 200 ton civarında altın ithalatı yaptıklarına dikkat çekerek, geçen yıl 38 tonla rekor kırdıklarını anımsattı.

Bu sene salgına rağmen 40 tonu geçtiklerini belirten Dönmez, şunları kaydetti:

"Gübretaş'ın sahip olduğu bir ruhsat sahası var Söğüt'te. Memleketimizde böyle bir keşif var, bundan tabii son derece mutluyuz ve sevinçliyiz. Sayın Cumhurbaşkanı'mız da biliyorsunuz '2 yıl içinde burada bu sahayı altın üretimine hazır hale getireceğiz' dedi. MTA'nın bulduğu yaklaşık 8-10 tane daha altın sahamız var, bunların büyük bir kısmı da Varlık Fonu'na devredildi, inşallah milli ekonomiye kazandırılsın diye. Aslında altın sektörüne baktığımızda potansiyelimiz oldukça yüksek, fakat bugün ulaşmış olduğumuz üretim seviyesi potansiyelimizin oldukça altında. Ve biz bu sene muhtemelen altında 20 milyar doları aşan bir ithalat yapacağız. Neredeyse petrol ithalatı kadar bir altın ithalatı var. Ama bunun bir 5-6 milyar dolarını işleyip tekrar kuyum sektörü ihraç yapıyoruz, yani külçe altını getiriyoruz, ama işleyip ihraç ediyoruz, bir yerde değer katabiliyoruz altına. Özellikle kriz dönemlerinde insanoğlunun belki kodlarından geliyor, en güvenilir liman olarak altını görüyor. Çünkü paranın değerleri bir anda inebiliyor-çıkabiliyor. Bir de biz Anadolu insanı düğün dernek, birbiriyle hediyeleşme baktığınızda veya ufak tasarruf aracı olarak da altını görürsünüz. O açıdan altına talep maalesef azalmayacak. Önümüzdeki 5 yıl içinde inşallah Türkiye'de altın üretimini 100 tonun üzerine çıkartmayı hedefliyoruz, bu sene 40 tonu geçeceğiz. Böyle de bir potansiyelimiz de var."

Türk müteahhitler Karabağ'ın yeniden inşasında rol almak istiyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim28 Aralık 2020 08:21

    Özet olarak bu cenabet hayvanat partisinde öyle hayvanlar var ki daha geçen  aylarda katledilen bir genç kızın babasına telefon ediliyor bu hayvanat  davadan vazgeçmesi söyleyen  bir milletvekil!  Bence bunlar  bu güzel ülkede yapılan her güzel iş için kötülemek mındar etmek  için feto pkk  .çleri ile beraber  şeytanın  mangası için özel seçilmişler!  Bunlara hayvan demek zavallı hayvanlara hakaret olur.  

  • Osman27 Aralık 2020 23:28

    karadenizde doğalgaz bulduk niye 2023 bekliyoruz neden 3 sene kaybedeceğiz.Gecemizi gündümüze katarak bu doğalgazı ülkemize getirmemiz gerekmiyor mu ????? Çok mu seviyoruz yurtdışına enerji için çuvallar dolusu dolar harcamayı.vatandaşın aylık doğalgaz faturası 600-700 tl bu rakam 250 tl ye düşsse iyi olmaz mı ????? Bunların hesabını yapalım biz daldaki kuş dan bahsediyoruz eldekilere eldekilere  bakalım öncelikle.Karadeniz doğalgazı 3-5 ay içinde getirilebilr verin ihaleyi ruslara adamlar bu konuda tecrübeli çok kısa sürede borular döşenir ve kullanmaya başlarız.

  • Bir yorum28 Aralık 2020 08:25

    Sebebi Lozan olmasın?  Her yapılan anlaşmanın bütün ayrıntıları ile açıklandığını mı zan ediyorsun?  Ayrıca devlet aklının senin kadar çalışmadığını mı düşünüyorsun?  Boyacı küpü sandın heral daldır çıkar.  Böyle küt akıllı sivriler olunca bunların hak ettiğinden çok iyi yaşadığını düşünüyorum!   

  • Erhan Manisalı27 Aralık 2020 21:28

    2000 yılında altın üretime yoktu, 2020 yılında 40 ton. Şehir efsanesi değil gerçek. Altın çıkaran şirketler bu işten faydalanacak, büyüyecekler.

  • Çakar almaz27 Aralık 2020 20:19

    Petrol doğalgaz altın rezerv kaynıyor! Bu zenginlikler vatandaşa ne zaman yansıyacak? Ondan haber ver!

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU27 Aralık 2020 21:26

    Yıllarca içimizdeki hainler dış güçler ile işbirliği yaptılar.bunlara milyonlarca dolar ödendi ve hiç bir olumlu şey yaptırmadılar.hala bunu deniyorlar.öyle bilmediğimiz bir çok şey var.galiba.

  • Net man 27 Aralık 2020 20:01

    Sevinç serotonini artırır...iyi...

  • pinokyo seni..27 Aralık 2020 19:55

    sayenizde iyi uçuyoruz haaa (M)  (M)  (M) 

  • halil riza27 Aralık 2020 19:16

    kozal yine mi tavan