E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Bilgin yanıtladı: Asgari ücrete zam gelecek mi?---

Bakan Bilgin yanıtladı: Asgari ücrete zam gelecek mi?

Bakan Bilgin yanıtladı: Asgari ücrete zam gelecek mi?
21 Eylül 2022 - 15:41 borsagundem.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Asgari ücreti tarihinin en yüksek artışıyla artırdık, şimdi aralıkta da artış yapacağız. Emeklilikte farklılaşmayı da sosyal devlet anlayışıyla, EYT ile çözeceğiz taşeronun kadroya alımıyla çözeceğiz" dedi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun (TESK) Mesleki Eğitim ve Geliştirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu.

Bakan Bilgin, asgari ücret ve EYT konularında şunları kaydetti;

"Asgari ücreti tarihinin en yüksek artışıyla artırdık, şimdi aralıkta da artış yapacağız. Enflasyonun tahribatından kurtaracağız vatandaşımızı.

Emekli olanlar arasındaki farklılaşmayı düzeltmemiz lazım. Bu konuda hangi sorunlar varsa biz adresiz.

Enflasyona rağmen Türkiye büyümeye devam ediyor. Yaklaşık 1 milyona yakın istihdam elde ettik. Enflasyonun tahribatını büyüme yoluyla aşacağız.

Bizde bunları sosyal devlet anlayışıyla, EYT ile çözeceğiz taşeronun kadroya alımıyla çözeceğiz." (TRT Haber)

EYT'lilere emeklilik yolu: İşte 'tek model' çalışmasının detayları!

 

EYT düzenlemesinde gelinen son nokta: Farklı kurumlar hesabı!

 

EYT'linin emekli aylığı çalıştıkça neden düşüyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.22 Eylül 2022 22:56

    KKTC DE ASGARİ ÜCRET TEMMUZDAN GEÇERLİ 8600 TL KIBRISTA ENFLASYON ORANLARI DAHA YÜKSEK AÇIKLANDIĞINDAN DAHA FAZLA ZAM YAPILIYOR

  • Mucise Reis : )22 Eylül 2022 08:57

    EYT.. ne olacak gün sayısı olacak 9 bin gün... zaten eyt bekleyenler otomatıkman eyt çıktı hakkım yok diyecek :D bunların çözümü bu ne olacak başka =? : ))

  • Mucise Reis : )22 Eylül 2022 08:56

    Ama önce seçimlerin tarihi belli olmalı, sonra seçimelerde garati sonuç ortaya çıkmalaı ki.. halka bişeler verelim :D özeti bu açıklamaların... .Genel af bileçıkabilir iyi halden : )) 1 oy gelsin yterki. yoksa çözmek istense meseleler 19 yılda kalıcı çözülebilirdi. insanlar asgari cüret zammı istiyor sanıyorlar, emekliyi lüks içinde yaşamak için eyt istendiğimi sanıyorlar :D bilmezlerki asgari ücretli çocuna süt alamaz, okutmakta zorlanır.. bilmezlerli üniversitede okuyan gençler parasızlıkdan dolayı kayıt yapmamış yapanda okul dondurmuştur... onlara göre hava hoş rekor zam yaptık, rekor artık yaptık, rekorlar kırdık :D ... sorun bakalım üniversite kazanıpda neden okulunda sırasında değil bazı gençler ? yapsınlar araştırma.... tuik yapsın mesela :D

  • eyt22 Eylül 2022 00:39

    eyt eyt

  • yorum 21 Eylül 2022 23:18

    oldu olacak bütün herkesi devlete alın iş garantisi olur vatandaştan odun yükü vergi alın memura maaş diye verin yetmedi birde yılda üç dört defa ikramiye ver, memurun önceden evi arabası olmazdı şimdi hepsi var üstelik devletini de beğenmiyor 

  • Çakır 21 Eylül 2022 21:21

    Eyt baş sorumlusu memleketimiz büyük deprem atlattı ve nice nitelikli vatandaşımızı kaybettik Allah memleketimize afetler vermesin İnşallah Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah

  • emekci21 Eylül 2022 20:16

    asgari ücrete zammı hükümet yapıyor ama ödemeyi patronlar yapıyor.

  • Suat21 Eylül 2022 17:05

    12 yıl fazladan çalıştık 2 ay sonra normal emekliyiz. Bu saatten sonra eytnin hiçbir anlamı kalmadı. Şimdi çıkarınız için eyt diyorsunuz.Geç kaldınız.

  • Bekir21 Eylül 2022 18:17

    Yeni normal emekli olanlar veya olacaklar haklarını size helal etmeyeceklerdir. Yazık bu insanlara fazladan çalıştılar.

  • Hasan21 Eylül 2022 16:38

    20 senedir neden çözemedik efenim. Şu seçimde bize oy ver bakarız yavrum