E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Bilgin'den EYT ve sözleşmeli personel açıklaması---

Bakan Bilgin'den EYT ve sözleşmeli personel açıklaması

Bakan Bilgin'den EYT ve sözleşmeli personel açıklaması
29 Aralık 2022 - 20:59 borsagundem.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Sözleşmeli personelin kadroya geçmesi teklifi Meclis'e intikal etti" açıklamasını yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı televizyon programında soruları yanıtladı.

"Teknik ve ekonomik çalışmaları tamamladık ve EYT sürecini sonuçlandırdık. Milletimize hayırlı uğurlu olsun" diyen Bakan Bilgin, "EYT'de süreç nasıl ilerleyecek?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Süreç aşama aşama ilerleyecek. Meclis kararını verecek. Ocak ayı içinde Meclis'e ileteceğiz. Üzerimize düşen görev sorumluluğunu tamamladık."

Emeklilikte yaşa takılan (EYT) sorusunun 23 yıllık bir sorun olduğunu belirten Bilgin, "23 senelik bir problem bu. 8 Eylül 1999 yılından önce çalışmaya başlayanları kapsayan bir durum bu. Türkiye'de ortalama bir emeklinin en az 3 kişi tarafından emeklilik primleriyle finanse edilmesi lazım. Bu durum bizim dönemimizde 2.1'e kadar geldi, bunu 1.7'ye kadar düşürebiliriz. İstihdamı ne kadar artırabilirsek bu oranı artırabiliriz" dedi.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı30 Aralık 2022 10:21

    eyt de millet sevindirik oldu ama şunun farkındamı TL dünyada en çok deger kabeden paradır .eline geçmeden paramız pul oluyorsa sen ne kadar maaş da versen halk perişan olacak.enflasyon kemirecek para basmayı bırak enflasyona bak .

  • vds30 Aralık 2022 20:47

    eyt yi kim bu iktidarin kucagina birakti demirel birazda bunlara soleyin 38 _40 yasinda emeklilikmi olur devlet iflas eder deyin

  • Mucise Reis ;)30 Aralık 2022 07:52

    Son 7 yıl, sigortalılık süresi veya yaş şartının yerine getirildiği tarihten geriye doğru 7 yıl değil, son prim ödeme tarihinden geriye doğru prim ödenen 7 yılı ifade ediyor. Yani, toplam prim gün sayısının son 2520 günü....Bir kişinin aklı çelinmiş ben sgk çalıştım 7 yıl ara verdim. sonrasında 2 yıl isteğe bağlı prim ödedim. bunlar bağkur statüsünde, askerlik borçlandım buda bağkur statüsünde oluyor 4a ve4b ayrımına dikkat edin. son yedi 7 çalışmadı, sadece isteğe bağlı 4b baükur ve 4b askerlık borşlandı. Bu kişiyebaükura girdin 9,000 laızm denmiş. ama kanun son 7 yıl derken, en son ödenen primden geriye son 7 yıl gidiyor. Burada isteğe bağlı ödemelerde dikkat edin. çok önemli. 4a-4b-4c vb... bağkurda 5000 yok. son 7 yıl ödenen primlerin yarısından fazlası sgk da çalışma olursa 5,000 devrede... 

  • Eyt+ek gösterge30 Aralık 2022 06:22

    Sayın bakanım şahsınızda emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum Trt deki programda belittiğiniz gibi 1. dereceye yukselen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi icin sizden adım atmanızı bekliyorum bunu ancak siz çözersiniz saygılarımla

  • Murat29 Aralık 2022 23:59

    Pandemi günlerini borçlandırın ödeyelim. Askerlik kadar gün yapıyor 450 gün

  • xyz29 Aralık 2022 22:37

    Demekki pabuç pahalı müjdelerin biri gerçekleşmeden biri duyuruluyor. Hayırlısı olsun. Nasıl olsa hepsi vatandaşın cebinden çıkacak. Sıkıntı yok. Durmak yok müjdeye devam.

  • Xxyz30 Aralık 2022 17:14

    Eskiden girdiğini bile göremiyordu cebine

  • Mucise Reis ;)29 Aralık 2022 21:46

    2022  yılı taksıtleri 2023 de 1 ay için 1.100 tl gibi artış demek...  O bakımdan  1-e devletten askerlık borçlanma 2-kurumdan dilekçe ile şahsen borçlanma 3-mektup ile borçlanma (taahutlu göndereceksın, taahut kagıdını sakla bir dilekçe örneğini sakla. ) iadeli taahut daha iyi olur tabi... malum yılbaşı tatili, personel yoğunluğu vb  olacak kurumda... Mektup ile ilgili kurum dilekçesini önder imzala, gönderdiğin tarihi yaz. (Kargo olmaz, kanunda yok) şimdi mektup ile askerlık borçlanması yaptın ama yanlış ve eksik gönderdin ne olacak = Kanun derki, vatandaş dilekçe memura ulaşında eksık diye iptal edemez, kabul etmemezlık yapmaz. Bir dilekçe yazar, şu eksın, bu eksın, şu noksan vb sana  adresine mektup gönderir, sende ilgili eksik listesi ulaşınca ister maktupla, ister şahsen kuruma gider istenenleri verirsin :D yanı SON HAMLE, TAAHÜTLÜ MEKTUP  BORÇLAN, İSTERSEN ödemezsin, istediğin gün kadar ödersin